PRIPOROČAMO: Zbirka izbranih čajev je prijazno in toplo darilo.   Preveri zdaj!

Trgovina

Padajoče
Stran:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
  • GOLDEN NEPAL, ČRNI ČAJ
    Presenečenje z vzhoda Nepala, kjer v pokrajini Ilam, ki meji na Darjeeling, pridelujejo kakovosten čaj, ki ni tako drugačen od znanih čajev onstran meje. Tu čajevce gojijo na višini 1000 - 2000 m. Plantaže so praviloma majhne, vodijo jih družinska podjetja. Pripravljen čaj je bister, zelo osvežilen in najbolj prija zjutraj ali dopoldne. Poskusite ga najprej brez mleka.
  • ENGLISH BREAKFAST, ČRNI ČAJ
    Klasično čajno mešanico črnega čaja sestavljajo cejlonski, assamski in vzhodnoafriški čaji. »Cejlon« da mešanici aromo, »assam« moč, »vzhodna Afrika« pa barvo. Zato s tem čajem v vseh pogledih pripravimo močan napitek, ki posebno prija, kot pove ime, zjutraj ob klasičnem angleškem ali kakršnem koli drugem zajtrku. Prileže se mu tudi kanec mleka.Mnenja o tem, kako je znamenita mešanica dobila svoje ime, so deljena. Dejstvo ostaja, da je tradicija mešanja različnih vrst črnega čaja za jutranjo skodelico v Veliki Britaniji že zelo stara. V literaturi najdemo podatek, da se je ime English Breakfast Tea prvič pojavilo v New Yorku, ko je angleški priseljenski trgovec Richard Davies tako poimenoval svojo čajno mešanico. Ime se je "prijelo" in danes poznamo ogromno različic tega čaja.
  • DARJEELING S.F. NAMRING UPPER, ČRNI ČAJ
    Iz pokrajine Darjeeling v vzhodni Himalaji, kjer so Britanci začeli gojiti čajevec v drugi polovici 19. stoletja, prihaja najfinejši črni čaj na svetu. Darjeeling je danes velik čajni vrt, ki ga sestavlja okoli sto nasadov, po katerih so posamezne sortne vrste čaja darjeeling dobile svoje ime. Razlike med njimi so velike, tako zaradi lege posameznega čajnega vrta, kot zaradi časa obiranja. Pri tem je zanesljiv kazalnik cena – višja ko je, bolj kakovosten je čaj.Drugo obiranje (second flush) v Darjeelingu poteka konec pomladi in v zgodnjem poletju. To je vrhunec rastne sezone, v kateri so listi sočni in močni, med predelavo pa razvijejo močnejšo aromo. Naš čaj prihaja s plantaže Namring Upper, ki je pojem med čaji drugega obiranja. Pripravljen napitek je temno jantarjeve barve in ima poudarjen muškatni okus. Primeren je tudi za jutranjo skodelico.
  • LUNG CHING, ZELENI ČAJ
    Uvrščajo ga med deset najbolj slavnih kitajskih čajev, zagotovo pa je na Zahodu najbolj poznan. Ime (or. Long Jing) pomeni »zmajev vodnjak«, saj naj bi izvir sredi širšega območja, kjer gojijo čajevce za lung ching, varoval zmaj. Za razliko od zahodnih zmajev je kitajski zmaj dobrodelne narave in prinaša srečo, vodnjak, ki ga varuje, pa nikoli ne presahne. Lung ching prihaja iz province Zhejiang in je eden tistih čajev, ki se nikakor ne nagibajo na trpko stran in imajo izrazito osvežilno moč, tako za telo kot um. Izstopa po svetli barvi, blagem okusu in čudoviti aromi, ki rahlo spominja na kostanj.
  • GENMAICHA, ZELENI ČAJ
    Mešanica čaja sencha s praženim rižem (genmai). Je prijetno mehkega, izrazito samosvojega okusa, ki ga prispeva pražen riž, in manj trpek kot drugi japonski čaji. Poleti je zelo dober za potešitev žeje, tudi ohlajen. Ker vsebuje manj kofeina, je primeren kot večerni napitek. Priporočamo ga tudi novincem, ki se z zelenim čajem šele spoznavajo.
  • CHINA WHITE SNOW BUD, BELI ČAJ
    Beli čaji so izredno cenjeni in najboljše vrste prihajajo iz province Fujian na Kitajskem. Lističev ne obdelajo tako kot pri zelenih čajih, ampak jih le posušijo. Zato so ponavadi neenotnih oblik in zavzamejo vsaj še enkrat toliko prostora kot ostali čaji. Po zadnjih raziskavah naj bi beli čaji vsebovali občutno več antioksidantov kot zeleni čaji. Njegove izvlečke uporabljajo tudi v kozmetični industriji v antiage linijah. CHINA WHITE SNOW BUD obirajo konec marca in v začetku aprila v zgodnjih jutranjih urah, ko je na lističih še veliko rose. V čajni tovarni ga nato ročno presortirajo in hitro posušijo, da ohranijo svežino lističev. Je blag in primeren tudi za večerno pitje.
  • AJURVEDSKI ČAJ ZA POŽIVITEV
    Uravnoveša kapha došo. Ogreva in divguje prebavni ogenj. Prevladujoča sestavina je ingver, zaradi katerega je njegov temeljni okus blago pekoč. Vsebuje še koriander, kardamom in kurkumo, zaradi teh začimb učinkuje zelo spodbudno na prebavo. Pikantno aromo in učinkovanje zaokrožijo nageljnove žbice in muškatni orešek. Za boljšo prebavo in poživitev vseh presnovnih dogajanj v telesu ga pijemo uro pred obrokom ali uro do dve po njem.
  • AJURVEDSKI ČAJ ZA POMIRITEV
    Uravnoveša vata došo. Posamezniki z visoko vato v telesu ponavadi občutijo telesno in umsko napetost ter težave s prebavo in presnovo. Čaj ima izrazito sladek okus zaradi cimeta in sladkega korena. Ingver prispeva kanček ostrine, aromo pa razširijo komarček, pomarančna lupina in kardamom. Zaradi svojega okusa je čaj primeren za vesel začetek dneva, kot sladka nekalorična  pomoč pri popoldanski utrujenosti, sploh pa za večerno umiritev dneva.
  • AJURVEDSKI ČAJ ZA RAZSTRUPLJANJE
    Mešanica čaja je bila sestavljena po starih indijskih receptih. Ima intenziven, pikanten vonj in okus, oprijemljiv okus čaja Mate pa odlično dopolni sveža nota limonske trave. Čaj se lahko pije topel ali hladen in zagotovo olajša vsako postenje.
  • ROOIBOS VANILIJA ORGANIC
    Južnoafriški čaj z naravno vanilijevo aromo.
  • ROOIBOS ORGANIC

    ROOIBOS ORGANIC

    3,60 €
    Ekološko pridelan rooibos brez dodanih arom.
  • ROOIBOS COOL LEMON

    ROOIBOS COOL LEMON

    4,40 €
    Osvežilni rooibos z dodatkom limonske trave.
  • ROOIBOS CHAI

    ROOIBOS CHAI

    4,40 €
    Rooibos z izrazito začimbno noto; vsebuje nageljnove žbice, cimet, ingver, kardamom in aromo vanilje.
  • ROOIBOS ANANAS JAGODA
    Južnoafriški čaj rooibos, kateremu so dodani kandiran ananas in mango, vrtnični listi, cvetovi sivke, jagodni in vanilijevi koščki.
  • PU ERH ORGANIC

    PU ERH ORGANIC

    6,90 €
    Ekološki pu erh čaj, staran približno eno leto.
  • PU ERH SUPERIOR

    PU ERH SUPERIOR

    7,60 €
    Kakovost pu erh čaja je težko določljiva, saj Kitajci redko izdajo, kako dolgo je bil čaj skladiščen. Pri tem čaju namreč velja, da imajo starejše različice bolj žlahtno aromo in večji učinek. Osnovno vodilo je, čimbolj enotni so si lističi po velikosti in izgledu, tem kakovostnejši je čaj. Manj ko je v njem vejic in večjih kosov lističev, učinkovitejši je. Naš pu erh superior je staran približno tri leta in prihaja iz kraja Lingchang v provinci Yunnan. Je čaj mehkega zemeljskega okusa, ki nikakor ni tako grob, kot pri običajnejših vrstah tega čaja. Kitajci prisegajo na pripravo pu erha v čajnikih iz t.i. vijolične ali yixing gline.
  • AJURVEDSKI ČAJ ZA RAVNOVESJE
    Uravnoveša pitta došo. Učinkuje splošno uravnovešajoče, deluje na prebavo in presnovo. Njegove temeljne sestavine so kardamom, sladki koren in koriander. Prevladuje sladek okus. Največ ga prispeva sladki koren, ki je znan po svojih splošno blagodejnih učinkih. Čaju dajo izrazito aromatično noto rožni cvetni listi, dodatno začimbno noto pa komarček in ingver. Čaj pijemo ob katerem koli času dneva, zelo prijeten je za dobro jutro ali za lahko noč.
  • AJURVEDSKI ČAJ STIMULANS
    Osnova za to mešanico izhaja iz tradicionalnih ajurvedskih naukov. Prvotni, začinjen zeliščni okus s pridihom ingverja in popra, ne bo po ajurvedskem nauku stimuliral samo moškega, ampak bo zagotovo všeč celi družini.
  • AJURVEDSKI ČAJ ŽENSKI
    Uživajte v pikantnem vonju brina in sveže pomaranče. Čaj ima zelo nežen okus, ki ga zaokroži prijetna nota koromača in cimeta. Zaradi vseh teh lastnosti bo zagotovo všeč tudi moškim.
  • CHINA GUNPOWDER TEMPLE OF HEAVEN, ZELENI ČAJ
    Najbolj kakovosten gunpowder, narejen iz skrbno izbranih lističev, ki so zviti v majhne kroglice. Na splošno velja, da manjše kot so kroglice, kvalitetnejši je čaj. Kitajsko ime za čaj je Zhucha, kar pomeni "biserni čaj". Ker je trdno zvit v kroglice, dlje obdrži svežino. Za skodelico vode odmerimo le pol žličke, drugače bo čaj premočan. Pripravljen čaj je gost, okus mnoge spominja na med. Nazadnje nam v ustih ostane še rahel priokus po dimu. Nekaterim je prvi prelitek premočan, zato ga zavržejo in uživajo v drugem, precej bolj mehkem in pitnem.
  • BANCHA, ZELENI ČAJ
    Čajevec so na Japonsko prinesli budistični menihi na začetku 9. stoletja. Čaj jim je bil všeč zato, ker so hitro zaznali njegov vpliv na zbranost, budnost in širjenje zavedanja. Danes pridelujejo na Japonskem samo zeleni čaj, ki ga skoraj v celoti porabijo sami (zeleni čaj celo uvažajo), tako da je izvozu namenjen zelo majhen odstotek pridelka. Pridelava in predelava japonskih čajev je razen izjem, kot je gyokuro, v celoti mehanizirana.Ime BANCHA pomeni pozna trgatev in nam da čaj z večjimi lističi in manj kofeina. Ko v japonskih nasadih čajevca oberejo lističe za čaj sencha, začnejo obirati lističe za čaj bancha. To je navadnejši čaj, ki ga pijemo ob vsaki priložnosti in tudi proti večeru, saj ni tako poživilen kot druge vrste čajev. Prija tudi po težki hrani. Čaj bancha pogosto uporabijo tudi kot osnovno sestavino pri pripravi čaja genmaicha.
  • INGVER ARONIJA, ZELIŠČNI ČAJ
    Kdo so spremljevalci aronije, ki postaja vse bolj priljubljena? Močan in začinjen ingver, komarček, janež, sveža limonska trava in hladilna meta. Edinstveno noto pa ji dodajo sladki koren, janeževa zvezda in žajbelj. Prepustite se presenečenju s to organsko mešanico.
  • AJURVEDSKI JOGA ČAJ
    Joga čaj je indijska kasika med ajurvedskimi čaji. V tej mešanici boste poleg klasičnih, začinjenih sestavin, našli tudi drobljene liste koprive.   
  • ZBUDI ME, ZELIŠČNI ČAJ
    Lahkoten čaj, ki vam bo dal energijo, s katero si boste olajšali vsakodnevna opravila. Okus čaja je neprecenljiv.
Padajoče
Stran:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6

sofinanciranje Republika Slovenija in Evropska unija

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Pozdravljeni in dobrodošli na spletnem portalu Stari most.
Portal in trgovina sta še v nastajanju. Dnevno dodajamo izdelke, vpise in vsebine. Na zalogi imamo poleg čajev še dodatke k prehrani, prehrano, eterična olja, naravno kozmetiko, ...

Več o nas in naši ponudbi lahko preberete tukaj.

Lahko nas za vse dodatne informacije tudi pokličete na 051 245 383 (vsak delovnik med 9.00 - 19.00 ter ob sobotah med 9.00 - 13.00)

Če želite, da vas o novostih, aktualnih vsebinah in posebnih ponudbah obveščamo tudi po e-pošti, pa vpišite svoje e-naslov spodaj.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje STARI MOST d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih STARI MOST d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice STARI MOST d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice STARI MOST d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec STARI MOST d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: STARI MOST d.o.o., Glavni trg 17, 8000 Novo mesto

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti