Trgovina
-
Blato mrtvega morja, ki je izredno bogato z minerali, se uporablja za terapevtske obloge in maske. Deluje proti kožnim težavam ter razstruplja, očisti in revitalizira kožo ter telo. V svoji sestavi ima prisotnih več kot 35 mineralov (kalcij, magnezij, železo, kalij,...) in naravno prisotne organske elemente.
-
Čebelji vosek izdelujejo medonosne čebele delavke in se pogosto uporablja v kozmetiki ter farmaciji. Koži daje mehkobo, elastičnost, vlago in jo hkrati ščiti pred obolenji. Uporablja se kot sestavina za različna mazila, kreme, mila, ličila, obliže in druge pripravke. Poleg blagodejnih učinkov izdelkom povečuje gostoto ali daje plastičnost/trdnost.
-
Neem olje je ayurvedsko rastlinsko olje, z znanimi ugodnimi učinki pri vzdrževanju naravnega ravnovesja. Pri novodobni aromaterapevtski uporabi je znan po učinku očiščevanja. Olje je naravno, ekološko pridelano ter hladno stisnjeno iz semen zimzelenega neemovega drevesa, po katerih ima tudi značilen vonj. Pogosto se uporablja za izdelavo krem, mazil, balzamov, šamponov, losjonov, mil in zobnih past, saj je znano, da odpravlja mnogo drobnih težav. Odlično deluje tudi kot šampon za domače živali.
-
Rastlinski glicerin se uporablja kot topilo ali kot hidratantno sredstvo (humektant) za kožo, saj nanjo deluje vlažilno in jo zmehča. Nase izredno dobro veže vodo (tudi do 20%) in zato na kožo deluje vlažilno, jo zmehča ter ji pomaga, da absorbira in zadržuje vlago. Tako uravnava tudi ravnotežje naravne vlažnosti kože. Večina hidratantnih krem na trgu vsebuje glicerin.
-
GROBA - PREMIUM KVALITETE - KARNALIT (PRIMERNA ZA TERAPIJE) Sol mrtvega morja, ki je izredno bogata z minerali se uporablja za terapevtske kopeli. Deluje proti kožnim težavam ter razstruplja in revitalizira kožo ter telo. V svoji sestavi ima prisotne pomembne minerale, kot so magnezij, natrij, kalij, kalcij, brom in druge.
-
Akacijev med je izrazito svetle, skoraj vodene barve, nežnega vonja po akacijevih cvetovih in svežem satju ter milega okusa. Zaradi blage arome in visoke vsebnosti sladkorja je nepogrešljiv kot sladilo v čaju, kavi ali kosmičih, posebno priljubljen pa je pri najmlajših. Njihove čebele ga nabirajo v neokrnjenem Kozjanskem parku.
-
Akacijev med je izrazito svetle, skoraj vodene barve, nežnega vonja po akacijevih cvetovih in svežem satju ter milega okusa. Zaradi blage arome in visoke vsebnosti sladkorja je nepogrešljiv kot sladilo v čaju, kavi ali kosmičih, posebno priljubljen pa je pri najmlajših. Njihove čebele ga nabirajo v neokrnjenem Kozjanskem parku.
-
Apivital je mešanica kremnega medu (78–83 %), svežega cvetnega prahu (15–20 %), matičnega mlečka (0,5 %) in surovega propolisa (1 %). Apivital je nekaj najdragocenejšega, kar nam ponuja narava, in nekaj najboljšega, kar lahko zaužijete za svoje zdravje. Ena žlička Apivitala na dan odžene bolezen stran!
-
Cvetlični med je prvi med, ki ga točijo v letu, ponavadi že okoli prvomajskih praznikov. Barva je običajno svetlejša, okus pa slajši in preprost, vendar raznolik, saj je odvisen predvsem od tega, na katerih cvetlicah so ga čebele nabrale. Njihov med je v veliki meri pridobljen iz nektarja regratovih cvetov.
-
Cvetlični med je prvi med, ki ga točijo v letu, ponavadi že okoli prvomajskih praznikov. Barva je običajno svetlejša, okus pa slajši in preprost, vendar raznolik, saj je odvisen predvsem od tega, na katerih cvetlicah so ga čebele nabrale. Njihov med je v veliki meri pridobljen iz nektarja regratovih cvetov.
-
Cvetlični med je prvi med, ki ga točijo v letu, ponavadi že okoli prvomajskih praznikov. Barva je običajno svetlejša, okus pa slajši in preprost, vendar raznolik, saj je odvisen predvsem od tega, na katerih cvetlicah so ga čebele nabrale. Njihov med je v veliki meri pridobljen iz nektarja regratovih cvetov.
-
Zelo cenjeni hojev med je izrazito temne barve z zelenimi odtenki, njihove čebele pa ga nabirajo v Kočevskem Rogu. Manina paša na jelki (hoji) je odvisna od mnogih dejavnikov, zato se marsikatero leto zgodi, da hojevega medu ne točijo. Aroma spominja na smolo, karamelo ali na sirup smrekovih vršičkov. Je izredno bogat z minerali, priporoča pa se pri kašlju in bronhitisu. Na mednarodnem ocenjevanju v Semiču so leta 2013 zanj prejeli zlato medaljo.
-
Zelo cenjeni hojev med je izrazito temne barve z zelenimi odtenki, njihove čebele pa ga nabirajo v Kočevskem Rogu. Manina paša na jelki (hoji) je odvisna od mnogih dejavnikov, zato se marsikatero leto zgodi, da hojevega medu ne točijo. Aroma spominja na smolo, karamelo ali na sirup smrekovih vršičkov. Je izredno bogat z minerali, priporoča pa se pri kašlju in bronhitisu. Na mednarodnem ocenjevanju v Semiču so leta 2013 zanj prejeli zlato medaljo.
-
Kostanjev med je med za ljubitelje močnega in grenkega okusa. Grenkobo mu daje velika količina kostanjevega cvetnega prahu, zaradi česar je ta med prava zakladnica vitaminov in mineralov. Ker vsebuje manj glukoze, je najbolj primeren med za diabetike. Njihove čebele ga nabirajo na pobočjih in gozdovih dolenjskih Gorjancev.
-
Kostanjev med je med za ljubitelje močnega in grenkega okusa. Grenkobo mu daje velika količina kostanjevega cvetnega prahu, zaradi česar je ta med prava zakladnica vitaminov in mineralov. Ker vsebuje manj glukoze, je najbolj primeren med za diabetike. Njihove čebele ga nabirajo na pobočjih in gozdovih dolenjskih Gorjancev.
-
Kostanjev med je med za ljubitelje močnega in grenkega okusa. Grenkobo mu daje velika količina kostanjevega cvetnega prahu, zaradi česar je ta med prava zakladnica vitaminov in mineralov. Ker vsebuje manj glukoze, je najbolj primeren med za diabetike. Njihove čebele ga nabirajo na pobočjih in gozdovih dolenjskih Gorjancev.
-
V dolini reke Soče, izpod Krna, njihove čebele nabirajo lipov med. Je svetlo jantarne barve in značilnega blagega okusa, s prijetno aromo po lipovem cvetju pa je odličen partner zimskim čajem. Zaradi antibakterijskega delovanja je izrazito preventivno sredstvo in ga priporočamo vsem, ki se jih loteva prehlad.
-
V dolini reke Soče, izpod Krna, njihove čebele nabirajo lipov med. Je svetlo jantarne barve in značilnega blagega okusa, s prijetno aromo po lipovem cvetju pa je odličen partner zimskim čajem. Zaradi antibakterijskega delovanja je izrazito preventivno sredstvo in ga priporočamo vsem, ki se jih loteva prehlad.