Trgovina
-
BioSolis zaščitno mleko je prva izbira za vse osebe, ki potrebujejo vodoodporno zaščito z visokim faktorjem zaščite ter s 100 % naravnimi sestavinami, ki ne škodijo ter iritirajo kože.§Namenjeno naravni vrhunski zaščiti kože obraza, ne vsebuje nanodelcev ter vsebuje le povsem naravne Sestavine: ter naravne filtre za zaščito pred UVA ter UVB žarki.§Biosolis zaščitno mleko je tako sestavljeno iz naravnih mineralnih ter rastlinskih dodatkov, ki varujejo kožo obraza in telesa pred toksičnimi UV žarki. Ti so namreč največkrat povzročitelji nastajanja radikalov (radikali so iniciatorji dolge verige kaskadnih procesov, posledica pa je poškodba celičnih membran ter počasno propadanje celic - staranje).
-
BioSolis mleko 50+ za nego otroške kože je namenjeno naravni vrhunski zaščiti kože obraza in otroškega telesa, ne vsebuje nanodelcev ter vsebuje le povsem naravne Sestavine: ter naravne filtre za zaščito pred UVA ter UVB žarki.§Biosolis zaščitno mleko je tako sestavljeno iz naravnih mineralnih ter rastlinskih dodatkov, ki varujejo kožo obraza in telesa vašega otroka pred toksičnimi UV žarki. Ti so namreč največkrat povzročitelji nastajanja radikalov (radikali so iniciatorji dolge verige kaskadnih procesov, posledica pa je poškodba celičnih membar ter počasno propadanje celic - staranje).§Prekomerna izpostavljenost UV žarkom torej povzroča staranje celic in kože nasploh - da teh procesov ne pospešujemo, pa je smiselno izogibanje sončnim žarkom med 12 in 16 uro. To pravilo je še posebej nujno upoštevati pri otrocih, saj je nećna otroška koža bolj ranljiva pred delovanjem radikalov ter sončnimi poškodbami celic.§Otroka z visokim zaščitnim faktorjem zaščitite tudi v času, ko sonce ni vidno, je za oblaki ali pa je otrok v senci. Tudi v teh naštetih primerih se sončni žarki prebijejo do nežne ter občutljive otroške kože.
-
Bio oljni sprej za zaščito pred soncem nudi srednjo zaščito za telo in lase s 100-odstotno naravnimi filtri brez nanodelcev. Visoka koncentracija olja karanje vlaži in obnavlja zgornje plasti epidermisa in nudi dodatno zaščito pred UV-B sevanjem. Nemastna formula. Za gladek in dolgotrajen ten kože. Vodoodporen.§Izdelki BIOSOLIS so narejeni iz rastlin in mineralov, ki varujejo kožo pred UVA- in UVB-sončnimi žarki. Razviti so skladno z evropskimi standardi zaščite pred soncem, ki zahtevajo uporabo mineralnih filtrov brez nanodelcev. Poseben proizvodni proces zagotavlja izdelke, ki ne puščajo belih sledi na koži. Zaradi visoke vsebnosti ekološko pridelane in divjerasle prave aloje dobro navlažijo zgornje plasti kože. Primerni so za vse tipe kože.
-
Naravna in ekološka kozmetika Biosolis je certificirana pri Ecocert Greenlife po Ecocert standardu.§Izdelki BIOSOLIS so narejeni iz rastlin in mineralov, ki varujejo kožo pred UVA- in UVB-sončnimi žarki.§Razviti so skladno z evropskimi standardi zaščite pred soncem, ki zahtevajo uporabo mineralnih filtrov brez nanodelcev.§Poseben proizvodni proces zagotavlja izdelke, ki ne puščajo belih sledi na koži.§Zaradi visoke vsebnosti ekološko pridelane in divjerasle prave aloje dobro navlažijo zgornje plasti kože.§Primerni so za vse tipe kože.
-
BioSolis bio sprej je namenjeno naravni vrhunski zaščiti kože, ne vsebuje nanodelcev ter vsebuje le povsem naravne Sestavine: ter naravne filtre za zaščito pred UVA ter UVB žarki.§Biosolis zaščitni bio sprej je tako sestavljen iz naravnih mineralnih ter rastlinskih dodatkov, ki varujejo kožo obraza in telesa pred toksičnimi UV žarki. Ti so namreč največkrat povzročitelji nastajanja radikalov (radikali so iniciatorji dolge verige kaskadnih procesov, posledica pa je poškodba celičnih membran ter počasno propadanje celic - staranje).§Prekomerna izpostavljenost UV žarkom torej povzroča staranje celic in kože nasploh - da teh procesov ne pospešujemo, pa je smiselno izogibanje sončnim žarkom med 12 in 16 uro.§Da bi bila zaščita maksimalna se tudi v senci ali pod oblaki namažite z Biosolis vrhunsko zaščitno nego. Da bi bila zaščita maksimalna to storite 10 do 15 minut pred samo izpostavitvjo soncu, da se bio sprej dodobra vpije med celice.
-
Čiliji imajo oster vonj in so pekočega okusa zaradi kapsaicina, pekočega alkaloida, ki ga je največ v semenih, v belih prekatnih stenah plodov in v zunanji kožici. V kulinariki čili uporabljamo za začinjanje zelenjavnih in mesnih jedi, pikantnih omak, v namazih, kot dodatek siru, s stročnicami pa tudi v sladkih jedeh.
-
Kajenski poper (Capsicum frutescens; cajenski ali španski poper) je rdeč, zelo pekoč in dišeč prašek, ki ga pogosto uporabljamo namesto črnega popra. Kajenskega popra ne smemo zamenjati z ameriškim čilijevim praškom, saj je pripravljen z grobim ali s finim mletjem posušenega ploda čili paprike določene sorte.
-
Paprika (Capsicum annum/annuum) je najbolj znana rastlina iz rodu južnoameriških razhudnikovk in ima zelene, rumene in rdeče plodove različnih oblik. Mleto sladko rdečo papriko delajo iz posušene rdeče delikatesne paprike, ki raste na Madžarskem in v Španiji, a pridelujejo jo tudi v Izraelu, Maroku, na Portugalskem in v ZDA.
-
Koriander je ena redkih rastlin, ki jo lahko uporabljamo kot zelišče ali kot začimbo. Prvotno so ga gojili v Sredozemlju in zahodni Aziji. Svetlozeleni listi spominjajo na peteršilj, zato mu pravijo tudi kitajski peteršilj. Zaradi izrazitega vonja, ki ne ugaja vsem, je bil tako rekoč izgnan iz zeliščnih vrtov.
-
Ali si je Aladin začinjal kavo s posebno mešanico začimb? Verjetno. V arabskih deželah tudi danes radi začinjajo kavo s kardamomom. Aladinova začimbna mešanica oplemeniti kavo, izboljša kakav, mlečne napitke in rooibos. Poda se k tiramisuju, čokoladni peni in tortam, izboljša sladke namaze iz tofuja, skute in kisle smetane.
-
Gomasio (gomašo) je zmes pražene soli in delno zdrobljenega neoluščenega praženega sezama. Cenjen je v makrobiotični prehrani, saj jangizira naše telo. Običajno se ga uporablja za soljenje jedi, hrani pa da prav poseben okus. A gomasio ni samo navadna začimba, je starodavno zdravilo z Daljnega vzhoda, ki na telo deluje izrazito bazično.
-
Šoju (shōyu) je oznaka skupine sojininih omak, ki jih na Japonskem že stoletja proizvajajo na tradicionalni način. S fermentacijo soje in pšenice z morsko soljo. Zmes 1-2 leti zori v cedrinih sodih. S šoju poudarimo okuse v jedi, zvišamo vsebnost beljakovin. Obenem telo oskrbimo z encimi, ki pospešujejo prebavo.