Trgovina
-
Naravna nega za zdrave in lepe lase - glavnik za vse vrste las in pričesk, FSC ekološka bukev, naravna in trajnostna pridelava. 100 % naravna in ekološka nega las. Visoko kvalitetni zobje za zdrave in lepe lase. Čisto ekološki izdelek iz bukovih gozdov s FSC certifikatom za trajnostni razvoj gozdov.
-
Naravna nega za zdrave in lepe lase - glavnik za kodre, FSC ekološka bukev, naravna in trajnostna pridelava. 100 % naravna in ekološka nega las. Visoko kvalitetni zobje za zdrave in lepe lase. Čisto ekološki izdelek iz bukovih gozdov z FSC certifikatom za trajnostni razvoj gozdov, naravni izdelki od 1869.
-
Čisto naraven izdelek - urejeni, čili in lepi z masažo. Ekološka masažna rokavica iz aloje sisalovih vlaken je izdelana izrastlinskih vlaken agave. Stimulira cirkulacijo, pospešuje pretok krvi. Napne, zgladi in očisti vašo kožo in se dobro spopada s celuliton. Čisto naravni izdelek za suho ali mokro masažo. Aloje sisal je iz skrbnih nasadov, obdelan z eko prijaznimi postopki. Ni testiranj na živalih, trajnostno obnovljivi viri surovin in pravična trgovina.
-
Naravna spužva - SPA. Pred uporabo naj se gobica popolnoma napije z vodo: postane super mehka in skoraj dvakrat večja kot v suhem stanju. Po uporabi jo sperite z veliko hladne tekoče vode in pustite, da se temeljito posuši. Tako bo ponovno postala trda in manjša. Čiščenje: gobo položite v slano vodo, da se sama očisti.
-
Naravna spužva - SPA. Pred uporabo naj se gobica popolnoma napije z vodo: postane super mehka in skoraj dvakrat večja kot v suhem stanju. Po uporabi jo sperite z veliko hladne tekoče vode in pustite, da se temeljito posuši. Tako bo ponovno postala trda in manjša. Čiščenje: gobo položite v slano vodo, da se sama očisti.
-
Vulkanski plovec, Foersters
5,25 €Naravna nega - SPA. Försterjevi plovčki so naravno penjeni vulkanski kamni, imenovani rioliti iz strjene lave. Försterski vulkanski kamni niso obdelani s kemikalijami kot so obdelani standardni plovci. Le končno rezanje jim daje posameznika. Vsak kos je edinstveno oblikovan. Karakteristična struktura tega kamna omogoča učinkovito nego kože. Poroženelo, kalozno ali trdo kožo zlahka odstranite z drgnenjem. -
Čiliji imajo oster vonj in so pekočega okusa zaradi kapsaicina, pekočega alkaloida, ki ga je največ v semenih, v belih prekatnih stenah plodov in v zunanji kožici. V kulinariki čili uporabljamo za začinjanje zelenjavnih in mesnih jedi, pikantnih omak, v namazih, kot dodatek siru, s stročnicami pa tudi v sladkih jedeh.
-
Kajenski poper (Capsicum frutescens; cajenski ali španski poper) je rdeč, zelo pekoč in dišeč prašek, ki ga pogosto uporabljamo namesto črnega popra. Kajenskega popra ne smemo zamenjati z ameriškim čilijevim praškom, saj je pripravljen z grobim ali s finim mletjem posušenega ploda čili paprike določene sorte.
-
Paprika (Capsicum annum/annuum) je najbolj znana rastlina iz rodu južnoameriških razhudnikovk in ima zelene, rumene in rdeče plodove različnih oblik. Mleto sladko rdečo papriko delajo iz posušene rdeče delikatesne paprike, ki raste na Madžarskem in v Španiji, a pridelujejo jo tudi v Izraelu, Maroku, na Portugalskem in v ZDA.
-
Koriander je ena redkih rastlin, ki jo lahko uporabljamo kot zelišče ali kot začimbo. Prvotno so ga gojili v Sredozemlju in zahodni Aziji. Svetlozeleni listi spominjajo na peteršilj, zato mu pravijo tudi kitajski peteršilj. Zaradi izrazitega vonja, ki ne ugaja vsem, je bil tako rekoč izgnan iz zeliščnih vrtov.
-
Ali si je Aladin začinjal kavo s posebno mešanico začimb? Verjetno. V arabskih deželah tudi danes radi začinjajo kavo s kardamomom. Aladinova začimbna mešanica oplemeniti kavo, izboljša kakav, mlečne napitke in rooibos. Poda se k tiramisuju, čokoladni peni in tortam, izboljša sladke namaze iz tofuja, skute in kisle smetane.