Trgovina
-
Splat BIOMED CHARCOAL zobna pasta z naravnim ogljem. S tremi različicami oglja (bambusovo, drevesno in aktivno) nežno čisti vaše zobe in odstranjuje zobne obloge. Bromelain pridobljen iz izvlečka ananasa in papaje nežno polira vašo sklenino in jo posvetli. Kalcijev hidroksiapatit krepi zobno sklenino in zmanjšuje občutljivost zob. Zobna pasta ne vsebuje fluoridov. Vsebuje 13 naravnih sestavin in je 99% naravna. Klinično je dokazan efekt čiščenja v 30 sekundah.
-
Splat BIOMED GUM HEALTH zobna pasta za zdrave dlesni, popolno zaščito zob in svež dah je namenjena celotni družini. Vsebuje 29 naravnih sestavin. Hidroksiapatit in L-Arginin krepita ter obnavljata zobno sklenino in zmanjšujeta občutljivost zob. Izvlečki trpotca in brezovih listov blagodejno delujejo na vaše dlesni, izvleček kamilice pa preprečuje zadah. Žajbelj, evkaliptus, rožmarin in cedra pripomorejo k zdravju dlesni in vas navdušujejo z naravno aromo. Ne vsebuje fluoridov, SLS, parabenov, triklosana, klorheksidina, PEG.
-
Splat Biomed Superwhite zobna pasta vsebuje naravno kokosovo olje ter encima papain in bromelain. Pripomore k nežnemu beljenju občutljive zobne sklenine, odstranjuje zobne obloge in nežno gladi površino zob. Ekstrakta cimeta in eteričnega olja timijana ustvarjata edinstven pikantni okus. Dodani so tudi vitamini E, K, PP in karoten. Pasta vsebuje 15 naravnih sestavin in je 99% naravna. Primerna je tudi za vegane. Ne vsebuje fluorida, klorheksidina, triklosana, SLS/SLES ter agresivnih belilnih in abrazivnih komponent.
-
Čiliji imajo oster vonj in so pekočega okusa zaradi kapsaicina, pekočega alkaloida, ki ga je največ v semenih, v belih prekatnih stenah plodov in v zunanji kožici. V kulinariki čili uporabljamo za začinjanje zelenjavnih in mesnih jedi, pikantnih omak, v namazih, kot dodatek siru, s stročnicami pa tudi v sladkih jedeh.
-
Kajenski poper (Capsicum frutescens; cajenski ali španski poper) je rdeč, zelo pekoč in dišeč prašek, ki ga pogosto uporabljamo namesto črnega popra. Kajenskega popra ne smemo zamenjati z ameriškim čilijevim praškom, saj je pripravljen z grobim ali s finim mletjem posušenega ploda čili paprike določene sorte.
-
Paprika (Capsicum annum/annuum) je najbolj znana rastlina iz rodu južnoameriških razhudnikovk in ima zelene, rumene in rdeče plodove različnih oblik. Mleto sladko rdečo papriko delajo iz posušene rdeče delikatesne paprike, ki raste na Madžarskem in v Španiji, a pridelujejo jo tudi v Izraelu, Maroku, na Portugalskem in v ZDA.
-
Koriander je ena redkih rastlin, ki jo lahko uporabljamo kot zelišče ali kot začimbo. Prvotno so ga gojili v Sredozemlju in zahodni Aziji. Svetlozeleni listi spominjajo na peteršilj, zato mu pravijo tudi kitajski peteršilj. Zaradi izrazitega vonja, ki ne ugaja vsem, je bil tako rekoč izgnan iz zeliščnih vrtov.
-
Ali si je Aladin začinjal kavo s posebno mešanico začimb? Verjetno. V arabskih deželah tudi danes radi začinjajo kavo s kardamomom. Aladinova začimbna mešanica oplemeniti kavo, izboljša kakav, mlečne napitke in rooibos. Poda se k tiramisuju, čokoladni peni in tortam, izboljša sladke namaze iz tofuja, skute in kisle smetane.
-
Glavni sestavini čokolade Mascao sta mešanica ekološko pridelanega kakava iz Bolivije, Domikanske republike, Peruja in Kostarike ter ekološko pridelan trsni sladkor mascobado s Filipinov. Čokolada Mascao je popolnoma naraven izdelek brez umetnih dodatkov in umetnih arom. Čokolada Mascao ima dvojno embalažo, zunanjo – papirnato in notranjo – polipropilensko, ki je v primerjavi z aluminijasto folijo okoljsko sprejemljivejša, saj za njeno proizvodnjo in razgradnjo porabimo manj energije.
-
Limonska trava ali citronela je pri nas še vedno precej neznana rastlina, kljub temu, da se njena prepoznavnost v zadnjih letih hitro širi. Eden od razlogov je, da na evropskih tleh priljubljenost vietnamske, malijske in indonezijske kuhinje hitro narašča. Njen okus je osvežujoč in težko nadomestljiv. Podoben je mešanici okusov limone in milejšega ingverja, ima pa tudi rahlo poprast priokus. Limonska trava je primerna za začinjanje zelenjavnih jedi, curryjev, marinad, juh, rib in perutnine ter za pripravo čaja.
-
Za’atar je značilna mešanica za arabske države severne Afrike, Turčije in Bližnjega vzhoda. Pripravljena je sezama, sirijskega majarona, olivnega olja, sumaka in morske soli. Tradicionalno jo uporabljajo pri peki kruha, sedaj pa jo lahko najdemo skoraj povsod. Je odlična, citrusna in polnega okusa, ki se odlično poda k jedem kot so humus, kruh, meso, zelenjava ipd. Recepti za mešanico Zatar se zelo razlikuje od regije do regije, včasih pa tudi od hiše do hiše (v nekaterih družinah gre za eno najbolj varovanih družinskih skrivnosti).