PRIPOROČAMO: Zbirka izbranih čajev je prijazno in toplo darilo.   Preveri zdaj!

AELITA

AELITA

Srce in duša kmetije je zeliščarka Mirjam Grilc, ki se s svojo košaro za zelišča rada potepa daleč proč od naselji visoko v hribih.
Znanje o zeliščih ji je že v rani mladosti vcepila babica. Ko se je sama pred dobrimi dvajsetimi leti profesionalno lotila izdelovanja čajev, mazil in tiktur, ki jih najdemo v zakladnici ljudskega znanja, je nastala blagovna znamka Aelita, zelišča z gore. Poleti se njen delavnik večkrat začne že ob petih zjutraj in traja do devetih zvečer, pozimi pa si vzame čas za pisanje.
Ker za resno proizvodnjo potrebuje več, kot lahko nabere po travnikih, je uredila svoj bogat zeliščni vrt in zeliščno kmetijo. Mirjam je avtorica številnih knjig z recepti ter praktičnimi nasveti, kako si urediti domačo lekarno in zeliščni vrt.

Padajoče
 • 33 ROŽIC, ZELIŠČNI ČAJ
  Domača zeliščna mešanica z okusom in vonjem planin. Sestavljen iz rožic, ki jih naberemo v naravi in pridelamo doma na vrtu. Pijemo ga za dobro počutje in sprostitev. Obogatite ga lahko z različnimi sladili.
 • BRONHI, ZELIŠČNI ČAJ
  Bronhi čaj je priporočljiv pri prehladnih obolenjih in gripi. Čisti dihalne poti in lajša težave pri trdovratnem in dolgotrajnem kašlju.
 • ČAJ ZA SREČO, ZELIŠČNI ČAJ
  Čajna mešanica sprošča celo telo in ugodno deluje na naše počutje. Ne pozabite si pripraviti skodelico tega čaja ob različnih glavobolih (migrena), nervozi, stiski, nespečnosti, prehodnih bolečinah v trebuhu. Sicer pa je to čaj za katerokoli priložnost, predvsem za tiste, ki se radi razvajajo z dobro skodelico vročega čaja.
 • PRAZNIČNI ZELIŠČNI ČAJ
  Nič ne prikliče pravega prazničnega vzdušje bolj kot skodelica omamnega in aromatičnega vročega čaja ter dobra knjiga. Vonj cimeta, vanilije in ostalih zelišč zaobjame vso vašo dušo in telo.
 • PRIJATELJ DOJENJA, ZELIŠČNI ČAJ
  Zeliščni čaj je namenjen vsem doječim mamicam. Spodbuja nastanek mleka, izbrane sestavine pa bodo vašega malčka sproščale in pomirjale.
 • PRIJATELJ JETER IN ŽOLČA, ZELIŠČNI ČAJ
  Zeliščni čaj, ki je namenjem vsem, ki trpijo za težavami z jetri, ožiljem, žolčem, imajo neredno prebavo, bolečine v trebuhu, ter povečan holesterol.
 • PRIJATELJ MEHURJA IN LEDVIC, ZELIŠČNI ČAJ
  Zeliščni čaj, ki pomaga lajšati težave v predelu mehurja in ledvic, pomaga pa tudi v boju proti putiki in revmi. Veliko rožic v tem čaju je diuretikov, ki pomagajo pri kopičenju odvečne tekočine v telesu.
 • PRIJATELJ OŽILJA IN PRITISKA, ZELIŠČNI ČAJ
  Čajna mešanica, v kateri prevladujejo ajdovi list in cvetovi, je primerna ob težavah s krčnimi žilami. Mešanica zeliščnega čaja vsebuje učinkovine, ki povečujejo odpornost kapilar, krepijo stene ožilja, zdravijo krčne žile in hemoroide.
 • PRIJATELJ ŠČITNICE, ZELIŠČNI ČAJ
  Zeliščni čaj, ki pomaga uravnavati neredno delovanje ščitnice.
 • PRIJATELJ ZA LAHKO NOČ, ZELIŠČNI ČAJ
  Priporočamo ga vsem, ki imajo težave z nespečnostjo in vsem, ki se radi pocrkljajo pred spanjem. Čaj prijetno diši, nas pomirja in popelje v spanec. Skodelico toplega čaja popijemo uro pred spanjem, po želji ga lahko sladimo.
 • PRIJATELJ ŽELODČKA, ZELIŠČNI ČAJ
  Čajna mešanica je dobra podpora in korak k premagovanju težav, saj krepi želodčno sluznico, uravnava želodčno kislino, pomiri želodčne krče in bolečine v trebuhu. Čaj pijemo 3 krat dnevno pred jedjo po požirkih, nesladkanega.
 • SLADKORČEK, ZELIŠČNI ČAJ
  Zeliščni čaj, ki pomaga zniževati raven sladkorja v krvi. Dober je tudi za vse, ki jih pestijo težave z raznimi kožnimi obolenji, ter za vse tiste, ki imajo težave z odvajanjem vode.
Padajoče

sofinanciranje Republika Slovenija in Evropska unija

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.