Trgovina
-
Naravna nega za zdrave in lepe lase - glavnik za vse vrste las in pričesk, FSC ekološka bukev, naravna in trajnostna pridelava. 100 % naravna in ekološka nega las. Visoko kvalitetni zobje za zdrave in lepe lase. Čisto ekološki izdelek iz bukovih gozdov s FSC certifikatom za trajnostni razvoj gozdov.
-
Naravna nega za zdrave in lepe lase - glavnik za kodre, FSC ekološka bukev, naravna in trajnostna pridelava. 100 % naravna in ekološka nega las. Visoko kvalitetni zobje za zdrave in lepe lase. Čisto ekološki izdelek iz bukovih gozdov z FSC certifikatom za trajnostni razvoj gozdov, naravni izdelki od 1869.
-
Čisto naraven izdelek - urejeni, čili in lepi z masažo. Ekološka masažna rokavica iz aloje sisalovih vlaken je izdelana izrastlinskih vlaken agave. Stimulira cirkulacijo, pospešuje pretok krvi. Napne, zgladi in očisti vašo kožo in se dobro spopada s celuliton. Čisto naravni izdelek za suho ali mokro masažo. Aloje sisal je iz skrbnih nasadov, obdelan z eko prijaznimi postopki. Ni testiranj na živalih, trajnostno obnovljivi viri surovin in pravična trgovina.
-
Naravna spužva - SPA. Pred uporabo naj se gobica popolnoma napije z vodo: postane super mehka in skoraj dvakrat večja kot v suhem stanju. Po uporabi jo sperite z veliko hladne tekoče vode in pustite, da se temeljito posuši. Tako bo ponovno postala trda in manjša. Čiščenje: gobo položite v slano vodo, da se sama očisti.
-
Naravna spužva - SPA. Pred uporabo naj se gobica popolnoma napije z vodo: postane super mehka in skoraj dvakrat večja kot v suhem stanju. Po uporabi jo sperite z veliko hladne tekoče vode in pustite, da se temeljito posuši. Tako bo ponovno postala trda in manjša. Čiščenje: gobo položite v slano vodo, da se sama očisti.
-
Vulkanski plovec, Foersters
5,25 €Naravna nega - SPA. Försterjevi plovčki so naravno penjeni vulkanski kamni, imenovani rioliti iz strjene lave. Försterski vulkanski kamni niso obdelani s kemikalijami kot so obdelani standardni plovci. Le končno rezanje jim daje posameznika. Vsak kos je edinstveno oblikovan. Karakteristična struktura tega kamna omogoča učinkovito nego kože. Poroženelo, kalozno ali trdo kožo zlahka odstranite z drgnenjem. -
Glavni sestavini čokolade Mascao sta mešanica ekološko pridelanega kakava iz Bolivije, Domikanske republike, Peruja in Kostarike ter ekološko pridelan trsni sladkor mascobado s Filipinov. Čokolada Mascao je popolnoma naraven izdelek brez umetnih dodatkov in umetnih arom. Čokolada Mascao ima dvojno embalažo, zunanjo – papirnato in notranjo – polipropilensko, ki je v primerjavi z aluminijasto folijo okoljsko sprejemljivejša, saj za njeno proizvodnjo in razgradnjo porabimo manj energije.
-
Limonska trava ali citronela je pri nas še vedno precej neznana rastlina, kljub temu, da se njena prepoznavnost v zadnjih letih hitro širi. Eden od razlogov je, da na evropskih tleh priljubljenost vietnamske, malijske in indonezijske kuhinje hitro narašča. Njen okus je osvežujoč in težko nadomestljiv. Podoben je mešanici okusov limone in milejšega ingverja, ima pa tudi rahlo poprast priokus. Limonska trava je primerna za začinjanje zelenjavnih jedi, curryjev, marinad, juh, rib in perutnine ter za pripravo čaja.
-
Za’atar je značilna mešanica za arabske države severne Afrike, Turčije in Bližnjega vzhoda. Pripravljena je sezama, sirijskega majarona, olivnega olja, sumaka in morske soli. Tradicionalno jo uporabljajo pri peki kruha, sedaj pa jo lahko najdemo skoraj povsod. Je odlična, citrusna in polnega okusa, ki se odlično poda k jedem kot so humus, kruh, meso, zelenjava ipd. Recepti za mešanico Zatar se zelo razlikuje od regije do regije, včasih pa tudi od hiše do hiše (v nekaterih družinah gre za eno najbolj varovanih družinskih skrivnosti).
-
Gomasio (gomašo) je zmes pražene soli in delno zdrobljenega neoluščenega praženega sezama. Cenjen je v makrobiotični prehrani, saj jangizira naše telo. Običajno se ga uporablja za soljenje jedi, hrani pa da prav poseben okus. A gomasio ni samo navadna začimba, je starodavno zdravilo z Daljnega vzhoda, ki na telo deluje izrazito bazično.
-
Šoju (shōyu) je oznaka skupine sojininih omak, ki jih na Japonskem že stoletja proizvajajo na tradicionalni način. S fermentacijo soje in pšenice z morsko soljo. Zmes 1-2 leti zori v cedrinih sodih. S šoju poudarimo okuse v jedi, zvišamo vsebnost beljakovin. Obenem telo oskrbimo z encimi, ki pospešujejo prebavo.
-
Tradicionalni umeboši kis nastaja ob posebni in dolgotrajni fermentaciji umeboši sliv. Postopek lahko traja tudi več let. Uporabljamo ga namesto navadnega kisa za pripravo solat ali jedi, ki jih želimo zakisati in hkrati soliti. Priporočamo ga pri pripravi omak, krem, začimb in okusnejše "domače" majoneze. Odličen je za začinjanje kuhane in presne zelenjave, kjer nadomešča kuhinjsko sol in daje prijeten kiselkast okus.