Hrana
-
Ali sta panirana »peščančja« fileja alternativa piščančjemu dunajcu? Dunajčani, ki imajo prav poseben odnos do vsega paniranega, bi rekli, da ne. V Viani so mu vseeno poiskali zamenjavo, da bi tudi vegetarijanci in vegani dobili hitro jed, primerno za družinski obed ali večerno pogostitev. Fileja lahko tradicionalno ocvrete in postrežete z limoninim krhljem, ocvrtim peteršiljem in skledo solate ali pa samo prepražite v ponvi oziroma popečete v pečici.
-
Sezamovo olje je izredno hranljivo olje, pridobljeno s hladnim stiskanjem sezamovih semen, s katerim v sestavo olja vstopi veliko zdravih sestavin iz samih semen. Najpogosteje ga uporabljamo pri pripravi jedi, pogosto mešanega s sončničnim oljem, pa tudi kot okusen preliv za različne solate, ki dolgo ohranja njeno svežino.
-
Tradicionalni umeboši kis nastaja ob posebni in dolgotrajni fermentaciji umeboši sliv. Postopek lahko traja tudi več let. Uporabljamo ga namesto navadnega kisa za pripravo solat ali jedi, ki jih želimo zakisati in hkrati soliti. Priporočamo ga pri pripravi omak, krem, začimb in okusnejše "domače" majoneze. Odličen je za začinjanje kuhane in presne zelenjave, kjer nadomešča kuhinjsko sol in daje prijeten kiselkast okus.
-
Šoju (shōyu) je oznaka skupine sojininih omak, ki jih na Japonskem že stoletja proizvajajo na tradicionalni način. S fermentacijo soje in pšenice z morsko soljo. Zmes 1-2 leti zori v cedrinih sodih. S šoju poudarimo okuse v jedi, zvišamo vsebnost beljakovin. Obenem telo oskrbimo z encimi, ki pospešujejo prebavo.
-
Kvasov namaz, Vitam-R, 125g
6,60 €Brez glutena, bogat z vitamini skupine B (B1, B2, B6, niacin, folna kislina) in visokokakovostnimi beljakovinami.