PRIPOROČAMO: Zbirka izbranih čajev je prijazno in toplo darilo.   Preveri zdaj!

Aromaterapija

Padajoče
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  • Eterično olje pačulija, ekološko, Eolesens, 10ml
    Pačuli je do enega metra visoka, grmičasta zel iz družine met z drobnimi rožnato-belimi cvetovi. Avtohtono raste v tropskih predelih Azije, kjer rastlino tudi največ gojijio. Eterično olje pridobivajo s parno destilacijo nekoliko fermentiranih ali posušenih listov. Liste žanjejo večkrat letno. Značilno sladek vonj z rastlinsko zemeljskimi notami mu dajejo pačulol, norpačulenol in pačulen. Eterično olje pačulija je priljubljena aroma v kozmetični industriji, z njim dišavijo tudi detergente in osveževalce zraka. Pačuli naj bi deloval antidepresivno in pomirjevalno. Uporaba pačulijevega olja, pa tudi kadila s tem oljem, se je v Evropi in Severni Ameriki razmahnila v času razcveta hipijevskega gibanja. Latinsko ime: Pogostemon cablin. Izvor: Sri Lanka oz. glej dno embalaže.
  • Eterično olje palmarose, ekološko, Eolesens, 10ml
    Palmarosa je vrsta šopaste trave z dolgimi, vitkimi in mesnatimi stebli, ki spada v rod limonskih trav. Domorodna je v Indiji in Pakistanu, danes pa jo zaradi eteričnega olja gojijo tudi v Indoneziji, Braziliji in ponekod v Afriki. Eterično olje pridobivajo z vodno destilacijo svežih ali posušenih listov. Ima sladek, rožni volj, ki je podoben pelargonijinemu. Glavna sestavina je geraniol. V preteklosti so eterično olje palmarose uporabljali za ponarejanje vrtničnega olja. Latinsko ime: Cymbopogon martinii. Izvor: Madagaskar oz. glej dno embalaže.
  • Eterično olje poprove mete, ekološko, Eolesens, 10ml
    Do enega metra visoka začimbna trajnica naj bi bila križanec med klasasto in vodno meto. Iz prvotne domovine Evrope se je razširila po vsem svetu. Zaradi hitrega vegetativnega razmnoževanja jo imajo ponekod za škodljivo invazivno rastlino. Eterično olje pridobivajo s parno destilacijo celotne rastline v času cvetenja. Med sestavinami prevladujejo mentol, menton, mentil acetat in mentofuran. Eterično olje poprove mete deluje karminativno, protivnetno, protimikrobno in antiseptično. Latinsko ime: Mentha piperita. Izvor: Madžarska oz. glej dno embalaže.
  • Eterično olje prave sivke, ekološko, Eolesens, 10ml
    Zimzeleni grmi dišeče sivke so domorodni v severnem Sredozemlju. Slovenci smo v preteklosti povezovali sivko z otokom Hvarom. V zadnjih letih se je sajenje sivke v dekorativne in gospodarske namene razširilo tudi v Sloveniji, zlasti na istrskih in kraških tleh. Eterično olje sivke pridobivamo s parno destilacijo svežih, nekoliko uvelih cvetočih vršičkov. Med okrog 100 sestavinami so na prvih mestih linalil acetat, linalol in lavandulol. V ljudskem zdravilstvu ima sivka dolgo vrsto tradicionalnih uporab s prepričljivimi učinki. Latinsko ime: Lavandula angustifolia. Izvor: Francija oz. glej dno embalaže.
  • Eterično olje rdečega bora, ekološko, Eolesens, 10ml
    V aromaterapiji se rdeči bor uporablja za zdravljenje okužb dihal in sečil. Je dobro sredstvo proti plesnim in gobam in pomaga pri izkašljevanju. Poživi prekrvavitev, blaži vnetja in lahko olajša bolečine v primeru išias, bolečin v križu in pri preombremenjenih mišicah. Latinsko ime: Pinus sylvestrisI. Pridobivanje: parna destilacija iglic.
  • Eterično olje rožmarina kafra, ekološko, Eolesens, 10ml
    Rožmarin je zimzeleni grm z iglastimi, močno dišečimi lističi. Samoniklo raste v Sredozemlju in ponekod v Aziji, zelo pogosto ga zasajajo po vrtovih in parkih. Rožmarinovi lističi so priljubljena začimbnica. Eterično olje dobimo s parno destilacijo svežih cvetočih vršičkov. Vsebuje pinene, limonen, cineol, borneol in vrsto drugih aromatičnih spojin. Eterično olje je naravni vir antioksidantov. Deluje pomirjevalno. Po ljudskem in literarnem izročilu krepi in pomaga obuditi spomin. Latinsko ime: Rosmarinus officinalis. Izvor: Španija oz. glej dno embalaže.
  • Eterično olje rožmarina verbenon, ekološko, Eolesens, 10ml
    Rožmarin je zimzeleni grm z iglastimi, močno dišečimi lističi. Samoniklo raste v Sredozemlju in ponekod v Aziji, zelo pogosto ga zasajajo po vrtovih in parkih. Rožmarinovi lističi so priljubljena začimbnica. Eterično olje dobimo s parno destilacijo svežih cvetočih vršičkov. Latinsko ime: Rosmarinus officinalis. Izvor: Francija oz. glej dno embalaže.
  • Eterično olje sladke pomaranče, ekološko, Eolesens, 10ml
    Pomaranča, natančneje sladka pomaranča, izvira iz jugovzhodne Azije in je verjetno križanec med pomelom in mandarino. Kitajci so gojili pomaranče že pred več kot štirimi tisočletji. Šele proti koncu 15. stoletja so ji italijanski in portugalski trgovci s posredovanjem Arabcev prinesli v Evropo. V nekaj desetletjih se je gojenje pomaranč razširilo po vsem Sredozemlju. Eterično olje pomaranče pridobivajo s hladnim stiskanjem pa tudi s parno destilacijo svežih olupkov zrelih plodov. Več kot 90% olja predstavlja limonen, ki je naravno, okolju prijazno topilo. Eterično olje pomaranče vsebuje kumarine, ki so fototoksične spojine, vendar velja za fototoksično samo olje, pridobljeno s parno destilacijo, ne pa tudi hladno stisnjeno. Latinsko ime: Citrus sinensis. Izvor: Sicilija oz. glej dno embalaže.
  • Eterično olje smilja, ekološko, Eolesens, 5ml
    Smilj je močno dišeča cvetnica iz družine nebinovk, ki raste v obliki razvejanega, do 60 cm visokega grmička z olesenelimi stebli vsepovsod v Sredozemlju. Rumeni, v socvetja združeni cvetovi se ohranijo posušeni še dolgo po cvetenju, zato smilj imenujejo tudi immortelle (večen). Eterično olje ostrega, medenega vonja pridobivajo s parno destilacijo svežih cvetnih koškov. Njegove glavne sestavine so nerol, neril acetat, geraniol in pinen. Že nekaj let se uveljavlja kot čudodelni lek, ki pomlajuje videz kože in gladi gube. Latinsko ime: Helichrysum italicum. Izvor: Italija oz. glej dno embalaže.
  • Eterično olje tropske bazilike, ekološko, Eolesens, 10ml
    Ta enoletna dišavna zel prihaja iz Indije, kjer so jo gojili že pred pet tisoč leti. Danes jo gojijo vsepovsod, kot začimbni dodatek pa je nepogrešljiva v italijanski in v kuhinjah jugovzhodne Azije. Eterično olje pridobivajo s parno destilacijo celotne rastline v času cvetenja. V sestavi prevladujejo linalol, eugenol in estragol. Latinsko ime: Ocimum basilicum. Izvor: Madagaskar oz. glej dno embalaže.
  • Steklenička roll on, 10ml
    Praktična steklena embalaža, s katero boste enostavno nanašali vaše parfume, aromaterapevtske mešanice in olja za nego okrog oči. Ena najbolj priljubljenih in praktičnih embalaž iz stekla, z aplikatorjem.
  • Eterično olje evkalipta radiata, ekološko, Florihana, 15g
    Radiata je vrsta evkalipta z nižjo vsebnostjo spojine 1,8-cineol kot evkalipt globulus. Deluje antibakterijsko in odpira dihalne poti, zato je prva izbira v času prehladov. Razlika med evkalipt globulus in evkalipt radiata: eterični olji sta si med seboj zelo podobni, s tem da ima evkalipt globulus višji delež 1,8-cineola. Limonin evkalipt se od teh dveh popolnoma razlikuje, ima povsem drugačen vonj kot tudi drugačno delovanje. Latinsko ime: Eucalyptus radiata Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Avstralija, Madagaskar, Južna Afrika Del rastline: list Vzgoja rastline: gojena, ekološki certifikat Opis vonja: medicinski, svež, zelen, kafrast, sladek, z lesnim podtonom
  • Eterično olje bergamotke, ekološko, Florihana, 15g
    Bergamotka slovi kot naravni antidepresiv. S svojim prefinjenim svežim citrusnim vonjem je priljubljena zgornja nota v številnih parfumih. Latinsko ime: Citrus bergamia Način pridobivanja: stiskanje Poreklo: Italija Del rastline: lupina sadeža Vzgoja rastline: gojena, ekološki certifikat Opis vonja: citrusni, svež, limonast, cvetni, sadni, zelen, sočen
  • Eterično olje bergamotke, ekološko, Florihana, 5g
    Bergamotka slovi kot naravni antidepresiv. S svojim prefinjenim svežim citrusnim vonjem je priljubljena zgornja nota v številnih parfumih. Latinsko ime: Citrus bergamia Način pridobivanja: stiskanje Poreklo: Italija Del rastline: lupina sadeža Vzgoja rastline: gojena, ekološki certifikat Opis vonja: citrusni, svež, limonast, cvetni, sadni, zelen, sočen
  • Eterično olje bourbonske pelargonije (geranije), ekološko, Florihana, 5g
    Ženstveno eterično olje, ki neguje vse tipe kože, uravnava razpoloženje in podpira reproduktivni sistem. Posebej cenjeno v parfumeriji. Latinsko ime: Pelargonium x asperum Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Madagaskar Del rastline: list Vzgoja rastline: gojena, ekološki certifikat Opis vonja: cvetni, svež, citrusni, zelen, zeliščni; spominja na vrtnico
  • Eterično olje brinovih jagod, ekološko, Florihana, 5g
    Svež, balzamičen, lesni vonj osvežuje in čisti. Eterično olje brina je znano po svojem diuretičnem delovanju. Je eno najboljših eteričnih olj pri razstrupljanju telesa in odstranjevanju celulita. Latinsko ime: Juniperus communis Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Turčija Del rastline: plod Vzgoja rastline: divje rastoča, ekološki certifikat Opis vonja: svež, zelen, sladek, zeliščni, z zemeljskim podtonom
  • Eterično olje čajne mirte (čajevca), ekološko, Florihana, 15g
    Pravo ime za to eterično olje je čajna mirta. Čajevec (Camellia sinensis) je rastlina, iz katere pridobivamo čaj (zeleni, črni). Eterično olje čajne mirte z vonjem po kafri je odlično za razkuževanje zraka v prostoru. Je odlična podpora v času virusov in prehladov. Latinsko ime: Melaleuca alternifolia Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Južna Afrika Del rastline: list Vzgoja rastline: divje rastoča, ekološki certifikat Opis vonja: medicinski, kafrast, prodoren, oster, svež
  • Eterično olje čajne mirte (čajevca), ekološko, Florihana, 5g
    Pravo ime za to eterično olje je čajna mirta. Čajevec (Camellia sinensis) je rastlina, iz katere pridobivamo čaj (zeleni, črni). Eterično olje čajne mirte z vonjem po kafri je odlično za razkuževanje zraka v prostoru. Je odlična podpora v času virusov in prehladov. Latinsko ime: Melaleuca alternifolia Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Južna Afrika Del rastline: list Vzgoja rastline: divje rastoča, ekološki certifikat Opis vonja: medicinski, kafrast, prodoren, oster, svež
  • Eterično olje ciprese, ekološko, Florihana, 5g
    Čudovito olje, proizvedeno z destilacijo cipresinih vejic. Spodbuja detoksikacijo, dezodorira in nas podpira v času sprememb. Latinsko ime: Cupressis sempervirens Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Francija Del rastline: list Vzgoja rastline: divje rastoča, ekološki certifikat Opis vonja: Zeliščni, sladek, balzamični, dimni, začimbni.
  • Eterično olje citronele, ekološko, Florihana, 15g
    Eterično olje citronele je pravi “strah in trepet” za žuželke. Odlično je za razkuževanje prostora in hkrati ustvarja sproščeno vzdušje. Latinsko ime: Cymbopogon Winterianus Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Java Del rastline: list Vzgoja rastline: gojena, ekološki certifikat Opis vonja: svež, limonast, zeliščni, oster
  • Eterično olje črnega popra, ekološko, Florihana, 5g
    Črni poper je nepogrešljiv v masažnih oljih, saj sprošča mišice in pospešuje prekrvavitev. Latinsko ime: Piper nigrum Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Šri Lanka Del rastline: sadež Vzgoja rastline: gojena, ekološki certifikat Opis vonja: začimbni, svež, lesni, topel, intenziven
  • Eterično olje divje sivke, ekološko, Florihana, 5g
    Če pravimo, da je sivka mati vseh eteričnih olj, lahko rečemo, da je divja sivka mati vseh sivk. Krasotica, ki raste na 1500 m nadmorske višine! Drugo ime: prava sivka, divje rastoča (razlika med pravo in divjo sivko je zgolj v tem, da je prva gojena, druga pa divje rastoča, sicer pa gre za isto vrsto). Krasotica s planote Caussols, ki je dom destilarne Florihana! Latinsko ime: Lavandula angustifolia Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Francija Del rastline: cvet Vzgoja rastline: divje rastoča, ekološki certifikat Opis vonja: cvetni, zeliščni, sladek, balzamičen, z lesnim podtonom
  • Eterično olje divjega origana, ekološko, Florihana, 5g
    Origano sodi med eterična olja z najmočnejšim protimikrobnim delovanjem. Latinsko ime: Oreganum compactum Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Maroko Del rastline: cvetoča zel Vzgoja rastline: divje rastoča, ekološki certifikat Opis vonja: oster, začimbni, topel, kafrast
  • Eterično olje evkalipta globulus, ekološko, Florihana, 15g
    Eterično olje modro-sivih listov drevesa evkaliptovca je zaradi svojih učinkov priljubljeno v domovih po vsem svetu. Je odlična podpora za dihala. Razlika med evkalipt globulus in evkalipt radiata: eterični olji sta si med seboj zelo podobni, s tem da ima evkalipt globulus višji delež 1,8-cineola. Limonin evkalipt se od teh dveh popolnoma razlikuje, ima povsem drugačen vonj kot tudi drugačno delovanje. Latinsko ime: Eucalyptus globulus Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Avstralija, Madagaskar, Južna Afrika Del rastline: list Vzgoja rastline: gojena, ekološki certifikat Opis vonja: medicinski, svež, zelen, kafrast, sladek, z lesnim podtonom
Padajoče
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

sofinanciranje Republika Slovenija in Evropska unija

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Pozdravljeni in dobrodošli na spletnem portalu Stari most.
Portal in trgovina sta še v nastajanju. Dnevno dodajamo izdelke, vpise in vsebine. Na zalogi imamo poleg čajev še dodatke k prehrani, prehrano, eterična olja, naravno kozmetiko, ...

Več o nas in naši ponudbi lahko preberete tukaj.

Lahko nas za vse dodatne informacije tudi pokličete na 051 245 383 (vsak delovnik med 9.00 - 19.00 ter ob sobotah med 9.00 - 13.00)

Če želite, da vas o novostih, aktualnih vsebinah in posebnih ponudbah obveščamo tudi po e-pošti, pa vpišite svoje e-naslov spodaj.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje STARI MOST d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih STARI MOST d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice STARI MOST d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice STARI MOST d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec STARI MOST d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: STARI MOST d.o.o., Glavni trg 17, 8000 Novo mesto

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti