Trgovina
-
11,95 €6 X 8 ekoloških čajnih vrečk, neto teža: 72 g- 8 x Happy Me, Srečen:ekološki zeliščni čaj limonske trave z jabolkom, pomarančno lupino in začimbami (brez kofeina).- 8 x Youthful Me, Mladosten: ekološka zeliščna mešanica hibiskusa s šipkom, jagodami rakitovca in rdečim jagodičevjem (brez kofeina).- 8 x Sensual Me:ekološka zeliščna mešanica limonske trave z robidami, cimetom in sladkim korenom (brez kofeina).- 8 x Sleepy Me, Zaspanček - ekološka zeliščna mešanica kamilice s sivko, listi hmelja in koreninami baldrijana (brez kofeina).- 8 x Refresh Me, Osvežen - ekološki metina zeliščna mešanica s timijanom, evkaliptusom, limonino mirto in limonino lupino (brez kofeina).- 8 x Slim Me, Vitkost - ekološki zeleni čaj s cimetom, gingsengom, ingverjem in acai jagodami.
-
ČAJ ZA DOBRO FORMO, 20 VREČK
3,45 €Ekološka čajna mešanica z zelenim čajem, gingsengom, sladkim cejlonskim cimetom in pikantnim ingverjem. 20 čajnih vrečk, neto teža: 30 g. -
ZELENI ČAJ, 20 VREČK
3,45 €Čisti zeleni čaj. Ekološkega in fairtrade izvora. 20 čajnih vrečk, neto teža: 45 g. -
Glavni sestavini čokolade Mascao sta mešanica ekološko pridelanega kakava iz Bolivije, Domikanske republike, Peruja in Kostarike ter ekološko pridelan trsni sladkor mascobado s Filipinov. Čokolada Mascao je popolnoma naraven izdelek brez umetnih dodatkov in umetnih arom. Čokolada Mascao ima dvojno embalažo, zunanjo – papirnato in notranjo – polipropilensko, ki je v primerjavi z aluminijasto folijo okoljsko sprejemljivejša, saj za njeno proizvodnjo in razgradnjo porabimo manj energije.
-
Limonska trava ali citronela je pri nas še vedno precej neznana rastlina, kljub temu, da se njena prepoznavnost v zadnjih letih hitro širi. Eden od razlogov je, da na evropskih tleh priljubljenost vietnamske, malijske in indonezijske kuhinje hitro narašča. Njen okus je osvežujoč in težko nadomestljiv. Podoben je mešanici okusov limone in milejšega ingverja, ima pa tudi rahlo poprast priokus. Limonska trava je primerna za začinjanje zelenjavnih jedi, curryjev, marinad, juh, rib in perutnine ter za pripravo čaja.
-
Za’atar je značilna mešanica za arabske države severne Afrike, Turčije in Bližnjega vzhoda. Pripravljena je sezama, sirijskega majarona, olivnega olja, sumaka in morske soli. Tradicionalno jo uporabljajo pri peki kruha, sedaj pa jo lahko najdemo skoraj povsod. Je odlična, citrusna in polnega okusa, ki se odlično poda k jedem kot so humus, kruh, meso, zelenjava ipd. Recepti za mešanico Zatar se zelo razlikuje od regije do regije, včasih pa tudi od hiše do hiše (v nekaterih družinah gre za eno najbolj varovanih družinskih skrivnosti).
-
Gomasio (gomašo) je zmes pražene soli in delno zdrobljenega neoluščenega praženega sezama. Cenjen je v makrobiotični prehrani, saj jangizira naše telo. Običajno se ga uporablja za soljenje jedi, hrani pa da prav poseben okus. A gomasio ni samo navadna začimba, je starodavno zdravilo z Daljnega vzhoda, ki na telo deluje izrazito bazično.
-
Šoju (shōyu) je oznaka skupine sojininih omak, ki jih na Japonskem že stoletja proizvajajo na tradicionalni način. S fermentacijo soje in pšenice z morsko soljo. Zmes 1-2 leti zori v cedrinih sodih. S šoju poudarimo okuse v jedi, zvišamo vsebnost beljakovin. Obenem telo oskrbimo z encimi, ki pospešujejo prebavo.
-
Tradicionalni umeboši kis nastaja ob posebni in dolgotrajni fermentaciji umeboši sliv. Postopek lahko traja tudi več let. Uporabljamo ga namesto navadnega kisa za pripravo solat ali jedi, ki jih želimo zakisati in hkrati soliti. Priporočamo ga pri pripravi omak, krem, začimb in okusnejše "domače" majoneze. Odličen je za začinjanje kuhane in presne zelenjave, kjer nadomešča kuhinjsko sol in daje prijeten kiselkast okus.