PRIPOROČAMO: Zbirka izbranih čajev je prijazno in toplo darilo.   Preveri zdaj!

Trgovina

Naraščajoče
Stran:
  1. 1
  2. 2
  • Črno milo (Black Soap) z aktivnim ogljem, Speick, 100g
    Detox črno milo iz dragocenih rastlinskih olj. Črno milo je obogateno z aktivnim ogljem iz bambusa za globinsko čiščenje por, primerno za vsak tip kože, še posebej za mastno in k mozoljem nagnjeno kožo.
  • Gomasio, ekološki, La Finestra sul Cielo, 300g
    Gomasio (gomašo) je zmes pražene soli in delno zdrobljenega neoluščenega praženega sezama. Cenjen je v makrobiotični prehrani, saj jangizira naše telo. Običajno se ga uporablja za soljenje jedi, hrani pa da prav poseben okus. A gomasio ni samo navadna začimba, je starodavno zdravilo z Daljnega vzhoda, ki na telo deluje izrazito bazično.
  • Rižev kis Kyushu, ekološki, La Finestra sul Cielo, 500ml
    Rižev kis je izdelan iz riža po tradicionalnem dolgotrajnem postopku kisanja. Zaradi skrbnega in dolgotrajnega postopka se ustvari nenadomestljiv rahlo kisel okus. Raven organskih in aminokislin v riževem kisu je veliko višja kot v drugih vrstah industrijskega kisa.
  • Šoju, sojina omaka iz japonske, ekološka, La Finestra sul Cielo, 500ml
    Šoju (shōyu) je oznaka skupine sojininih omak, ki jih na Japonskem že stoletja proizvajajo na tradicionalni način. S fermentacijo soje in pšenice z morsko soljo. Zmes 1-2 leti zori v cedrinih sodih. S šoju poudarimo okuse v jedi, zvišamo vsebnost beljakovin. Obenem telo oskrbimo z encimi, ki pospešujejo prebavo.
  • Tamari, sojina omaka iz japonske, ekološka, La Finestra sul Cielo, 500ml
    Naravne Sestavine: in tradicionalen postopek izdelave z zorenjem več kot leto in pol v sodih naredijo to izjemno fino in prebavljivo sojino omako. Okusna azijska omaka, ki se prilegala različnim jedem in se jo lahko uporablja namesto soli.
  • Umeboshi kis, La Finestra sul Cielo, 500ml
    Tradicionalni umeboši kis nastaja ob posebni in dolgotrajni fermentaciji umeboši sliv. Postopek lahko traja tudi več let. Uporabljamo ga namesto navadnega kisa za pripravo solat ali jedi, ki jih želimo zakisati in hkrati soliti. Priporočamo ga pri pripravi omak, krem, začimb in okusnejše "domače" majoneze. Odličen je za začinjanje kuhane in presne zelenjave, kjer nadomešča kuhinjsko sol in daje prijeten kiselkast okus.
  • Umeboshi pasta, ekološka, La Finestra sul Cielo, 200g
    Umeboshi pasta iz japonske slive Prunus mume. Uravnava okuse: slano, kislo, sladko. Dodajate jo lahko k hrani namesto soli.
  • Krekerji iz pire, ekološki, La Finestra sul Cielo, 230g
    Okusni slani krekerji iz pire, ki se kar stopijo v ustih.
  • Piškoti s kakavom, ekološki, La Finestra sul Cielo, 250g
    Ekološki piškoti s kakavom, ki vsebujejo veliko vlaknin in so brez palmovega olja.
  • Javorjev sirup grad C, ekološki, La Finestra sul Cielo, 500ml
    Javorjev sirup grad C je 100% naravni javorjev sirup, kot nalašč za tiste, ki so bolj sladkosnedne narave in se nikakor ne morejo upreti sladkim stvarem. Ta sirup je naravno sladilo, katerega so poznali že Indijanci in ostala ameriška plemena v severovzhodnih predelih Združenih držav Amerike in iz jugovzhodne Kanade.
  • Aromatizirana kava cimet in lešnik, Escobar, 100g
    Aromatizirana kava z dodano aromo cimeta in lešnika (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
  • Aromatizirana kava irish cream, Escobar, 100g
    Aromatizirana kava z dodano aromo irish cream (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
  • Aromatizirana kava kokos, Escobar, 100g
    Aromatizirana kava z dodano aromo kokosa (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo.
  • Aromatizirana kava med in lešnik, Escobar, 100g
    Aromatizirana kava z dodano aromo medu in lešnika (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
  • Aromatizirana kava temna čokolada, Escobar, 100g
    Aromatizirana kava z dodano aromo temne čokolade (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo.
  • Aromatizirana kava vanilija in karamela, Escobar, 100g
    Aromatizirana kava z dodano aromo vanilije in karamele (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
  • Kava Brazilija Pico Mirante, Escobar, 100g
    Med vsemi kavami je ta brazilska kava zagotovo favoritka ljubitljev turške kave in tradicionalnih kavnih okusov. Kava Brazilija Pico Mirante je pridelek posestva imenovanega Fazenda Passeio, lastnik je Adolfo Henrique Vieira Ferreira. Njegovi kavni nasadi se nahajajo na pobočjih gorske verige Serra do Pau D᾽Ahlo na nadmorskih višinah med 1100 in 1200 m v južnem delu regije Minas Gerais. Pico Mirante, po katerem je kava dobila ime, je najvišji vrh gorske verige. Zrna so rezultat skrbnega ročnega obiranja zrelih kavnih češenj. Brazilska kava Pico Mirante je ena izmed najboljših brazilskih kav, saj pridelava poteka v skladu z najnovejšimi praksami in pod budnim očesom izkušenega strokovnjaka Adolfa. Aroma / okus: mandelj / kakav / temna čokolada
  • Kava Etiopija Sidamo, Escobar, 100g
    Kava iz etiopske regije Sidamo je s svojimi cvetličnimi notami očarala že številne kavopivce. Etiopija je zibelka kave. Glavne regije, kjer pridelajo največ kave in po katerih so etiopske kave dobile ime, so Sidamo, Harar, Yirgacheffe, in Limu. Kava Sidamo izhaja iz obširne in rodovitne istoimenske regije Sidamo južno od jezera Awasa, v osrednji Etiopiji. Večino kave pridelajo kmetje na manjših kmetijah. Ker je izvoz kave v Etiopiji še vedno precej centraliziran, je kavo s posameznih kmetij skoraj nemogoče dobiti. Kavo, ki dozori enkrat letno, kmetje oberejo ročno, nato preko posebnega postopka mokrega čiščenja odstranijo lupino ter olupljena kavna zrna osušijo na t.i. afriških posteljah. To so dvignjene lesene konstrukcije, podobne posteljnim okvirom s podlago, na katerih razprostrejo kavna zrna in jih sušijo na soncu. Ko so dovolj suha, jih zapakirajo v vreče in nadaljni transport. Aroma / okus: cvetlice / med / citrusi
  • Kava hišna mešanica, Escobar, 100g
    Kava hišna mešanica Escobar vsebuje 100 % Premium Arabico, ki je prava poslastica za kavne gurmane. Escobar je kompleksna mešanica gourmet kav, ki nosi družinsko ime pražarne Escobar, saj v skodelici združuje znanje in dolgoletne izkušnje ter posebno pozornost pri izboru vrhunskih kav vrste Arabica. Z gotovostjo trdimo, da je to njihova najbolj cenjena mešanica, ob kateri se koža naježi tudi najzahtevnejšim kavnim gurmanom. Odlična je ne glede na to, kako si jo pripravite, tudi ob dodatku mleka dokaže svojo vrhunskost. Pri gourmet kavah je poleg kakovosti surovin zelo pomembno tudi sveže praženje. Najboljšo, najbogatejšo aromo in okus imajo sveže pražene kave. Aroma / okus: čokolada, karamela, ki pridejo do izraza v prijetnem in uravnoteženem pookusu
  • Kava hišna mešanica kapučino, Escobar, 100g
    Za vse ljubitelje kapučina je na voljo mešanica kavnih zrn, ki blesti v kombinaciji s spenjenim mlekom. V mešanico različnih sort kave Arabica iz Srednje Amerike in Afrike je dodanih 10 % kavnih zrn indijske Robuste, kar pričara še posebej privlačno kremo na sveže pripravljenem espressu. Aroma / okus: brusnice, robide, temna čokolada v pookusu
  • Kava hišna mešanica skodelica kave, Escobar, 100g
    Prva Skodelica kave na Vrhniki je nastala izpod peresa znanega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja. Stoletje kasneje so na Vrhniki zasnovali novo zgodbo o skodelici kave. S pozitivnim odnosom do kulturne dediščine in kreativnim pristopom k praženju kave imajo zato v ponudbi tudi hišno mešanico iz najbolj cenjenih kavnih zrn vrste Arabica, ki so jo poimenovali skodelica kave. Sestavlja jo 7 različnih sort kav s poreklom iz Srednje Amerike, Afrike, Indije. 100 % Arabica. Odlična je za ljubitelje turške priprave. Aroma / okus: sadne arome in okusi, med v pookusu
  • Kava Honduras Capucas, Escobar, 100g
    Sadno sladki okusi v skodelici specilaty kave s kooperative Capucas so izredno usklajeni. Prijetna uravnoteženost je odlika tega mikrolota iz Hondurasa, ki blesti v vseh način priprave kave. Kave v regiji Capucas rastejo na nadmorski višini 1700 metrov. Aroma / okus: pomaranča / jabolko / temna čokolada
  • Kava Honduras Marcala, Escobar, 100g
    Marcala je občina v regiji La Paz, ki se nahaja v jugozahodnem delu Hondurasa. Za regijo je značilna proizvodnja vrhunskih kav, saj to omogočajo izredna kakovost zemlje ter izobraženost pridelovalcev kave. Marcala je edina regija v Hondurasu, ki ima zaščiteno geografsko poreklo. Namen porekla je ohraniti visoke standarde proizvodnje ter obenem zagotoviti verodostojnost kav, ki se na globalnem trgu prodajajo pod imenom Marcala. Postopek certificiranja vseh kav, ki nosijo ime Marcala, je strog. Preden jih izvozijo, gredo vse kave z geografskim poreklom skozi postopek okušanja. Kave v regiji Marcala rastejo na nadmorski višini med 1500 in 2000 metri, kar označuje oziroma potrjuje tudi oznaka SHG (Strictly High Grown). Kavo prideluje več manjših družinskih kmetij. Aroma / okus: karamela / lešniki / mlečna čokolada
  • Kava Indonezija Sumatra Mandheling, Escobar, 100g
    Indonezija je največji arhipelag na svetu, ki ga sestavlja več kot 17.500 otokov. Med temi številnimi otoki le največji otoki dosegajo nadmorske višine, na katerih lahko uspeva kava. Še posebej manjše kmetije, kjer v zadnjem obdobju dajejo poudarek pridelavi specialnih kav (specilaty kav), se trudijo ohranjati naravni ekosistem, saj tudi kavovci uspevajo v senci višjih tropskih dreves. Sumatra Mandheling uspeva na vulkanskih pobočjih gore Leuser v zahodnem delu osrednje Sumatre, ki je drugi največji otok Indonezije. Kavne češnje so ročno obrane. Zaradi posebnega mokrega načina procesiranja, “Giling Basah“, ima ta kava zelo markantno telo, okus pa zelo zemeljski. Kavni pergament odstranijo, ko ima kavno zrno 50 % vlažnost, navadno se pergament odstrani pri 10-12 % vlažnosti. Nepražena kavna zrna imajo zaradi posebnega načina procesiranja temnejšo smaragdno zeleno barvo, še bolj pa se drugačen postopek pozna v okusu kave. Močno telo, malo kislin in kremast pookus so zaščitni znaki kave s Sumatre. Zemeljski okusi indonezijske kave so unikatni, vendar je zanimivo, da kava blesti ne glede na to, kako si jo pripravite. Z mlekom ali brez. Aroma / okus: kakav / žitarice / čokolada
Naraščajoče
Stran:
  1. 1
  2. 2

sofinanciranje Republika Slovenija in Evropska unija

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Pozdravljeni in dobrodošli na spletnem portalu Stari most.
Portal in trgovina sta še v nastajanju. Dnevno dodajamo izdelke, vpise in vsebine. Na zalogi imamo poleg čajev še dodatke k prehrani, prehrano, eterična olja, naravno kozmetiko, ...

Več o nas in naši ponudbi lahko preberete tukaj.

Lahko nas za vse dodatne informacije tudi pokličete na 051 245 383 (vsak delovnik med 9.00 - 19.00 ter ob sobotah med 9.00 - 13.00)

Če želite, da vas o novostih, aktualnih vsebinah in posebnih ponudbah obveščamo tudi po e-pošti, pa vpišite svoje e-naslov spodaj.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje STARI MOST d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih STARI MOST d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice STARI MOST d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice STARI MOST d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec STARI MOST d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: STARI MOST d.o.o., Glavni trg 17, 8000 Novo mesto

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti