PRIPOROČAMO: Zbirka izbranih čajev je prijazno in toplo darilo.   Preveri zdaj!

Topli napitki, kave, kakavi

Padajoče
Stran:
 1. 1
 2. 2
 • Žitna kava, ekološka, Probios, 125g
  Žitna kava je okusen napitek brez kofeina, narejen iz praženih zrn ječmena in rži, s cikorijo in figami. Pričarala vam bo spomine na pravo babičino kavo. Zelo je enostavna za pripravo, saj jo samo prelijete z vročo vodo.
 • Kava Organico, mleta, brez kofeina, poreklo Mehika, ekološka, EZA, 250g
  Kava Organico je biološko pridelana kava vrste arabica, ki izvira iz mehiških gorskih pokrajin Oaxaca in Chiapas. Pod senčnimi krošnjami dreves skupaj z ostalim bogatim rastlinskim svetom uspeva v tem delu Mehike kava, ki jo skrbno pridelujejo indijanski poljedelci. Rezultat njihovega načina življenja in izkušenj z biološko pridelavo so češnji podobna ognjeno rdeča zrna kave, ki jih najprej ročno oberejo, operejo, odstranijo meso in posušijo na soncu, potem pa prebirajo zrno za zrnom. Skrben odnos do rastlin in zemlje nedvomno pripomore k izjemnemu okusu in odlični aromi kave Organico. Kavi brez kofeina odstranijo kofein z naravnim virom ogljikovega dioksida in s čisto vodo, pri čemer se ohranijo okus in vse pomembne sestavine. Takšen postopek (CR3-metoda) je popolnoma naraven in edini primeren za biološko pridelano kavo. Kava Organico je posebno blagega okusa s fino aromo, ki je tudi ekološko in fair trade certificirana.
 • Kava Nica, mleta, poreklo Nikaragva, ekološka, EZA, 250g
  Kava Nica je biološko pridelana kava polnega okusa z lahko, fino kislostjo. Čista kava vrste arabica prihaja iz višavij Nikaragve. Velja za eno najboljših surovih kav na svetu, dolgoletna tradicija praženja pa poskrbi za njen izjemni okus. Pridelovalci kave, ki prihajajo iz predmestij naselij Boaco in Matagalpa, so združeni v zadrugi Cosatin in Cecocafen. Kava Nica je tudi ekološko in fairtrade certificirana.
 • Kava Latino, instant, poreklo Latinska Amerika, ekološka, EZA, 100g
  Instant kava Latino je biološko pridelana kava. Osnova kavnega prahu kave Latino je kava vrste arabica, ki prihaja iz Latinske Amerike. V Evropi dragoceno surovino predelajo naprej, kava gre skozi pazljiv postopek zamrzovalnega sušenja, ki ustvari aromatičen ter debelo zrnat kavni prah. Instant kava Latino je ekološko in fairtrade certificirana.
 • Kava Latino, instant, brez kofeina, poreklo Latinska Amerika, ekološka, EZA, 100g
  Instant kava Latino je biološko pridelana brezkofeinska kava. Osnova kavnega prahu kave Latino je kava vrste arabica, ki prihaja iz Latinske Amerike. V Evropi dragoceno surovino predelajo naprej, kava gre skozi pazljiv postopek zamrzovalnega sušenja, ki ustvari aromatičen ter debelo zrnat kavni prah. Instant kava Latino je ekološko in fairtrade certificirana.
 • Kava Jumbo, mleta, poreklo Uganda, ekološka, EZA, 250g
  pridelana na gori Mount Eligon na vzhodu Ugande 100% arabica primerna za espresso, saj ima značilno močno začinjeno aromo fermentirana kava višje kakovosti ekološko in fair trade certificirana
 • Kava Africafe, instant, poreklo Tanzanija, ekološka, EZA, 100g
  Instant kava Africafe je mešanica kave arabica in robusta. Vsebuje pravične surovine, ki jim je mogoče slediti od organizacij proizvajalcev. Kava je pridelana v Tanzaniji ter pakirana v stekleni embalaži. Kavni prah pridelajo s postopkom sušenja z razprševanjem. Instant kava Africafe je ekološko in fairtrade certificirana.
 • Kava Adelante, v zrnju, poreklo Honduras in Peru, ekološka, EZA, 250g
  100 % arabica prihaja iz višavij Hondurasa in Peruja pridelovalke so izključno ženske ekološko in fairtrade certificirana Kava ima oznako pravične trgovine, ki jo podeljuje mednarodna organizacija za označevanje izdelkov pravične trgovine. Pakirana je v embalažo, ki ne vsebuje aluminija in ohranja bogato aromo kave. Embalaža je do okolja prijazna, saj je eno izmed temeljnih načel pravične trgovine tudi spoštovanje okolja. Kultura pitja kave ne sme biti samo užitek, temveč tudi odgovoren odnos do narave in sočloveka.
 • Kava Adelante, mleta, poreklo Honduras in Peru, ekološka, EZA, 250g
  100 % arabica prihaja iz višavij Hondurasa in Peruja pridelovalke so izključno ženske ekološko in fairtrade certificirana Kava ima oznako pravične trgovine, ki jo podeljuje mednarodna organizacija za označevanje izdelkov pravične trgovine. Pakirana je v embalažo, ki ne vsebuje aluminija in ohranja bogato aromo kave. Embalaža je do okolja prijazna, saj je eno izmed temeljnih načel pravične trgovine tudi spoštovanje okolja. Kultura pitja kave ne sme biti samo užitek, temveč tudi odgovoren odnos do narave in sočloveka.
 • Kava Tanzanija Usongwe, Escobar, 100g
  Kmetijska zadruga Usongwe je bila uradno ustanovljena leta 1993, čeprav so se mali pridelovalci kave, ki so tudi danes člani zadruge, začeli združevati in povezovati že veliko prej. Kooperativa je dobila ime po okolici in bližnji dolini Usongwe, ki je naseljena z drobnimi vasicami. Zadrugo je ustanovilo približno 300 članov iz petih vasi, vseh v okolici Mbeye v južni Tanzaniji. Danes pa zadruga šteje in zastopa približno 520 malih kmetov z vsega okrožja Iwindi na podeželju Mbeya. Proizvajalci Usongweja kavo pridelujejo kavo na kavnih nasadih v bližini svojih domov, ki so oddaljeni 15 do 30 min hoje do manjših predelovalnih postaj (washing stations). V kavnih nasadih kavo običajno pakirajo v vreče in jih dnevno z motornimi ali navadnimi kolesi, vozički ali včasih v tovornjaku, pripeljejo na predelovalno postajo. V roku 7 ur odstranijo kavne ovoje, zrna nato sortirajo, spustijo v rezervoar in jih nato pustijo fermentirati v čisti vodi približno tri dni. Četrti dan kavo odstranijo iz rezervoarja in sperejo, da ostanejo vse ovoje, nato še enkrat vrnejo v čisto vodo, da se namakajo še 24 ur. Po tem se kava pripravi na sušenje na dvignjenih (afriških) posteljah. Aroma / okus: pomaranča / karamela / čokolada
 • Kava Organico, mleta, poreklo Mehika, ekološka, EZA, 250g
  Kava Organico Espresso je biološko pridelana kava vrste arabica, ki izvira iz mehiških gorskih pokrajin Oaxaca in Chiapas. Pod senčnimi krošnjami dreves skupaj z ostalim bogatim rastlinskim svetom uspeva v tem delu Mehike kava, ki jo skrbno pridelujejo indijanski poljedelci. Rezultat njihovega načina življenja in izkušenj z biološko pridelavo so češnji podobna ognjeno rdeča zrna kave, ki jih najprej ročno oberejo, operejo, odstranijo meso in posušijo na soncu, potem pa prebirajo zrno za zrnom. Skrben odnos do rastlin in zemlje nedvomno pripomore k izjemnemu okusu in odlični aromi kave Organico. Kava Organico je posebno blagega okusa s fino aromo, ki je tudi ekološko in fair trade certificirana.
 • Kava ajda 100%, ekološka, Pražarna Lovro, 250g
  Ajdo poznamo že dolgo. V Evropo so jo prinesli križarji v 12. stoletju iz poganskih krajev in Kitajske. Ajdo ne štejemo med žita, spada namreč v družino drensovk. Ajda se uporablja za razne jedi, čaje, v našem primeru pa kot kavni nadomestek ali kava. Ne vsebuje glutena. Gre za ekološko ajdo za pripravo brezkofeinske kave.
 • Žitna kava iz cikorije za moka, ekološka, Probios, 500g
  Cikorija, pražena in mleta v Italiji. Odlična za pripravo napitka v kavni ročki ali v kavnem atomatu za filter kavo na ameriški način.
 • Kakav v prahu, presni, ekološki, Govinda, 100g
  Presni kakav v prahu obdelan na temperaturah do 40C, da se ohranijo hranilne lastnosti in okus pravega kakava. Fair trade, brez glutena, brez laktoze, vegansko, presno.
 • Zelena kava, ekološka, Sonnentor, 18 filter vrečk
  Zelena kava predstavlja enega izmed trendov današnjega časa. Pripravljena je iz nepraženih kavnih zrn, pripravimo pa jo podobno kot čaj. Tudi njena aroma bolj spominja na zeliščni čaj. Prelita z vodo je travnato zelene barve in razširja vonj po senu in travniku.§Idealna kot napitek po športni aktivnosti ali po vsakem obroku.
 • Kurkumin latte z vanilijo, ekološki, Sonnentor, 60g
  Začimbna mešanica za zlato mleko je zlato rumeni vroč napitek, ki vas bo prebudil in osladil vaše jutro. Latte je idealen napitek za zajtrk, spodbudil pa bo tudi motivacijo za popoldanske aktivnosti. Vaniljin kurkumin latte bo vaše čute razvajal s čudovitim vonjem po cimetu in vanilji.
 • Kurkumin latte z ingverjem, ekološki, Sonnentor, 60g
  Začimbna mešanica za zlato mleko bo vaša najljubša pijača. Kurkumin latte z okusom ingverja je klasičen ajurvedski napitek, ki bo s prefinjeno mlečno peno poživil vaš dan. Že prvi požirek bo povzročil pravo eksplozijo okusov, vaše telo pa bo v trenutku zajela prijetna toplota.
 • Kapučino s kokosovim mlekom, ekološki, dr. Antonio Martins, 235ml
  Obožujete kavo z mlekom, a seveda 100% vegansko. Za vas imamo zelo poseben capuccino. Narejen z odličnim kokosovim mlekom in izbrano kavo.
 • Kava želod 100%, ekološka, Pražarna Lovro, 250g
  Kavni nadomestek iz 100% želoda za pripravo brezkofeinske kave. Želod je s škrobom bogata hrana, saj ga vsebuje približno tretjino. Druge sestavine so sladkorji, ki je skoraj desetina vseh snovi, približno enaka je količina čreslovin, zaradi katerih je želod za prehrano brez posebne priprave neuporaben, nekaj odstotkov je beljakovin in maščob, eteričnih olj, rudnin in drugo. Želod, predvsem kot poparek, zavretek ali želodova kava so nekdaj uporabljali predvsem za krepitev telesa. Za telo so pomembne prav čreslovine, ki jih v želodu kot hrani nočemo okusiti ali vsaj ne preveč. Bogat je z vitamini B in E.
 • Kava knajp (ječmen in želod), ekološka, Pražarna Lovro, 500g
  Ječmenova kava z želodom Knajp je izvrsten brezkofeinski kavni nadomestek, proizveden iz samih ekoloških sestavin slovenskega porekla. Okus nam vsem znane ječmenove kave odlično dopolnjuje močan in aromatičen pražen želod.
 • Kava knajp (ječmen in želod), ekološka, Pražarna Lovro, 250g
  Ječmenova kava z želodom Knajp je izvrsten brezkofeinski kavni nadomestek, proizveden iz samih ekoloških sestavin slovenskega porekla. Okus nam vsem znane ječmenove kave odlično dopolnjuje močan in aromatičen pražen želod.
 • Kava Salvador Las Isabellas, Escobar, 100g
  Kavni nasad Las Isabellas se nahaja v zahodnem delu Salvadorja, med 1.200 in 1.430 metri nadmorske višine na južnem pobočju hribovja Cerrón Grande v pokrajini Apaneca. Kavovci uspevajo v senci na 525 hektarjih. Edinstveno mikro klimo in biotsko raznovrstnost pokrajine zagotavlja še 200 hektarjev primarnega gozda, naravni izviri in slapovi. V kavnem nasadu Las Isabllas uspeva sorta Pacamara. Trenutno v kavnem nasadu pridelajo 9.92 kintalov (1 kintal je 45 kg) kave na en hektar, kar je dvojna količina od povprečne količine kave, ki jo v Salvadorju pridelajo na enem hektaru. Podatek kaže na skrb pri upravljanju pridelave in kakovostno delo, v obdobju po tem, ko je številne farme v Salvadorju hudo prizadela kavna rja (“La Roya”). Kava iz nasada Las Isabellas je naravno procesirana kava. Predelava po tradicionalnem postopku poteka na predelovalni postaji Tequendama. Najprej odstranijo zunanji ovoj kavne češnje, nato pa kavna zrna sušijo na soncu na lesenih konstrukcijah še nadaljnjih 15 – 20 dni, odvisno od vremena in vlage v zraku. Ocena kakovosti Las Isabellas v skladu s protokolom okušanja Mednarodnega kavnega združenja (SCA) dosega 87 točk. Aroma / okus: črni ribez / mango / papaja / tofi
 • Kava Kolumbija Rio Magdalena, Escobar, 100g
  Huila je pokrajina na jugozahodu Kolumbije. Skozi celotno pokrajino se vije reka z imenom Rio Magdalena, prav tako se na tem območju nahaja drugi najvišji kolumbijski vrh Nevado del Huila. Regija ima zelo živahno kmetijstvo, saj so naravni pogoji zelo dobri. Povprečna letna temperatura je okoli 20 stopinj Celzija, zemlja pa vsebuje vrsto bogatih mineralnih snovi. Kavni nasadi poimenovani po reki Rio Magdalena se od rečnih bregov vzpenjajo na pobočja višjih okoliških gorski verig. Sezona obiranja kave traja od aprila do septembra. Kava raste v senci visokih dreves, ki jih domačini imenujejo ceiba. Kava prihaja z več posestev, ki se nahajajo na nadmorskih višinah 1450 – 1600 metrov. Zrele kavne češnje so ročno obrane, večinoma kavo obirajo ženske iz okoliških naselij, nato sledi mokro procesiranje, v okviru katerega poteka tudi fermentacija. Kavni ovoji so sprani s pomočjo čiste gorske vode, nato pa kavna zrna posušijo na soncu na betonskih dvoriščih. Kolumbijska kava Rio Magdalena je zmagovalka v kategoriji kav, ki se odlično ujamejo z mlekom. Blesti v kapučinu. Aroma / okus: karamela / agrumi / datlji / rozine
 • Aromatizirana kava med in lešnik, Escobar, 100g
  Aromatizirana kava z dodano aromo medu in lešnika (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
Padajoče
Stran:
 1. 1
 2. 2

sofinanciranje Republika Slovenija in Evropska unija

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Pozdravljeni in dobrodošli na spletnem portalu Stari most.
Portal in trgovina sta še v nastajanju. Dnevno dodajamo izdelke, vpise in vsebine. Na zalogi imamo poleg čajev še dodatke k prehrani, prehrano, eterična olja, naravno kozmetiko, ...

Več o nas in naši ponudbi lahko preberete tukaj.

Lahko nas za vse dodatne informacije tudi pokličete na 051 245 383 (vsak delovnik med 9.00 - 19.00 ter ob sobotah med 9.00 - 13.00)

Če želite, da vas o novostih, aktualnih vsebinah in posebnih ponudbah obveščamo tudi po e-pošti, pa vpišite svoje e-naslov spodaj.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje STARI MOST d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih STARI MOST d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice STARI MOST d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice STARI MOST d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec STARI MOST d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: STARI MOST d.o.o., Glavni trg 17, 8000 Novo mesto

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti