Trgovina
-
11,95 €6 X 8 ekoloških čajnih vrečk, neto teža: 72 g- 8 x Happy Me, Srečen:ekološki zeliščni čaj limonske trave z jabolkom, pomarančno lupino in začimbami (brez kofeina).- 8 x Youthful Me, Mladosten: ekološka zeliščna mešanica hibiskusa s šipkom, jagodami rakitovca in rdečim jagodičevjem (brez kofeina).- 8 x Sensual Me:ekološka zeliščna mešanica limonske trave z robidami, cimetom in sladkim korenom (brez kofeina).- 8 x Sleepy Me, Zaspanček - ekološka zeliščna mešanica kamilice s sivko, listi hmelja in koreninami baldrijana (brez kofeina).- 8 x Refresh Me, Osvežen - ekološki metina zeliščna mešanica s timijanom, evkaliptusom, limonino mirto in limonino lupino (brez kofeina).- 8 x Slim Me, Vitkost - ekološki zeleni čaj s cimetom, gingsengom, ingverjem in acai jagodami.
-
ČAJ ZA DOBRO FORMO, 20 VREČK
3,45 €Ekološka čajna mešanica z zelenim čajem, gingsengom, sladkim cejlonskim cimetom in pikantnim ingverjem. 20 čajnih vrečk, neto teža: 30 g. -
ZELENI ČAJ, 20 VREČK
3,45 €Čisti zeleni čaj. Ekološkega in fairtrade izvora. 20 čajnih vrečk, neto teža: 45 g. -
Čiliji imajo oster vonj in so pekočega okusa zaradi kapsaicina, pekočega alkaloida, ki ga je največ v semenih, v belih prekatnih stenah plodov in v zunanji kožici. V kulinariki čili uporabljamo za začinjanje zelenjavnih in mesnih jedi, pikantnih omak, v namazih, kot dodatek siru, s stročnicami pa tudi v sladkih jedeh.
-
Kajenski poper (Capsicum frutescens; cajenski ali španski poper) je rdeč, zelo pekoč in dišeč prašek, ki ga pogosto uporabljamo namesto črnega popra. Kajenskega popra ne smemo zamenjati z ameriškim čilijevim praškom, saj je pripravljen z grobim ali s finim mletjem posušenega ploda čili paprike določene sorte.
-
Paprika (Capsicum annum/annuum) je najbolj znana rastlina iz rodu južnoameriških razhudnikovk in ima zelene, rumene in rdeče plodove različnih oblik. Mleto sladko rdečo papriko delajo iz posušene rdeče delikatesne paprike, ki raste na Madžarskem in v Španiji, a pridelujejo jo tudi v Izraelu, Maroku, na Portugalskem in v ZDA.
-
Koriander je ena redkih rastlin, ki jo lahko uporabljamo kot zelišče ali kot začimbo. Prvotno so ga gojili v Sredozemlju in zahodni Aziji. Svetlozeleni listi spominjajo na peteršilj, zato mu pravijo tudi kitajski peteršilj. Zaradi izrazitega vonja, ki ne ugaja vsem, je bil tako rekoč izgnan iz zeliščnih vrtov.
-
Ali si je Aladin začinjal kavo s posebno mešanico začimb? Verjetno. V arabskih deželah tudi danes radi začinjajo kavo s kardamomom. Aladinova začimbna mešanica oplemeniti kavo, izboljša kakav, mlečne napitke in rooibos. Poda se k tiramisuju, čokoladni peni in tortam, izboljša sladke namaze iz tofuja, skute in kisle smetane.