PRIPOROČAMO: Zbirka izbranih čajev je prijazno in toplo darilo.   Preveri zdaj!

Posamezna zelišča

Zelišča so posušene zdravilne rastline, ki imajo vpliv na delovanje telesa in duha.
Padajoče
Stran:
 1. 1
 2. 2
 • Čaj od jutra do večera, ekološki, Pukka, 20 vrečk
  Vsebuje pet vrst različnih čajnih okusov, vsakega po 4 vrečke: Matcha zeleni čaj z ginsengom, Zlata kurkuma, Poživitev, Dobra prebava in Lahko noč. Prebudite se z ginsengom, dopoldan naj vam da energijo kurkuma, poživi naj vas kardamom, za dobro prebavo po kosilu bo poskrbela pražena korenina cikorije in za konec dneva čaj za lahko noč.
 • Čaj ajda, zeliščni čaj, Maršič, 200g
  Zeliščni čaj iz stebel in cvetov ajde.Ajda je vsestransko uporabna rastlina. Užitni so tako plodovi (semena) kot tudi steblo, cvetovi in listi. Ker ne vsebuje glutena, je moka primerna v prehrani bolnikov s celiakijo. Stebla, cvetove in liste lahko uporabimo kot ajdov čaj ali pripravimo tinkturo. Čebelarji pridobivajo ajdov med.
 • Čaj bela omela, Solime, 100g
  Bela omela je zajedavski grm kroglaste oblike, ki raste na lubju listavcev in iglavcev. Vsebuje lecitine, polipeptide, sluznine, sladkorne alkohole, flavonoide, lignane in triterpene.
 • Čaj islandski lišaj, Solime, 100g
  Islandski lišaj - enako kakor drugi lišaji - nima rastlinskih organov, ampak je njihovo telo (steljka) na vseh delih enako grajeno. Vsa steljka je precej čvrsta in na videz usnjata. Vsebuje 70 % sluzi in precej grenkih lišajskih kislin.
 • Čaj navadna konopljika, Solime, 100g
  Od 3 do 5 metrov visok grm ima lepe, dlanasto deljene liste in gosta socvetja, sestavljena iz nežnih modrih ali svetlo vijoličastih cvetov. Iz njih se razvijejo približno 0,5 cm debeli koščičasti plodovi. Plodovi vsebujejo maščobna olja, eterično olje in v maščobah topne flavone.
 • Čaj sladki koren, Solime, 100g
  Večkrat dnevno žvečimo korenine ali pripravimo čaj. Dela oblogo v želodcu. Ni primeren za osebe z visokim pritiskom.
 • Čaj tavžentroža, Solime, 100g
  Tavžentroža je do 50 cm visoka zel. Listi po steblu so podolgovato jajčasti in nasprotno nameščeni. Na zgornjem delu rastline so številna socvetja. Vsebuje dva glikozida, ki sta precej grenkega okusa.
 • Čaj vednozeleni gornik (Ursi čaj), Solime, 100g
  Učinkovine, ki jih vsebujejo listi vednozelenega gornika, delujejo protibakterijsko ter blažijo vnetja sečnih poti in mehurja. Zato je čaj namenjen lajšanju težav pri blažjih vnetjih sečil. Učinek je največji 3 do 4 ure po pitju čaja.
 • Čaj njivska preslica, Solime, 100g
  Preslica je naravni vir organskega silicija. Je posušena in vakumsko pakirana. Primerna je za uporabo v čajih, za kopeli ali obloge. Rastline sušijo s posebnim postopkom kroženja zraka na temperaturah, ki ne presegajo 29 stopinj Celzija. Hkrati izločijo njihovo organsko tekočino, ki jo takoj uporabijo naprej v izdelkih. Uporabljajo tudi ultrazvočne ekstraktorje in kondenzatorje za proizvodnjo rastlinskih izvlečkov in inovativne naprave za proizvodnjo eteričnih olj in absolutov.
 • Čaj regrat, korenina, Solime, 100g
  Regrat je do 30 cm visoka trajnica. Votlo steblo je pokončno, listi so pritlehni in globoko narezani. Cvet je zlatorumen. Vsebuje grenčične snovi, flavonoide, sluznine in inulin.
 • Čaj vrtnični popki, ekološki, Sonnentor, 30g
  Čaj iz vrtničnih popkov je nežne barve in intenzivno cvetnega okusa s sladkim priokusom. To je čaj za posebne priložnosti! Poda se k lahkim pomladanskim in poletnim jedem ter k čokoladnim sladicam. Čaju iz vrtničnih popkov lahko dodate žličko medu.
 • Čaj smetlika, 70g

  Čaj smetlika, 70g

  3,75 €
  Čaj iz rastline smetlika je tradicionalno zelišče rastlinskega izvora, ki se uporablja za lajšanje vnetja vek ali ječmena ter v primeru utrujenih in razdraženih oči. Delovanje in uporaba izvira iz ljudske medicine, na podlagi dolgotrajnih izkušenj.
 • Limonska trava, ekološka, Herbana, 70g
  Suho zelišče limonske trave iz ekološke pridelave. Uporablja se za pripravo osvežilnih čajev ali kot začimba v kuhinji. Lahko se jo uporablja tudi za odišavljenje prostorov.
 • Čaj gozdni slezenovec, ekološki, Sonnentor, 50g
  Gozdni slezenovec, imenovan tudi črni klobuk, je zelišče, ki ga potrebujete, ko imate kepo v grlu. Ta čaj je svež kot jutranja rosa in se odlično poda k jedem iz japonske kuhinje in jagnječjim obaram.
 • Čaj šentjanževka, ekološki, Sonnentor, 60g
  Šentjanževka v času cvetenja v svoje cvetove ujame vso moč sonca! V sivih zimskih dneh nam podarja občutek varnosti in pomaga ponovno najti veselje. Čaj je svetlo rjave barve, zeliščni vonj nas spominja na zeleni čaj, okus je sveže travnat. Prinesite sonce in poletje v hišo!
 • MATERINA DUŠICA, ZELIŠČNI ČAJ
  Pri nas je materina dušica posebno priljubljena zdravilna rastlina. Že njeno ime priča o mnogostranski uporabi.
 • AMERIŠKI SLAMNIK, ZELIŠČNI ČAJ
  Ameriški slamnik so v Evropo prinesli v 18. stoletju, v originalu izhaja iz severnoameriškega prerija. Danes ga gojimo predvsem kot okrasno ali zdravilno rastlino.
 • AJDA, ZELIŠČNI ČAJ
  Zeliščni čaj iz cvetoče ajde.
 • SLEZOVE KORENINE, ZELIŠČNI ČAJ
  Suhe korenine navadnega sleza iz ekološke pridelave. Navadni slez (Althae officinalis) je poznan tudi pod imenom ajbiš. Je večletna zelnata trajnica z močno, razvejano in mesnato korenino, ki je bogata s sluzjo. Najučinkovitejši in najpogosteje uporabljen del rastline je korenina. Suhe korenine navadnega sleza so primerne tako za pripravo čajev in napitkov kot dodatek pri kozmetičnih pripravkih (za mazila, hidratantna sredstva).Blagodejno deluje tudi pri negi poškodovane kože.
 • SIVKINI CVETOVI, ZELIŠČNI ČAJ
  Suhi cvetovi sivke iz ekološke pridelave. Sivka je aromatičen mediteranski grm, s prelepimi viljočno modrimi cvetovi. Uporablja se kot zdravilno zelišče, za pridobivanje eteričnega olja, za pitje čajev, kot začimba ali za izdelavo obkladkov. Rastlina ima prijeten zeliščno svež vonj. Primerna je za: prehrano (čaji in napitki, kot začimba), kozmetiko (dodatek za mila, soli, izvlečke), dekoracije (sivkine vrečke, aranžmaji).
 • ISLANDSKI LIŠAJ ZA ČAJ
  Suho zelišče islandskega lišaja iz ekološke pridelave.
 • SUHE BOROVNICE ZA ČAJ
  Suhi plodovi borovnice iz ekološke pridelave.
 • OBLOLISTNA META, ZELIŠČNI ČAJ
  Oblolistna meta ima velike, okrogle ter z dlačicami pokrite liste, ki dišijo podobno kot listi jabolčne mete. Listi oblolistne mete vsebujejo eterično olje, flavonoide in druge učinkovine, ki vplivajo na počutje.
Padajoče
Stran:
 1. 1
 2. 2

sofinanciranje Republika Slovenija in Evropska unija

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Pozdravljeni in dobrodošli na spletnem portalu Stari most.
Portal in trgovina sta še v nastajanju. Dnevno dodajamo izdelke, vpise in vsebine. Na zalogi imamo poleg čajev še dodatke k prehrani, prehrano, eterična olja, naravno kozmetiko, ...

Več o nas in naši ponudbi lahko preberete tukaj.

Lahko nas za vse dodatne informacije tudi pokličete na 051 245 383 (vsak delovnik med 9.00 - 19.00 ter ob sobotah med 9.00 - 13.00)

Če želite, da vas o novostih, aktualnih vsebinah in posebnih ponudbah obveščamo tudi po e-pošti, pa vpišite svoje e-naslov spodaj.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje STARI MOST d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih STARI MOST d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice STARI MOST d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice STARI MOST d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec STARI MOST d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: STARI MOST d.o.o., Glavni trg 17, 8000 Novo mesto

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti