PRIPOROČAMO: Zbirka izbranih čajev je prijazno in toplo darilo.   Preveri zdaj!

Olja in masla

Padajoče
 • Svetlinovo olje, ekološko, hladno stiskano, Herbana, 200ml
  Svetlinovo olje se uporablja kot živilo ali za nego problematične kože. Je ekološko pridelano ter hladno stisnjeno iz dvoletnega svetlina, po katerem ima tudi značilen vonj. Priporoča se za: nego kože in obraza, nego las in lasišča, kot dodatek k solatam ali drugim jedem ali kot samostojno živilo.
 • Orehovo olje, ekološko, Oljarna Pečarič, 250ml
  Eko orehovo olje je jedilno nerafinirano in nefiltrirano, pridelano iz orehovih jedrc iz ekološke pridelave. Eko orehovo olje ima bogat, oreškov okus, ki je kot nalašč primeren za solatne prelive, aromatiziranje rib in zrezkov, polivke za testenine in dodatek k sladicam. Eko orehovo olje je najbolje uporabiti termično neobdelano, hladno. Ko orehovo olje segrevamo, moramo biti previdni, saj lahko hitro postane grenkega okusa.
 • Sezamovo olje, ekološko, Oljarna Pečarič, 250ml
  Jedilno nerafinirano in nefiltrirano sezamovo olje, pridelano iz semen belega sezama iz ekološke pridelave. Vsebuje alergen: sezamovo seme. 100% naravno in hladno stiskano olje.
 • Šipkovo olje, ekološko, Oljarna Pečarič, 100ml
  Eko šipkovo olje je 100% naravno in hladno stiskano olje s poli nenasičenimi maščobnimi kislinami. Pridobimo ga iz mesnatega dela pešk šipka. Šipkovo olje je primerno za regeneracijo celic, saj pomaga pri razširjenih porah in blaži simptome aken. Je zlato redeče barve, nima vonja in se hitro vpije v kožo, tako da ne pušča madežev, koža pa je po nanosu svilnata.
 • Ekstra deviško oljčno olje, ekološko, Šavrin, 0.25L
  Visoko kvalitetno hladno stiskano ekstra deviško oljčno olje iz Slovenske Istre z ekološkim certifikatom in odločbo o zaščiteni označbi porekla. Oljčno olje višje kategorije, pridobljeno neposredno iz oljk in zgolj z mehanskimi postopki.
 • Ekstra deviško oljčno olje, ekološko, Šavrin, 0.5L
  Visoko kvalitetno hladno stiskano ekstra deviško oljčno olje iz Slovenske Istre z ekološkim certifikatom in odločbo o zaščiteni označbi porekla. Oljčno olje višje kategorije, pridobljeno neposredno iz oljk in zgolj z mehanskimi postopki.
 • Ekstra deviško oljčno olje, ekološko, Šavrin, 0.75L
  Visoko kvalitetno hladno stiskano ekstra deviško oljčno olje iz Slovenske Istre z ekološkim certifikatom in odločbo o zaščiteni označbi porekla. Oljčno olje višje kategorije, pridobljeno neposredno iz oljk in zgolj z mehanskimi postopki.
 • Koruzno olje, ekološko, Probios, 750ml
  Ekološko koruzno olje iz biološko pridelanih koruznih kalčkov. Hladno stiskano.
 • Sezamovo olje, ekološko, Probios, 500ml
  Sezamovo olje je izredno hranljivo olje, pridobljeno s hladnim stiskanjem sezamovih semen, s katerim v sestavo olja vstopi veliko zdravih sestavin iz samih semen. Najpogosteje ga uporabljamo pri pripravi jedi, pogosto mešanega s sončničnim oljem, pa tudi kot okusen preliv za različne solate, ki dolgo ohranja njeno svežino.
 • Sončnično olje, ekološko, Probios, 750ml
  Ekološko sončnično olje iz hladno stisnjenih biološko pridelanih sončničnih semen.
 • Olje pegastega badlja, ekološko, Oljarna Pečarič, 250ml
  Jedilno nerafinirano in nefiltrirano olje pegastega badlja, pridelano iz semen pegastega badlja iz ekološke pridelave. 100% naravno in hladno stiskano olje.
 • Olje grozdnih pečk, Oljarna Pečarič, 250ml
  Jedilno nerafinirano in nefiltrirano olje grozdnih pešk, pridelano iz grozdnih pečk črnega grozdja. 100% naravno in hladno stiskano olje.
 • Olje pšeničnih kalčkov, Moleum, 250ml
  Pšenični kalček je del pšeničnega zrna, iz katerega zraste nova rastlina, zato vsebuje kalček vse sestavine; kot so minerali (kalcij, magnezij, železo, cink, kalij in fosfor), vitamini (E, B1, B2,B6, niacin, folna kislina), beljakovine in maščobe, ki jih mlada rastlina potrebuje za svojo rast. Iz pšeničnega kalčka lahko iztisnemo maščobo v obliki zlatorumenega olja, ki ima za žito značilen okus in vonj. Olje pšeničnih kalčkov Moleum je hladno stisnjeno iz kalčkov slovenskih mlinarjev. V primerjavi z ostalimi olji ima olje pšeničnih kalčkov številne prednosti. Je najbogatejši naravni vir vitamina E, bogat vir nenasičenih maščobnih kislin, vir vitamina K in holina ter rastlinskih sterolov. Med nenasičenimi maščobnimi kislinami prevladujeta linolna – omega 6 in linolenska – omega 3 kislina. Linolna in linolenska kislina sta esencialni maščobni kislini, ki ju mora človek dobiti s hrano. V olju pšeničnih kalčkov je razmerje med kislinama 5:1, kar je po priporočilih WHO in FDA idealno za zdravo prehrano. Olje uporabljamo interno in eksterno. Interno ga uživamo samega kot prehransko dopolnilo 1 čajno žličko dnevno, ali ga uporabimo za hladni preliv solat, testenin in sladic. Pri eksterni uporabi pa je olje primerno za mazanje suhe kože in lasišča. Zaradi nizke vsebnosti mononenasičene oleinske kisline in visoke vsebnosti linolne kisline je pšeničnih kalčkov primerno tudi za mazanje aknaste kože.
 • Bučno olje, Oljarna Pečarič, 250ml
  Bučno olje oljarne Pečarič zaradi natančne, čiste in najsodobnejše proizvodne tehnologije ohranja visoko vsebnost vitaminov in mineralov. Ponaša se z bogatim in polnim svojevrstnim okusom in je vsestransko uporabno. Olje je nerafinirano, nefiltrirano in 100% hladno stiskano.
 • Konopljino olje, ekološko, Oljarna Pečarič, 250ml
  Konopljino olje v oljarni Pečarič proizvajajo s hladno stiskanim postopkom. Je nefiltrirano in nerafinirano, kar botruje k mogim prednostim. Olje ohranja vsebnosti mineralov in vitaminov, je temnejše zelenkaste barve, odličnega okusa in združuje mnoge pozitivne učinke. Olje pridelujejo iz semen konoplje iz ekološke pridelave.
 • Laneno olje, ekološko, Oljarna Pečarič, 250ml
  Jedilno nerafinirano in nefiltrirano eko laneno olje, pridelano iz lanenih semen iz ekološke pridelave. 100% naravno in hladno stiskano olje.
 • Lešnikovo olje, ekološko, Oljarna Pečarič, 250ml
  Jedilno nerafinirano in nefiltrirano eko lešnikovo olje, pridelano iz suhih lešnikovih jedrc iz ekološke pridelave. Lešnikovo olje vsebuje 60 odstotkov maščob, 13 beljakovin, 10 odstotkov sladkorja, vitamine skupine B (B1, B6) in E, rudninsko bogastvo, kalija in kalcija, fosfor, magnezij in železo. Eko lešnikovo olje vsebuje tudi manjšo količino mikroelementov selena, stroncij, bor in molibden. Vsebuje alergen: lešnik. 100% naravno in hladno stiskano olje.
 • Mandljevo olje, ekološko, Oljarna Pečarič, 250ml
  Jedilno nerafinirano in nefiltrirano mandljevo olje, pridelano iz mandljevih jedrc iz ekološke pridelave. Vsebuje alergen: mandlji (oreščki). 100% naravno in hladno stiskano olje.
 • Marelično olje, ekološko, Oljarna Pečarič, 250ml
  Pečarič EKO marelično olje je jedilno, nerafinirano in nefiltrirano olje, pridelano iz grenkih mareličnih jederc iz ekološke pridelave. Pakirano v temne steklenice, ki varujejo olje pred svetlobo in morebitnim kvarjenjem, velikost steklenice pa omogoča čim manjšo prisotnost kisika v steklenici. Tako je zagotovljena obstojnost in kvaliteta olja.
 • Olje črne gorčice, ekološko, Oljarna Pečarič, 250ml
  Olje črne gorčice Pečarič je 100% naravno hladno stiskano olje. Olje črne gorčice Pečarič je slovenskega porekla, nerafinirano in nefiltrirano, pridelano iz semen gorčice iz ekološke pridelave.
 • Olje črne kumine, ekološko, Oljarna Pečarič, 250ml
  Jedilno nerafinirano in nefiltrirano olje črne kumine, pridelano iz semen črne kumine iz ekološke pridelave. 100% naravno in hladno stiskano olje. Pakirano v temne steklenice, ki varujejo olje pred svetlobo in morebitnim kvarjenjem, velikost steklenice pa omogoča čim manjšo prisotnost kisika v steklenici. Tako je zagotovljena obstojnost in kvaliteta olja.
 • Keto MCT olje 100%, Kanso, 500ml
  Rastlinsko olje s srednjeverižnimi trigliceridi iz palmove in kokosove maščobe. Izdelek vsebuje srednjeverižne maščobne kisline (kot sta kaprinska in kaprilna kislina).§§
Padajoče

sofinanciranje Republika Slovenija in Evropska unija

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Pozdravljeni in dobrodošli na spletnem portalu Stari most.
Portal in trgovina sta še v nastajanju. Dnevno dodajamo izdelke, vpise in vsebine. Na zalogi imamo poleg čajev še dodatke k prehrani, prehrano, eterična olja, naravno kozmetiko, ...

Več o nas in naši ponudbi lahko preberete tukaj.

Lahko nas za vse dodatne informacije tudi pokličete na 051 245 383 (vsak delovnik med 9.00 - 19.00 ter ob sobotah med 9.00 - 13.00)

Če želite, da vas o novostih, aktualnih vsebinah in posebnih ponudbah obveščamo tudi po e-pošti, pa vpišite svoje e-naslov spodaj.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje STARI MOST d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih STARI MOST d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice STARI MOST d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice STARI MOST d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec STARI MOST d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: STARI MOST d.o.o., Glavni trg 17, 8000 Novo mesto

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti