Trgovina
-
Čiliji imajo oster vonj in so pekočega okusa zaradi kapsaicina, pekočega alkaloida, ki ga je največ v semenih, v belih prekatnih stenah plodov in v zunanji kožici. V kulinariki čili uporabljamo za začinjanje zelenjavnih in mesnih jedi, pikantnih omak, v namazih, kot dodatek siru, s stročnicami pa tudi v sladkih jedeh.
-
Kajenski poper (Capsicum frutescens; cajenski ali španski poper) je rdeč, zelo pekoč in dišeč prašek, ki ga pogosto uporabljamo namesto črnega popra. Kajenskega popra ne smemo zamenjati z ameriškim čilijevim praškom, saj je pripravljen z grobim ali s finim mletjem posušenega ploda čili paprike določene sorte.
-
Paprika (Capsicum annum/annuum) je najbolj znana rastlina iz rodu južnoameriških razhudnikovk in ima zelene, rumene in rdeče plodove različnih oblik. Mleto sladko rdečo papriko delajo iz posušene rdeče delikatesne paprike, ki raste na Madžarskem in v Španiji, a pridelujejo jo tudi v Izraelu, Maroku, na Portugalskem in v ZDA.
-
Koriander je ena redkih rastlin, ki jo lahko uporabljamo kot zelišče ali kot začimbo. Prvotno so ga gojili v Sredozemlju in zahodni Aziji. Svetlozeleni listi spominjajo na peteršilj, zato mu pravijo tudi kitajski peteršilj. Zaradi izrazitega vonja, ki ne ugaja vsem, je bil tako rekoč izgnan iz zeliščnih vrtov.
-
Ali si je Aladin začinjal kavo s posebno mešanico začimb? Verjetno. V arabskih deželah tudi danes radi začinjajo kavo s kardamomom. Aladinova začimbna mešanica oplemeniti kavo, izboljša kakav, mlečne napitke in rooibos. Poda se k tiramisuju, čokoladni peni in tortam, izboljša sladke namaze iz tofuja, skute in kisle smetane.
-
Inovativna formula poskrbi za ohranjanje vašega lastnega kolagena in za nastanek novega kolagena.Raven kolagena začne po 20. letu upadati (koža postaja manj prožna, manj elastična, izgublja vlago in nastajajo gubice).Kolagen pridobivajo iz živalske kože in kosti, zato je največ izdelkov na tržišču narejenega iz goveje ali ribje kože. Mi pa smo želeli najti rastlinsko dopolnilo, s pomočjo katerega bo naše telo čim dalj časa ohranilo naš lasten kolagen in spodbudilo nastanek novega kolagena. Naš izdelek torej ne vsebuje živalskih sestavin.Naš izdelek ne vsebuje kolagena, temveč ključne sestavine v visokih odmerkih, ki na naraven način pripomorejo k ohranjanju lastnega kolagena in nastanku novega. Tako lahko na najbolj naraven način poskrbimo za sijočo kožo, čvrste nohte, močne lase in gibljive sklepe. Veganski kolagen ReNew telesu priskrbi vse esencialne sestavine, ki so izjemno pomembne za tvorjenje kolagena: MSM, C vitamin, Cink, AK, zeleni čaj. Po drugi strani preprečuje razgradnjo kolagena in staranja kože, ki ju povzročata oksidativni stres in okoljski dejavniki.
-
Zelena kava predstavlja enega izmed trendov današnjega časa. Pripravljena je iz nepraženih kavnih zrn, pripravimo pa jo podobno kot čaj. Tudi njena aroma bolj spominja na zeliščni čaj. Prelita z vodo je travnato zelene barve in razširja vonj po senu in travniku.§Idealna kot napitek po športni aktivnosti ali po vsakem obroku.
-
Liposomski vitamin C - pomaranča, tekoče prehransko dopolnilo s sladilom, odlično prehransko dopolnilo za dvig imunskega sistema. Priporočen odmerek vsebuje 500 mg vitamina C z okusom pomaranče in naravnim sladilom.Liposomski vitamin C ima povečano biorazpoložljivost in je primeren za vegane. Vitamin C pripomore k povečani absorpciji železa.
-
Liposomski vitamin C - pomaranča, tekoče prehransko dopolnilo s sladilom, odlično prehransko dopolnilo za dvig imunskega sistema. Priporočen odmerek vsebuje 500 mg vitamina C z okusom pomaranče in naravnim sladilom.Liposomski vitamin C ima povečano biorazpoložljivost in je primeren za vegane. Vitamin C pripomore k povečani absorpciji železa.
-
Cvetlični kurkumin čaj s cvetovi vrtnic in bezgovimi cvetovi bo pomagal, da boste spet svobodno zadihali. Čaj je bleščeče rumene barve in sladkobnega začimbno-cvetličnega okusa. Idealen je kot napitek za zajtrk ali z dodanim limoninim sokom kot osvežilen ledeni čaj. Dobro se poda tudi k jabolčnemu zavitku in solatam.
-
Kurkuma je zelo raznovrstna začimba, ki ugodno vpliva na naše počutje. Z zlatim kurkuminim čajem boste poskrbeli za svoj imunski sistem v vsakem letnem času. Čaj je temno rumene barve in polnega okusa po začimbah.§§Z malo (rastlinskega) mleka je idealna zamenjava za kavo. Kot mlačen napitek se poda k jedem s sirom in pisanim zelenjavnim jedem iz ponve.