PRIPOROČAMO: Zbirka izbranih čajev je prijazno in toplo darilo.   Preveri zdaj!

Črni čaji aromatizirani

Na Zahodu so aromatizirani čaji prvič prišli v modo konec 19. stoletja, v sedanjem času pa lahko izbiramo med številnimi, tudi zelo dišečimi čaji, saj jih aromatizirajo s pomočjo različnih vrst eteričnih olj in arom. Pri vseh spodaj naštetih čajih je temeljni čaj cejlonski, nekateri imajo dodane tudi liste, cvetove ali plodove rastlin.

Aromatizirane čaje pripravimo na enak način kot nearomatizirane črne čaje. Ker imajo izrazito in včasih zelo močno aromo, zanje ne uporabljajmo istih posod kot za pripravo nearomatiziranih čajev. S ščepcem sladkorja njihovo aromo morda še malo poudarimo.

Padajoče
 • EARL GREY SUPERIOR, ČRNI ČAJ
  Z aromo bergamotke (vrsta citrusa, ki ima v lupini izjemno dišeče eterično olje) aromatiziran čaj je klasika in prvo ime v svetu aromatiziranih čajev. Receptura zanj izvira s konca 18. stoletja, v Evropo pa ga je naravnost iz Kitajske prinesel Charles II. Earl Grey. Osnova tega zelo kakovostnega earl greya je izjemoma čaj darjeeling, ki so mu dodani cvetovi plavice.
 • EARL GREY, 20 VREČK
  Najboljši Ceylonski črni čaj z meglenih gorovij šrilanke, prežet z mamljivo aromo bergamotke.
 • DIVJA ČEŠNJA, ČRNI ČAJ
  Sladko-grenki okus je postal klasika med aromatiziranimi črnimi čaji.
 • VANILIJA, ČRNI ČAJ
  Sladka klasika med aromatiziranimi čaji. Prija z dodatkom mleka, ki okus vanilije še poudari.
 • SOUTH SEA MAGIC, ČRNI ČAJ
  Kontrast črnega čaja in treh različnih vrst cvetov – rumene sončnice, rdeče vrtnice, modre plavice – s tropskim okusom pasijonke, manga in papaje.
 • MASALA CHAI, ČRNI ČAJ
  Ime v indijskem jeziku pomeni "začinjen čaj". Osnova je močnejši črni čaj, pridelan po metodi CTC (crush, tear, curl), kar pomeni, da gre čaj v zadnji fazi obdelave skozi cilindrične valje z drobnimi zobci. Tako pridobi končni granulatni izgled.Masala chai tradicionalno pripravimo tako, da skupaj zavremo vodo in polnomastno mleko v razmerju 2:1. Ko mešanica zavre, dodamo čaj z začimbami in kuhamo na majhnem ognju približno pet minut. Nekateri sladkor dodajo skupaj s čajem, drugi na koncu kuhanja.Čaju so dodani koščki cimeta, ingverja, kardamoma in vanilije.
 • KOKOS, ČRNI ČAJ

  KOKOS, ČRNI ČAJ

  4,40 €
  Eksotični okus črnega čaja s koščki kokosa, ki se lepo zaokroži s kančkom mleka.
 • KARAMELINO, ČRNI ČAJ
  Kombinacija karameliziranih mandljev in vanilijevega stroka nam postreže črni čaj sladko-mehkega okusa, ki ga lepo zaokroži kanček mleka.
 • IRISH MORNING, ČRNI ČAJ
  Dodani cvetovi žafranike, jagodni listi, kokos ter aromi smetane in ruma zagotavljajo doživetje irskega temperamenta.
 • GOZDNA VILA, ČRNI ČAJ
  Osnovnemu črnemu čaju so dodane maline, borovnice in bezgove jagode. Aroma pripravljenega čaja vas ponese v topel poletni gozd, kjer narava ponuja obilico gozdnih sadežev.
 • CIMET, ČRNI ČAJ

  CIMET, ČRNI ČAJ

  4,40 €
  Črni čaj s cimetom, ki pogreje ob mrzlih dneh. Prija tudi z mlekom.
 • CHOCO POWER, ČRNI ČAJ
  Črni čaj z aromo čokolade in dodanimi koščki kakavovca. Ima sladko kremen okus, ki ga kanček mleka še oplemeniti.
 • ČRNI ČAJ, INGVER IN BRESKEV, 20 VREČK
  Aromatičen črn cejlonski čaj se lepo ujema s cejlonskim ingverjem in sladkim svežim okusom breskve.
Padajoče

sofinanciranje Republika Slovenija in Evropska unija

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Pozdravljeni in dobrodošli na spletnem portalu Stari most.
Portal in trgovina sta še v nastajanju. Dnevno dodajamo izdelke, vpise in vsebine. Na zalogi imamo poleg čajev še dodatke k prehrani, prehrano, eterična olja, naravno kozmetiko, ...

Več o nas in naši ponudbi lahko preberete tukaj.

Lahko nas za vse dodatne informacije tudi pokličete na 051 245 383 (vsak delovnik med 9.00 - 19.00 ter ob sobotah med 9.00 - 13.00)

Če želite, da vas o novostih, aktualnih vsebinah in posebnih ponudbah obveščamo tudi po e-pošti, pa vpišite svoje e-naslov spodaj.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje STARI MOST d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih STARI MOST d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice STARI MOST d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice STARI MOST d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec STARI MOST d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: STARI MOST d.o.o., Glavni trg 17, 8000 Novo mesto

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti