PRIPOROČAMO: Zbirka izbranih čajev je prijazno in toplo darilo.   Preveri zdaj!

Aromaterapija

Padajoče
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  • Eterično olje timijana kt. linalol, ekološko, Florihana, 5g
    Eterično olje timijan linalool je veliko blažji od timijana timol, vendar prav tako znan po svojem antimikrobnem delovanju. Ne draži kože. Timijan kt linalool uspeva na višjih legah in je zaradi svojega blagega delovanja zelo primeren za otroke, posebej v času prehladov. Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Francija Del rastline: cvetoča zel Vzgoja rastline: divje rastoča, ekološki certifikat Opis vonja: zeliščni, cvetni, sladek, svež, limonast
  • Eterično olje timijana kt. timol, ekološko, Florihana, 5g
    Eterično olje št. 1 v času prehladov, viroz in grip. Ima izjemno antimikrobno delovanje, krepi imunski sistem in lajša izkašljevanje. Obstaja več kemotipov timijana, ki se med seboj razlikujejo predvsem glede rastišča (nadmorska višina). Kemotip timol je med njimi najbolj poznan. Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Španija Del rastline: cvetoča zel Vzgoja rastline: divje rastoča, ekološki certifikat Opis vonja: začimbni, zeliščni, oster, močno aromatičen
  • Eterično olje vetiverja, ekološko, Florihana, 5g
    Vetiver je gosto eterično olje rjave barve, pridobljeno iz korenin trave, ki izvira iz Indije. Globoko sprošča, pomirja in prizemljuje. Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Haiti Del rastline: korenina Vzgoja rastline: gojena, ekološki certifikat Opis vonja: zemeljski, močvirnat, zelen, sladek, svež, s citrusnim podtonom
  • Eterično olje žajblja, ekološko, Florihana, 5g
    Eterično olje z izjemnim terapevtskim delovanjem. Uporabimo pri meditaciji ali vizualizaciji za globlji vpogled. Latinsko ime: Salvia officinalis Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Maroko Del rastline: les Vzgoja rastline: divje rastoča, ekološki certifikat Opis vonja: zeliščni, sladek, medicinski, oster
  • Eterično olje lavandina, ekološko, Eolesens, 10ml
    Eterično olje lavandina najdemo v številnih kozmetičnih pripravkih, priljubljeno je v milih. Uporabimo za nego nečiste in mastne kože ter za preganjanje mrčesa. Pridobivajo ga s parno destilacijo listov. Latinsko ime: Lavandula burnatii briquet. Izvor: Francija oz. glej dno embalaže.
  • Eterično olje limone, ekološko, Eolesens, 10ml
    Drevo limone izvira iz vzhodne Indije in je davni križanec med grenkim pomarančevcem in citrono. Danes jo gojijo vsepovsod v Sredozemlju in v obeh Amerikah. Eterično olje pridobivajo s hladnim stiskanjem svežih olupkov. Med sestavinami prevladuje limonen. Zaradi vsebnosti furokumarinov je EO limone fototoksično za kožo. Izpostavljanje kože direktni sončni svetlobi po dermalni uporabi lahko povzroči njeno preobčutljivost in pigmentacijo. Latinsko ime: Citrus limon. Izvor: Italija oz. glej dno embalaže.
  • Eterično olje limonske trave, ekološko, Eolesens, 10ml
    Limonska trava je visoka šopasta trava, doma v tropskih predelih Azije. Njena sveža stebla z nežnim citronastim vonjem in okusom, so nepogrešljiv dodatek v južnoazijski kuhinji. Posušene liste uporabljajo za pripravo osvežilnega čaja. Eterično olje pridobivajo s parno destilacijo svežih, drobno nasekljanih stebel oz. listov. Prevladujoča sestavina je, podobno kot v eteričnih oljih tropske verbene in melise, citral. V tradicionalni indijski medicini uporabljajo eterično olje za zdravljenje infekcijskih bolezni. Sodobne raziskave so potrdile njegovo sedativno delovanje na centralni živčni sistem. Latinsko ime: Cymbopogon citratus. Izvor: Madagaskar oz. glej dno embalaže.
  • Hidrolat kamilice, ekološki, Eolesens, 200ml
    Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetov kamilice. Cvetna vodica kamilice še posebej prija občutljivi in suhi koži. Za pomirjanje vnetih, razdraženih ali utrujenih oči. Dovolj nežna, da je primerna tudi za nego dojenčkov.
  • Hidrolat nepozebnika, ekološki, Eolesens, 200ml
    Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetnih lističev nepozebnika. Cvetna voda nepozebnika spodbuja mikrocirkulacijo in je zato priporočena za prekomerno rdečkasto kožo. Pomirja razdraženo kožo. Deluje močno adstringentno (oži pore), tonizira in blaži razdraženo kožo, otekline, srbečico in ekceme. Preprečuje potenje. Pomaga pri utrujenih nogah, krčnih žilah, hemeroidih in edemih.
  • Hidrolat poprove mete, ekološki, Eolesens, 200ml
    Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških lističev poprove mete. Čisti kožo, nagnjeno k prekomernemu maščenju in poživi polt brez sijaja. Pomirja razdraženo kožo in pospešuje mikrocirkulacijo kože. Odlično hladilno razpršilo poleti!
  • Hidrolat rožmarina, ekološki, Eolesens, 200ml
    Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetnih lističev rožmarina. Čisti mastno kožo in kožo, nagnjeno k aknavosti. Uporablja se tudi proti prhljaju in za pomiritev razdraženega lasišča. Je izjemen antioksidant, ki čisti kožo in preprečuje izpadanje las. Poživljajoč toničen napitek za dobro jutro ali za lajšanje prebave po obroku.
  • Hidrolat sivke, ekološki, Eolesens, 200ml
    Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetov sivke. Cvetna voda sivke čisti in regenerira mešano ali mastno kožo. Ima pomirjujoč učinek na razdraženo kožo ter krepi lasišče. Deluje astringentno (oži tkivo) in tonizira. Zdravi kožne nepopolnosti. Regenerira, osvežuje in pomirja vneto kožo. Preganja uši.
  • Hidrolat smilja, ekološki, Eolesens, 200ml
    Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetov smilja. Ima blagodejni vpliv na žolč, jetra, prebavila in na imunski sistem. Blagodejno vpiva tudi na kožo. Blaži vnetja, pospešuje prekrvavitev in slovi po svojem izjemnem regenerativnem delovanju. Deluje adstringentno in odpravlja celulit.
  • Hidrolat vrtnice, ekološki, Eolesens, 200ml
    Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetnih lističev damaščanske vrtnice. Aromatične lastnosti služijo v kulinariki in slaščičarstvu. Rožna voda vrtnice kožo tonificira, regenerira in pomirja. Za nego suhe, normalne, občutljive in zrele kože. Učvrščuje kožo, zmanjšuje gubice. Kožo čisti, deluje kot astringent, zato je idealen tudi za mešano in mastno kožo.
  • Hidrolat žajblja, ekološki, Eolesens, 200ml
    Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških žajbljevih lističev. Žajbljeva cvetna voda je idealna za zrelo kožo. Pustim lasem povrne energijo in lesk, ponovno vzpostavi ravnovesje prekomerno mastnim lasem ter odpravlja prhljaj. Je naravni regulator potenja. Lajša težave s prebavo ali ob vnetju grla in dihalnih poti. Uravnava mesečni ženski ciklus. Odličen je za nego ustne votline, za izdelavo dezodorantov in uporabo v kulinariki.
  • Les palo santo (sveti les), Florihana, 20g
    Palo santo prevzame s svojim svežim, sladkim, citrusnim lesnim vonjem.
  • Oglje za kadilnico

    Oglje za kadilnico

    5,15 €
    Oglje v obliki tablet vam omogoča, da v polnosti doživite vonj kadil. V enem zavoju je 10 tablet, ki jih lahko prižgete z vžigalnikom ali z vžigalicami. Kadilnica je zelo vroča, zato je nikar ne prijemajte.
  • Železna kadilnica

    Železna kadilnica

    19,65 €
    Kompaktna železna posodica s pokrovom, ki jo lahko uporabite za žganje kadil.
  • Modra steklenička z razpršilko, 30ml
    30ml steklenička iz modrega stekla z razpršilko, priročna za vaše parfume, razpršila za prostor in hidrolate.
  • Hidrolat geranije (pelargonije), ekološki, Eolesens, 200ml
    Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetov geranije. S svojim razkošnim cvetnim in sladkim vonjem, ki spominja na vrtnico, je to najbolj priljubljen hidrolat za vse generacije. Deluje adstringentno (oži pore), antiseptično in uravnava proizvodnjo sebuma. Blaži iritacije, tonizira kožo in ji vrača sijaj. Primeren je tudi pri težavah kot so popokane kapilare, rosacea.
  • Hidrolat čajne mirte (čajevca), ekološki, Eolesens, 200ml
    Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških listov čajevca. Hidrolat čajevca je primeren za nežno čiščenje občutljive, a nečiste kože. Odličen tudi za nego občutljivih predelov telesa.
  • Eterično olje tropske verbene, ekološko, Eolesens, 10ml
    Tropska verbena ali May Chang je manjše tropsko drevo ali grm iz družine lovorjevcev. Raste na Kitajskem, v Indoneziji in na Tajvanu, kjer mu pravijo gorski poper. Vonj listov in cvetov spominja na limonsko travo. Eterično olje pridobivajo s parno destilacijo plodov, ki so podobni poprovim zrnom. Glavna sestavina je citral. Zaradi osvežilnega, sladkasto limoninega vonja se pogosto uporablja v deodorantih in osveževalcih zraka. Latinsko ime: Litsea cubeba. Izvor: Vietnam oz. glej dno embalaže.
  • Eterično olje lovorja, ekološko, Eolesens, 10ml
    Do sušnega in vročega podnebja v pliocenu so gozdovi lovorja prekrivali obsežna območja v Sredozemlju. Danes je lovor razširjeno parkovno drevo, gojijo pa ga tudi v ekstenzivnih nasadih zaradi lovorjevega olja, ki ga pridobivajo iz črnih, jagodastih plodov. Eterično olje pridobivajo s parno destilacijo posušenih listov in vejic. Njegove najpomebnejše sestavine so cineol, terpenil acetat in sabinen. Latinsko ime: Laurus nobilis. Izvor: Albanija oz. glej dno embalaže.
  • Eterično olje mandarine, ekološko, Eolesens, 10ml
    Do šest metrov visoko drevo mandarine je domorodno v južni Kitajski. Šele pred dobrimi 200 leti so jo prvič prinesli v Evropo in jo začeli v sredozemskih deželah intenzivno gojiti. Eterično olje pridobivajo s hladnim stiskanjem olupkov. Je zmes številnih spojin, med katerimi prevladujejo d-limonen, gama terpinen in pinen. Latinsko ime: Citrus reticulata. Izvor: Italija oz. glej dno embalaže.
Padajoče
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

sofinanciranje Republika Slovenija in Evropska unija

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Pozdravljeni in dobrodošli na spletnem portalu Stari most.
Portal in trgovina sta še v nastajanju. Dnevno dodajamo izdelke, vpise in vsebine. Na zalogi imamo poleg čajev še dodatke k prehrani, prehrano, eterična olja, naravno kozmetiko, ...

Več o nas in naši ponudbi lahko preberete tukaj.

Lahko nas za vse dodatne informacije tudi pokličete na 051 245 383 (vsak delovnik med 9.00 - 19.00 ter ob sobotah med 9.00 - 13.00)

Če želite, da vas o novostih, aktualnih vsebinah in posebnih ponudbah obveščamo tudi po e-pošti, pa vpišite svoje e-naslov spodaj.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje STARI MOST d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih STARI MOST d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice STARI MOST d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice STARI MOST d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec STARI MOST d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: STARI MOST d.o.o., Glavni trg 17, 8000 Novo mesto

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti