PRIPOROČAMO: Zbirka izbranih čajev je prijazno in toplo darilo.   Preveri zdaj!

Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA in DOSTOPNOST INFORMACIJ

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Ponudnika in kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa, to je oddaje spletnega naročila.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Starimost.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) , Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) ter na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. V skladu z zakonom ponudnik v pogojih poslovanja kupcu (uporabniku) zagotovlja naslednje informacije:

* podatke o podjetju/ponudniku (ime in sedež podjetja, matična številka…),

* kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

* glavne značilnosti izdelkov in storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,

* dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

* informacije o pogojih dostave izdelkov

* cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti navedeno, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,

* informacije o načinu plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,

* informacije o časovni veljavnosti ponudbe,

* rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),

* pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletnem mestu starimost.si kadarkoli in brez vnaprejšnje najave. Vse spremembe so zavezujoče za kupce / uporabnike, zato priporočamo, da si redno ogledujete te Pogoje poslovanja in Politiko zasebnosti.

Ponudba blaga, ki je objavljena v spletni trgovini, velja do objave preklica ponudbe oz. do odprodaje zalog. S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

PODATKI O PODJETJU

S spletno trgovino upravlja podjetje

Stari most d.o.o. (v nadaljevanju »ponudnik«)

Glavni trg 17, Novo mesto

ID za DDV: SI67394493, matična številka: 5906083000

telefon: 051 245 383, e: info@starimost.si

VRSTE UPORABNIKOV

Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo tako registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne registrirajo. Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu. Registrirani u spletne trgovine imajo dostop do posebnih ugodnosti.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV -  več o varovanju zasebnosti in piškotkih tukaj

Upravitelj spletne trgovine se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Sklenjena nakupna pogodba bo shranjena v elektronski obliki pri Stari most d.o.o.

Ponudnik/upravitelj bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. 

Vsi osebni podatki bodo strogo varovani. Kako in za katere namene obdelujemo vase podatke si preberite v tukaj (Varovanje zasebnosti)

CENE

Vse cene v spletni trgovini Starimost.si so navedene v EUR in vsebujejo DDV. Podjetje Stari most d.o.o. je davčni zavezanec. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave, razen če je navedeno drugače .Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Ponudba velja do preklica.

KUPOPRODAJNA POGODBA

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec odda naročilo, ponudnik pa potrdi naročilo - kupec prejme elektronsko sporočilo od ponudnika o statusu Naročilo/prejeto ali v obdelavi. Če je kupec vnesel napačen ali napačno elektronski naslov, ponudnik ne odgovarja za neuspešno poslano sporočilo o statusu naročila. Prav tako ponudnik ne odgovarja za napačne ali neresnične podatke, ki jih je kupec navedel ob naročilu. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kupec se zavezuje, da so vsi vnešeni podatki resnični in pravilni.

MINIMALNA VREDNOST NAKUPA

Najnižji znesek nakupa v spletni trgovini je 9,99 €. V tej vrednosti ni vštet strošek pošiljanja. Ponudnik si pridržuje pravico, da minimalni znesek nakupa spremeni.

IZSTAVITEV RAČUNA

Ponudnik izda račun v elektronski obliki na dan odpreme naročila in izvod v elektronski obliki pošlje na elektronski naslov, ki ga je kupec navedel ob naročilu. Ponudnik hrani račune v elektronski obliki na strežniku in v fizičnem arhivu izdanih/tiskanih računov, v prostorih podjetja.

NAČINI PLAČILA

Po povzetju - Kupec plača dostavljavcu z gotovino ali kartico, ko le-ta dostavi naročeno blago na kupčev naslov.

Na transakcijski račun ponudnika - Kupec poravnata znesek nakupa direktno na transakcijski račun trgovca oz. ponudnika. Blago bo odposlano, ko bo na TRR-ju podjetja razvidno, da je bilo plačilo uspešno izvedeno/prejeto. Podatki za nakazilo in sklic, so navedeni v elektronskem sporočilu povzetka naročila.

S plačilnim sistemom PayPal - Kupec je preusmerjen na varno stran sistema PayPal, kjer opravi plačilo. Blago bo odposlano, ko s strani sistema PayPal prejmemo potrditev o plačilu.

S kreditno kartico (Visa, Mastercard, Maestro) preko varnega plačilnega sistema PayWiser - Kupec je preusmerjen na varno stran sistema PayWiser, kjer opravi plačilo. Blago bo odposlano , ko s strani sistema PayWiser prejmemo potrditev o plačilu.

Predplačilo za artikle je možno le po predhodnem dogovoru. Predplačilo, ki bo izvedeno brez dogovora, ne bo pogoj za nakup.

V kolikor se odločite za način plačila Po povzetju, vam bo Pošta Slovenije zaračunala Vplačilo obrazca UPN (Pošta Slovenije – cenik ostalih storitev). Provizija, ki jo na ta način zaračuna Pošta Slovenije, ni vključena v strošek dostave in jo v celoti poravna kupec. 10.9.2023 znaša ta znesek: 1,25€ za vrednost vplačila do 98€, 1,28% vrednosti za vrednost vplačila do 501€ in 5,90€ + 0,30% za večje vrednosti vplačila.

Za določene izdelke, lahko ponudnik zahteva vnaprejšnje plačilo pred dobavo oziroma plačilo pred dobavo na TRR račun. Izdelki, ki imajo omogočen način plačila izključno na TRR račun pred dobavo, bodo kot takšni jasno navedeni v spletni trgovini. Ponudnik si pridržuje pravico, da za nakupe v vrednosti 50 € ali več, zahteva vnaprejšnje plačilo pred dobavo.

Ponudnik si pridržuje pravico, da načine plačila po potrebi spremeni ali onemogoči, bodisi zaradi tehnično/vzdrževalnih del ali spremembe poslovne politike ponudnika glede možnosti načinov plačila.

VREDNOSTNI BONI

Vrednostni bon je darilna kartica, ki ga Stari most proti plačilu pošlje kupcu v fizični ali elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine Starimost.si.

Vrednostni bon je moč kupiti v spletni ali fizični trgovini Stari most. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti bona.

Uporaba vrednostnega bona: Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. V spletni blagajni v polje ''darilna kartica'' vpišite 8-mestno kodo darilne kartice in kliknite ''uporabi darilno kartico''. Vrednost kartice se vam odšteje od končnega zneska košarice.

Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo več vrednostnih bonov in ene kode za popust.

KODE ZA POPUST

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine starimost.si. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:

• Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.

• Na zaključku blagajne v okence ''promocijska koda'' vpišete kodo za popust in kliknete gumb ''potrdi''.

• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.

• Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

VARNOST

Stari most uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita prodajalec Stari most in PayWiser (Intech d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, Slovenija). Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku trgovine starimost.si.

STROŠKI DOSTAVE / POŠILJANJA

Dostava na območju Slovenije, preko Pošte Slovenije je pri na nakupih nad 60,00 € brezplačna, pri nakupih do 60,00 €  pa je cena pakiranja in dostave 3,50 €.

Kupec je dolžan poravnati še stroške pošiljanja ob prevzemu blaga razen v primerih:

* ko je strošek pošiljanja/dostave že zaračunan ob oddaji naročila

* pri naročilu posameznih artiklov, ki imajo poleg opisa opombo: »poštnina vključena v ceno« ali »brezplačna dostava«,

* v primeru da je navedeno : Poštnina/dostava je za vse izdelke brezplačna,

* v primeru, da je bilo predhodno drugače dogovorjeno med kupcem in ponudnikom,

* v primeru, da želi kupec poravnati stroške pošiljanja po predračunu skupaj z računom za naročeno blago.

NAROČILO IZDELKOV

Kupec lahko željene izdelke naroči v spletni trgovini, elektronski pošti ali po telefonu. Delovni čas spletne trgovine je 24 ur na dan in 7 dni v tednu, na elektronsko pošto in klice odgovarjamo vsak delovnik med 10.00 in 18.00.

Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko pošlje tudi po elektronski pošti ali telefonu.

Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so shranjeni pri podjetju Stari most d.o.o. Kupec lahko dostopa do pogodbe po vnaprejšnji poizvedbi preko elektronske pošte. Kupec lahko, predno odda naročilo, spremeni količino, doda ali odstrani izdelek oziroma popravi svoje napake.

Kupec lahko pred končno oddajo naročila preveri pravilnosti naročila, kjer je omogočen celoten pregled naročila vključno s količino in ceno ter možnostjo popravka morebitnih napak. Šele s potrditvijo te izbire bo naročilo dejansko oddano.

Ponudnik ne odgovarja za napačne oz. napačno vnešene podatke, ki jih vnese kupec v postopku naročila: plačnik, naslov za dostavo, telefonsko številko in elektronski naslov za obveščanje. Za točnost in resničnost podatkov, odgovarja kupec.

POSTOPEK NAKUPA OZ. NAROČILA

Izbira izdelka: Na spletni strani www.starimost.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ''Dodaj v košarico''. Sistem obvesti uporabnika, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo ''Nadaljuj z nakupovanjem '' in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ''Zaključi nakup'' in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.

Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.starimost.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ''odstrani''. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ''Nadaljujte z nakupi''. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.

Dokončanje naročila - izpolniti je potrebno polja:

1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.

2. Način in strošek dostave: Uporabnik lahko izbira med Pošto Slovenije ali osebnim prevzemom v trgovini Stari most, Glavni trg 16, Novo mesto.

3. Način plačila: Izbira se lahko med štirimi načini plačila: Plačilo po povzetju, plačilo po predračunu, Paypal plačilo ali plačilo z bančno / kreditno kartico.

4. Kuponi in darilne kartice: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi.

5. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine,  vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb 'Oddaj naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst  ''Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.''

POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Registriranemu uporabniku so na spletni strani starimost.si vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Stari most lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

DODATNA POJASNILA O NAKUPU IN UPORABI VSEH IZDELKOV.

Vsak izdelek je pred uporabo potrebno na varen način preizkusiti. V kolikor niste popolnoma prepričani, na kakšen način bi izdelek preizkusili ali pa niste prepričani da je izdelek varen za uporabo in lahko naredi premoženjsko škodo ali škodo na zdravju ljudi, vas prosimo da izdelka ne uporabljate, o tem obvestite ponudnika in mu izdelek vrnete. Vse izdelke uporabljate po lastni presoji in NA LASTNO ODGOVORNOST.

Prizadevamo si za čim podrobnejši in pravilnejši opis izdelkov in slik. Kljub temu pa ne moremo zagotoviti, da so vsi navedeni podatki o izdelkih in njihove slike popolnoma točni.

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV

Vse informacije na straneh spletne trgovine Stari most.si (www.starimost.si), so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega  zdravstvenega osebja,  prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh s super živil posvetujete s svojim zdravnikom.

GARANCIJA

Za blago, za katero je izdana garancija, mora ponudnik ob sklenitvi prodajne pogodbe potrošniku izročiti garancijski list dajalca garancije.

SOGLASJE

Kot kupec/uporabnik z oddajo naročila soglašam in izrecno privolim, da podjetje Stari most d.o.o. vzpostavi, uporablja, obdeluje in shranjuje moje osebne in druge podatke, ki sem jih vnesel med postopkom nakupa, za prejem in obdelavo mojega naročila, postavi dodatna vprašanja, vezana na nakup, pripravi ponudbo oz. vzpostavi kontakt oz. komunikacijo, pri čemer lahko podjetje Stari most d.o.o., uporablja različne komunikacijske kanale (npr. telefon, navadna pošta, elektronska pošta) ter za izvedbo sklenjene nakupne pogodbe, pri čemer deli podatke o naslovu dostave s pogodbenimi dostavnimi službami. Soglasje velja do preklica.

PREKLIC NAROČILA

Uporabnik/kupec lahko prekliče naročilo v roku (2) dveh ur po oddaji naročila po elektronski pošti na naslov info@starimost.si.

V elektronskem sporočilu obvezno navedite naslednje podatke:

V naslovu sporočila: Preklic naročila

V vsebini sporočila: a) ime izdelka b) ime in priimek kupca c) naslov kupca

Kupec lahko prekliče naročilo tudi z odgovorom na avtomatsko prejeto sporočilo od ponudnika. Ob tem je potrebno v vsebini sporočila navesti, da se naročilo preklicuje.

DOBAVA BLAGA

Če je blago na zalogi, ponudnik v roku nekaj delovnih dni (do največ 3 delovnih dni) blago primerno zapakira in odpošlje paket naslovniku. Poleg blaga kupec prejme tudi račun.

V izrednih primerih, ko blago ni dobavljivo v določenem predpisanem roku, bo kupec o tem obveščen po elektronski pošti ali telefonu.

Dostava velja za področje Slovenije. Za hitrejšo dostavo ali dostavo izven države Slovenije se je potrebno dogovoriti po telefonu oziroma elektronski pošti.

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

V skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko stranka v 14-ih dneh od prevzema izdelka podjetju sporoči, (na kontaktni e-naslov: info@starimost.si ali telefon 051 245 383) da odstopa od pogodbe ali naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo si lahko prenesete s klikom TUKAJ.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (strošek poštnine plača kupec).

Blago mora potrošnik vrniti ponudniku najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu v enakem stanju kot je blago prejel – nepoškodovano, nerabljeno in v originalni embalaži, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Blago vrne na naslov: Stari most d.o.o., Glavni trg 16, 8000 Novo mesto. Priporočamo, da nas pred vračilom obvestite na elektronski naslov (info@starimost.si) ali nas pokličite na telefonsko številko (051 245 383), da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Podjetje lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila da je blago poslal nazaj. Razen če podjetje nudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

POZOR! Možnost odstopa od pogodbe NE velja za pravne osebe.

Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. V primeru, da je ugotovljeno, da je po krivdi kupca nastala fizična poškodba na blagu, ali da se količina ne ujema, je kupec dolžan poravnati nastalo škodo.

Odstop od pogodbe ne pride v poštev v naslednjih primerih:

* če je blago poškodovano, umazano ali pa so vidni sledovi uporabe (fizične poškodbe, manjša količina ipd.),

* v kolikor je uničena, umazana ali manjkajoča embalaža ali dodatna oprema, navodila, je prelomljen varnostni pečat, manjka garancijski list.

Obrazec za odstop od pogodbe

VRAČILO KUPNINE

Če je kupec od naročila ali pogodbe odstopil skladno s pogoji za odstop, mu je ponudnik dolžan vrniti vplačano kupnino na način in v višini, kot jo je stranka plačala oziroma preko TRR najkasneje v 14 dneh po prejemu artiklov. 

STVARNA NAPAKA

Postopek uveljavljanja stvarne napake (37čl. ZVPot):

Ponudnik mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve. Napaka je stvarna:

* če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

* če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;

* če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

* če je ponudnik izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli ponudnikovih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal ponudnik ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Stari most d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ne uspemo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bomo kupca obvestili spremembah in mu omogočili odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina starimost.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

PRITOŽBE IN SPORI

Spoštujemo veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Stari most se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@starimost.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. V petih delovnih dneh bomo potrdili prejem pritožbe, sporočili kupcu, kako dolgo jo bomo obravnavali in ga vseskozi obveščali o poteku postopka.

Zavedamo se, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si po svojih najboljših močeh prizadevamo, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

REŠEVANJE SPOROV

Stranki bosta morebitne spore skušala rešiti sporazumno, na način, da stranka sporoči pritožbo na e-naslov družbe ali preko telefona, podjetje pa bo o sporu odločilo v treh delovnih dneh. V primeru, da stranki spora ne morete rešiti sporazumno, lahko sprožita postopke pred sodiščem.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Podjetje Stari most d.o.o. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanje potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Podjetje Stari most d.o.o. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi Spletno reševanje sporov

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošnikih sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

KOMUNIKACIJA

Stari most d.o.o. bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in / ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

* jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

* pošiljatelj bo jasno razviden,

* različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne,

* prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

* jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

* željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Stari most d.o.o. izrecno spoštoval.

MNENJA/KOMENTARJI UPORABNIKOV

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Upravitelj / ponudnik omogoča, da mnenje napiše uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih upravitelj pregleda. Upravitelj ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in upravitelju dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Upravitelj ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na upravitelja spletne trgovine.

SLOVENSKI PODJETNIŠKI SKLAD

Spletna trgovina www.starimost.si je sofinancirana s strani Republike Slovenije - Slovenski podjetniški sklad.

 

Želimo vam prijetno nakupovanje!

Ekipa starimost.si

sofinanciranje Republika Slovenija in Evropska unija

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Pozdravljeni in dobrodošli na spletnem portalu Stari most.
Portal in trgovina sta še v nastajanju. Dnevno dodajamo izdelke, vpise in vsebine. Na zalogi imamo poleg čajev še dodatke k prehrani, prehrano, eterična olja, naravno kozmetiko, ...

Več o nas in naši ponudbi lahko preberete tukaj.

Lahko nas za vse dodatne informacije tudi pokličete na 051 245 383 (vsak delovnik med 9.00 - 19.00 ter ob sobotah med 9.00 - 13.00)

Če želite, da vas o novostih, aktualnih vsebinah in posebnih ponudbah obveščamo tudi po e-pošti, pa vpišite svoje e-naslov spodaj.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje STARI MOST d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih STARI MOST d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice STARI MOST d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice STARI MOST d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec STARI MOST d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: STARI MOST d.o.o., Glavni trg 17, 8000 Novo mesto

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti