PRIPOROČAMO: Zbirka izbranih čajev je prijazno in toplo darilo.   Preveri zdaj!

Matcha

Matcha je japonski zeleni čaj v prahu, ki se uporablja pri čajnih ceremonijah. Njegova posebna obdelava se začne že par tednov pred pobiranjem čajnih lističev, ko čajevce prekrijejo s ponjavami in jih zaščitijo pred direktno svetlobo sonca. To upočasni njihovo rast, lističi pa ohranijo veliko klorofila, kar se kaže tudi v živahni zeleni barvi čaja. Obrane lističe obdelajo s paro, posušijo, odstranijo vsa stebelca in nečistoče. Po tem postopku od prvotnega obiranja ostane le okoli 10% pridelka, ta se imenuje tencha. Čaj tencha nato v kamnitih mlinih zmeljejo v fin prah in dobijo končni izdelek.

Vsebuje malo kofeina, vendar tako kot vsi zeleni čaji vsebuje tudi aminokislino L-teanin, ki poskrbi za sproščujoč občutek in hkrati poveča sposobnost koncentracije. Ko pijemo matcha čaj, dejansko zaužijemo zelene lističe in s tem toliko več antioksidantov, mineralov in vitaminov, ki so prisotni v zelenem čaju.

Priprava matcha čaja je zelo zanimiva. Za pitje se uporablja posebna, večja skodela (chawan), zraven je dobro imeti še metlico iz bambusa (chasen), da lahko enakomerno in učinkovito zmešamo napitek. Za doziranje uporabljamo posebno žličko iz bambusa (chashaku), dobra pa bo seveda tudi navadna čajna žlička. V skodelo damo zvrhano dozirno žličko čaja (2 g), nato pa čez vlijemo 1 - 1,5 dcl vroče vode, ki naj ima približno 80°C.

Z metlico najprej počasi razpustimo čaj, nato z zelo hitrimi gibi v obliki črke W na sredini skodele mešamo tako dolgo, da dobimo napitek enotne zelene barve z mehko peno na vrhu.

Padajoče
 • MATCHA KABUSE

  MATCHA KABUSE

  11,95 €
  Keiko Kabuse Matcha Powder – zaradi močnega okusa je malo manj primeren za pitje. Zeleni prah se zaradi svoje intenzivne arome zelo dobro obnese pri pripravi sladkih napitkov, sladoleda in drugih sladic. Uporabimo ga lahko tudi pri receptih za domače kozmetične pripravke, npr. hranilne maske za obraz. 
 • MATCHA KEIKO SOSHUN

  MATCHA KEIKO SOSHUN

  27,95 €
  Matcha Soshun Organic je novejša in modernejša različica matcha čaja. Čajevce le delno prekrijejo s ponjavami, lističe začnejo obirati že aprila. Za mletje uporabijo moderne keramične mline, končni izdelek je bolj svež in ne toliko oksidiran, barva je svetlejša. Je izrazito mehkega in sladkega okusa, ki vam še dolgo ostane v ustih. 
 • MATCHA V PLOČEVINKI
  Keiko Matcha Organic je pridelan na tradicionalen način in sodi med klasične matcha čaje. Je rahlo oreškastega okusa in poskrbi za pravo ravnovesje med grenkim in sladkim. Pripravljen napitek ima intenziven vonj in aromo. Primeren  je za pripravo tradicionalnega, redkejšega čaja, ki ga Japonci imenujejo usucha.
 • MATCHA ZA VSAK DAN, 30g ŠATULJA
  Visokokakovostna ekološka matcha  2. in 3. žetve z močnim okusom zelenega čaja in dolgotrajno trpkostjo. Je močnejšega in bolj grenkega okusa v primerjavi z višjimi stopnjami matche. Odlična izbira za navdušence nad zelenim čajem in idealna sestavina za smoothije, sladoled in peko. 
 • MATCHA ZA VSAK DAN, 100G
  Visokokakovostna ekološka matcha  2. in 3. žetve z močnim okusom zelenega čaja in dolgotrajno trpkostjo. Je močnejšega in bolj grenkega okusa v primerjavi z višjimi stopnjami matche. Odlična izbira za navdušence nad zelenim čajem in idealna sestavina za smoothije, sladoled in peko. 
 • Zelena kava, ekološka, Sonnentor, 18 filter vrečk
  Zelena kava predstavlja enega izmed trendov današnjega časa. Pripravljena je iz nepraženih kavnih zrn, pripravimo pa jo podobno kot čaj. Tudi njena aroma bolj spominja na zeliščni čaj. Prelita z vodo je travnato zelene barve in razširja vonj po senu in travniku.§Idealna kot napitek po športni aktivnosti ali po vsakem obroku.
Padajoče

sofinanciranje Republika Slovenija in Evropska unija

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Pozdravljeni in dobrodošli na spletnem portalu Stari most.
Portal in trgovina sta še v nastajanju. Dnevno dodajamo izdelke, vpise in vsebine. Na zalogi imamo poleg čajev še dodatke k prehrani, prehrano, eterična olja, naravno kozmetiko, ...

Več o nas in naši ponudbi lahko preberete tukaj.

Lahko nas za vse dodatne informacije tudi pokličete na 051 245 383 (vsak delovnik med 9.00 - 19.00 ter ob sobotah med 9.00 - 13.00)

Če želite, da vas o novostih, aktualnih vsebinah in posebnih ponudbah obveščamo tudi po e-pošti, pa vpišite svoje e-naslov spodaj.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje STARI MOST d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih STARI MOST d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice STARI MOST d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice STARI MOST d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec STARI MOST d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: STARI MOST d.o.o., Glavni trg 17, 8000 Novo mesto

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti