Trgovina
-
Blato mrtvega morja, ki je izredno bogato z minerali, se uporablja za terapevtske obloge in maske. Deluje proti kožnim težavam ter razstruplja, očisti in revitalizira kožo ter telo. V svoji sestavi ima prisotnih več kot 35 mineralov (kalcij, magnezij, železo, kalij,...) in naravno prisotne organske elemente.
-
Čebelji vosek izdelujejo medonosne čebele delavke in se pogosto uporablja v kozmetiki ter farmaciji. Koži daje mehkobo, elastičnost, vlago in jo hkrati ščiti pred obolenji. Uporablja se kot sestavina za različna mazila, kreme, mila, ličila, obliže in druge pripravke. Poleg blagodejnih učinkov izdelkom povečuje gostoto ali daje plastičnost/trdnost.
-
Neem olje je ayurvedsko rastlinsko olje, z znanimi ugodnimi učinki pri vzdrževanju naravnega ravnovesja. Pri novodobni aromaterapevtski uporabi je znan po učinku očiščevanja. Olje je naravno, ekološko pridelano ter hladno stisnjeno iz semen zimzelenega neemovega drevesa, po katerih ima tudi značilen vonj. Pogosto se uporablja za izdelavo krem, mazil, balzamov, šamponov, losjonov, mil in zobnih past, saj je znano, da odpravlja mnogo drobnih težav. Odlično deluje tudi kot šampon za domače živali.
-
Rastlinski glicerin se uporablja kot topilo ali kot hidratantno sredstvo (humektant) za kožo, saj nanjo deluje vlažilno in jo zmehča. Nase izredno dobro veže vodo (tudi do 20%) in zato na kožo deluje vlažilno, jo zmehča ter ji pomaga, da absorbira in zadržuje vlago. Tako uravnava tudi ravnotežje naravne vlažnosti kože. Večina hidratantnih krem na trgu vsebuje glicerin.
-
GROBA - PREMIUM KVALITETE - KARNALIT (PRIMERNA ZA TERAPIJE) Sol mrtvega morja, ki je izredno bogata z minerali se uporablja za terapevtske kopeli. Deluje proti kožnim težavam ter razstruplja in revitalizira kožo ter telo. V svoji sestavi ima prisotne pomembne minerale, kot so magnezij, natrij, kalij, kalcij, brom in druge.
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Biotta Breuss sok je ekološki direktni laktofermentirani zelenjavni sok izdelan po originalnem receptu Rudolfa Breussa, ki združuje uravnoteženo mešanico dragocenih zelenjavnih sokov. Biotta Breuss zelenjavni sok je še posebno primeren v obdobjih postenja, saj vsebuje veliko pomembnih vitaminov, ki jih telo potrebuje med procesom razstrupljanja.
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Je sveže stisnjen 100% sok iz bio zelene. Za izdelavo soka se uporablja ekološka zelena iz švicarskega Thurgauja, ki jo po pobiranju neposredno pridela Biotta. Zahvaljujoč nežni in hitri obdelavi se arome še posebej dobro ohranijo in tako zagotavljajo poln okus. Poleg tega je zelena naravni vir kalija.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo cimeta in lešnika (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo irish cream (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo kokosa (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo medu in lešnika (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo temne čokolade (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo vanilije in karamele (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
-
Med vsemi kavami je ta brazilska kava zagotovo favoritka ljubitljev turške kave in tradicionalnih kavnih okusov. Kava Brazilija Pico Mirante je pridelek posestva imenovanega Fazenda Passeio, lastnik je Adolfo Henrique Vieira Ferreira. Njegovi kavni nasadi se nahajajo na pobočjih gorske verige Serra do Pau D᾽Ahlo na nadmorskih višinah med 1100 in 1200 m v južnem delu regije Minas Gerais. Pico Mirante, po katerem je kava dobila ime, je najvišji vrh gorske verige. Zrna so rezultat skrbnega ročnega obiranja zrelih kavnih češenj. Brazilska kava Pico Mirante je ena izmed najboljših brazilskih kav, saj pridelava poteka v skladu z najnovejšimi praksami in pod budnim očesom izkušenega strokovnjaka Adolfa. Aroma / okus: mandelj / kakav / temna čokolada
-
Kava iz etiopske regije Sidamo je s svojimi cvetličnimi notami očarala že številne kavopivce. Etiopija je zibelka kave. Glavne regije, kjer pridelajo največ kave in po katerih so etiopske kave dobile ime, so Sidamo, Harar, Yirgacheffe, in Limu. Kava Sidamo izhaja iz obširne in rodovitne istoimenske regije Sidamo južno od jezera Awasa, v osrednji Etiopiji. Večino kave pridelajo kmetje na manjših kmetijah. Ker je izvoz kave v Etiopiji še vedno precej centraliziran, je kavo s posameznih kmetij skoraj nemogoče dobiti. Kavo, ki dozori enkrat letno, kmetje oberejo ročno, nato preko posebnega postopka mokrega čiščenja odstranijo lupino ter olupljena kavna zrna osušijo na t.i. afriških posteljah. To so dvignjene lesene konstrukcije, podobne posteljnim okvirom s podlago, na katerih razprostrejo kavna zrna in jih sušijo na soncu. Ko so dovolj suha, jih zapakirajo v vreče in nadaljni transport. Aroma / okus: cvetlice / med / citrusi