Trgovina
-
22,95 €Prehransko dopolnilo iz gobe resastega bradovca je plod slovenskih raziskav in razvoja ter je 100% ekološkega in 100% EU porekla. Hericium erinaceus ali resasti bradovec je izredno okusna in cenjena jedilna ter medicinska goba, ki raste na lesu podrtih dreves predvsem na severni zemeljski polobli (Evropa, vzhodna Azija, severna Amerika). Njena neobičajna oblika je navdihnila občudovalce, ki so jo zaradi nje poimenovali z nenavadnimi imeni: levja griva, opičja glava, opičja goba, medvedova glava, bela brada, ježasta goba, resasti bradovec… Na japonskem je znana predvsem kot Yamabushitake, na kitajskem pa jo imenujejo Shishigashira – »levja glava” in Houtou – »otroška opica«.Med aktivne komponente gobe resasti bradovec štejemo za gobe tipične beta glukane, tako imenovani HEP3 sodi med farmakološko bolj zanimive 1-3D-beta glukane. V tej gobi najdemo tudi fitosterine, kot sta beta sitosterol in ergosterin. Goba resasti bradovec (Hericium erinaceus) vsebuje esencialne mineralne snovi in elemente v sledovih (Zn, Fe, Se, Ge itd.), niacin, biotin, vitamin D, kot tudi različne polisaharide in polipeptide. Zaradi kvalitetne aminokislinske sestave ima ta vrst gobe v primerjavi z drugimi jedilnimi gobami (šampinjoni, ostrigarji in šitake) najvišjo biološko vrednost in je zato pri vegetarijanskem načinu prehranjevanja kakovosten nadomestek mesu. V tradicionalni medicini jo zaradi njenega delovanja izredno cenijo in imenujejo “Naravna hrana za nevrone”.
-
Tinktura predstavlja prehransko dopolnilo, ki združuje tako vodni kot tudi alkoholni ekstrakt svetlikave pološčenke. V vodnem delu so raztopljeni polisaharidi – beta glukani, v alkoholnem pa triterpeni. Obe skupini snovi sta močno raziskani ter znanstveno potrjeni kot varni, z množico najrazličnejših blagodejnih učinkov. Priporočamo jo ljudem, ki zaradi vsakodnevnega tempa nimajo priložnosti kuhati čaja ter tistim, ki slabše prebavljajo glivne vlaknine, saj jih tinktura ne vsebuje.
-
Izdelek vsebuje zmlete trosnjake in podgobje gobe Ganoderma lucidum iz ekološke pridelave, ne vsebuje sestavin živalskega izvora ter je pridelan brez uporabe kemičnih ali podobnih pripravkov. Vsebuje najširši spekter aktivnih sestavin svetlikave pološčenke, saj vsebuje tako gobo kot tudi podgobje in njegove ekstracelularne komponente (encime, antibiotike, probiotike..). Priporočamo jo tistim, ki veliko dajo na preventivo in ne prenesejo grenkega okusa čaja oz. tinkture. Galimmun vsebuje velik delež najrazličnejših dobrodejnih vlaknin, obdelanih z ultra finim mletjem. Produkt je ultra fini prah, ki omogoča lažje zaužitje ter nekaj stokrat poveča sposobnost absorpcije učinkovin v organizmu.
-
Kapljice Goba A-VIR so sestavljene iz mešanice gliv, ustvarjene posebej za zaščito organizma pred virusnimi obolenji. Izdelane so iz izvlečkov petih različnih vrst gob, zaradi česar imajo še posebno širok spekter delovanja. Vsebujejo učinkovine kot so proteini in tri-terpeni, fenoli, encimi, derivati adenozina ter druge snovi, ki pozitivno delujejo na naše telo.
-
Cink tablete s podaljšanim sproščanjem in visoko absorpcijo so brez barvil in konzervansov. Prednosti cink retard tablet pred drugimi oblikami:Retard učinek omogoča sproščanje minerala v telesu do 24 ur.Visoka absorpcija, ker je dlje časa na voljo v telesu.Podaljšanje terapevtskega učinka, brez dodatnih dnevnih vnosov.Zadostuje 1 tableta na dan.
-
CYRASIL je prehransko dopolnilo z edinstveno kombinacijo zdravilnih rastlin in lecitina, ki blagodejno vpliva na prebavila. Vsebuje koncentrat soka črne redkve, artičoke in pegastega badlja s sojinim lecitinom, obogatenim s fosfatidilholini. Vsaka steklenička Cyrasila vsebuje kar 48mg fosfatidiholina. Fosfatidiholin je glicerofosfolipid, katerega polarno glavo predstavlja organska molekula holin. V bioloških membranah igra vlogo pri celični signalizaciji. Kdaj priporočamo uporabo:Pegasti badelj prispeva k razstrupljanju jeter in telesa. Je najbolj raziskana zdravilna rastlina za zaščito jeter.Artičoka prispeva k zdravju srca in vzdrževanju normalnega nivoja maščob v krvi.Prispeva tudi k delovanju prebavil v primeru občutka polnosti in napetosti po obroku.Vlogo ima pri ohranjanju telesne teže.