PRIPOROČAMO: Zbirka izbranih čajev je prijazno in toplo darilo.   Preveri zdaj!

Alge in kalčki

Padajoče
 • Razmaščeni pšenični kalčki, Moleum, 300g
  Pšenični kalček je del pšeničnega zrna, iz katerega zraste nova rastlina, zato vsebuje kalček vse sestavine: minerale (kalcij, magnezij, železo, cink, kalij in fosfor), vitamine (E, B1, B2,B6, niacin, folna kislina), beljakovine in maščobe, ki jih mlada rastlina potrebuje za svojo rast. Razmaščeni pšenični kalčki so suh mlevski izdelek pridobljen po hladnem stiskanju olja. Pšenični kalčki so edinstven, domač slovenski proizvod. Imajo nizko vsebnost nasičenih maščob, so prijetnega okusa, ki izvira iz naravno prisotnih sladkorjev. Pšenični kalčki so vir niacina in selena.
 • Alge nori za suši, pražene, Ruschin makrobiotik, 25g
  Listi alge nori so že praženi in s tem takoj uporabni za pripravo maki-zushija (grižljajčkov iz sladko-kislega riža z raznimi dodatki, zaviti v alge nori). Tanko narezane jih lahko uporabimo za obogatitev zelenjavnih in žitnih jedi ter juh.
 • Alge dulse, ekološke, Algamar, 100g
  Morske alge iz Glicije v Španiji. So bogate z vitaminom C, beljakovinami in natrijem. So rdeče barve in so primerne za prigrizke, juhe in omake. Ješ kot surove (kratko namakanje v vodi ali omaki) ali v juhi. Odlična je tudi voda, v kateri se namakajo.
 • Alge kombu, ekološke, Algamar, 100g
  Morske alge iz Glicije v Španiji. Rjavo-sive lage, ki rastejo na globini 12m. So ročno nabrane in sušene na temperaturah do 38C. Primerne so za kuhanje in pečenje. Na sebe vežejo težke kovine. Težkih kovin v prebavnem sistemu ne izločajo, zato jih vedno zaužijemo kot zelenjavo. Pri namakanju žit in stročnic, jih namakamo in kuhamo skupaj z njimi. Pomagajo pri prebavi žitaric in stročnic.
 • Alge nori v kosmičih, ekološke, Algamar, 100g
  Morske alge iz Glicije v Španiji. Okusne, aromatične alge, bogate z beljakovinami, vitaminom A in B12. Pobirajo jih ob oseki, sušijo na soncu in zdrobijo v kosmiče. Jedo se presne z namakanjem, rahlo pečene, kuhane na pari in v juhi.
 • Fižol mungo za kaljenje, ekološki, Sonnentor, 120g
  Kalčki fižola mungo (niso enaki kalčkom fižola) vsebujejo obilo beljakovin, ogljikovih hidratov, vitamina A, kalija in fosforja.
 • Kreša za kaljenje, ekološka, Sonnentor, 120g
  Mlade liste vodne kreše se lahko uporablja v solatah, odlično se podajo k majonezi, kot dodatek sirovim in jajčnim jedem ali preprosto kot okras obloženega kruhka.
 • Mešanica za solate za kaljenje, ekološka, Sonnentor, 120g
  Mešanica kalčkov leče, rumene ogrščice in sabljastega triplata je okusna in krepka kalilna mešanica.§§Odlična je kot dodatek solatam, ker pa domišljija ne pozna meja, jih lahko uporabite tudi v juhah ali kot dodatek drugim jedem.
 • Mešanica zelena svežina za kaljenje, ekološka, Sonnentor, 120g
  Mešanica kalčkov sabljastega triplata, leče in redkvice je odlična za pripravo samostojne sveže solate ali kot njen dodatek, pa tudi kot dodatek juham ali kot prigrizek.
Padajoče

sofinanciranje Republika Slovenija in Evropska unija

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Pozdravljeni in dobrodošli na spletnem portalu Stari most.
Portal in trgovina sta še v nastajanju. Dnevno dodajamo izdelke, vpise in vsebine. Na zalogi imamo poleg čajev še dodatke k prehrani, prehrano, eterična olja, naravno kozmetiko, ...

Več o nas in naši ponudbi lahko preberete tukaj.

Lahko nas za vse dodatne informacije tudi pokličete na 051 245 383 (vsak delovnik med 9.00 - 19.00 ter ob sobotah med 9.00 - 13.00)

Če želite, da vas o novostih, aktualnih vsebinah in posebnih ponudbah obveščamo tudi po e-pošti, pa vpišite svoje e-naslov spodaj.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje STARI MOST d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih STARI MOST d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice STARI MOST d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice STARI MOST d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec STARI MOST d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: STARI MOST d.o.o., Glavni trg 17, 8000 Novo mesto

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti