Trgovina
-
Pomaranča, natančneje sladka pomaranča, izvira iz jugovzhodne Azije in je verjetno križanec med pomelom in mandarino. Kitajci so gojili pomaranče že pred več kot štirimi tisočletji. Šele proti koncu 15. stoletja so ji italijanski in portugalski trgovci s posredovanjem Arabcev prinesli v Evropo. V nekaj desetletjih se je gojenje pomaranč razširilo po vsem Sredozemlju. Eterično olje pomaranče pridobivajo s hladnim stiskanjem pa tudi s parno destilacijo svežih olupkov zrelih plodov. Več kot 90% olja predstavlja limonen, ki je naravno, okolju prijazno topilo. Eterično olje pomaranče vsebuje kumarine, ki so fototoksične spojine, vendar velja za fototoksično samo olje, pridobljeno s parno destilacijo, ne pa tudi hladno stisnjeno. Latinsko ime: Citrus sinensis. Izvor: Sicilija oz. glej dno embalaže.
-
Smilj je močno dišeča cvetnica iz družine nebinovk, ki raste v obliki razvejanega, do 60 cm visokega grmička z olesenelimi stebli vsepovsod v Sredozemlju. Rumeni, v socvetja združeni cvetovi se ohranijo posušeni še dolgo po cvetenju, zato smilj imenujejo tudi immortelle (večen). Eterično olje ostrega, medenega vonja pridobivajo s parno destilacijo svežih cvetnih koškov. Njegove glavne sestavine so nerol, neril acetat, geraniol in pinen. Že nekaj let se uveljavlja kot čudodelni lek, ki pomlajuje videz kože in gladi gube. Latinsko ime: Helichrysum italicum. Izvor: Italija oz. glej dno embalaže.
-
Ta enoletna dišavna zel prihaja iz Indije, kjer so jo gojili že pred pet tisoč leti. Danes jo gojijo vsepovsod, kot začimbni dodatek pa je nepogrešljiva v italijanski in v kuhinjah jugovzhodne Azije. Eterično olje pridobivajo s parno destilacijo celotne rastline v času cvetenja. V sestavi prevladujejo linalol, eugenol in estragol. Latinsko ime: Ocimum basilicum. Izvor: Madagaskar oz. glej dno embalaže.
-
Tropska verbena ali May Chang je manjše tropsko drevo ali grm iz družine lovorjevcev. Raste na Kitajskem, v Indoneziji in na Tajvanu, kjer mu pravijo gorski poper. Vonj listov in cvetov spominja na limonsko travo. Eterično olje pridobivajo s parno destilacijo plodov, ki so podobni poprovim zrnom. Glavna sestavina je citral. Zaradi osvežilnega, sladkasto limoninega vonja se pogosto uporablja v deodorantih in osveževalcih zraka. Latinsko ime: Litsea cubeba. Izvor: Vietnam oz. glej dno embalaže.
-
Zdravje in lepota sta eno. Hidrokolagen klinično dokazano izboljšuje hidriranost, gladkost in prožnost kože, preprečuje nastajanje globokih gub in izboljšuje čvrstost las. Narejen je iz najkakovostnejših kolagenskih peptidov, obogaten z optimalnim razmerjem za tvorbo vseh tipov kolagena ključnih aminokislin in iz naravnih ter čistih sestavin, brez dodanih umetnih sladil, arom, emulgatorjev ali konzervansov. Kar 98% absorbcija.
-
Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetov geranije. S svojim razkošnim cvetnim in sladkim vonjem, ki spominja na vrtnico, je to najbolj priljubljen hidrolat za vse generacije. Deluje adstringentno (oži pore), antiseptično in uravnava proizvodnjo sebuma. Blaži iritacije, tonizira kožo in ji vrača sijaj. Primeren je tudi pri težavah kot so popokane kapilare, rosacea.
-
Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetnih lističev nepozebnika. Cvetna voda nepozebnika spodbuja mikrocirkulacijo in je zato priporočena za prekomerno rdečkasto kožo. Pomirja razdraženo kožo. Deluje močno adstringentno (oži pore), tonizira in blaži razdraženo kožo, otekline, srbečico in ekceme. Preprečuje potenje. Pomaga pri utrujenih nogah, krčnih žilah, hemeroidih in edemih.
-
Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetnih lističev rožmarina. Čisti mastno kožo in kožo, nagnjeno k aknavosti. Uporablja se tudi proti prhljaju in za pomiritev razdraženega lasišča. Je izjemen antioksidant, ki čisti kožo in preprečuje izpadanje las. Poživljajoč toničen napitek za dobro jutro ali za lajšanje prebave po obroku.
-
Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetov sivke. Cvetna voda sivke čisti in regenerira mešano ali mastno kožo. Ima pomirjujoč učinek na razdraženo kožo ter krepi lasišče. Deluje astringentno (oži tkivo) in tonizira. Zdravi kožne nepopolnosti. Regenerira, osvežuje in pomirja vneto kožo. Preganja uši.
-
Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetov smilja. Ima blagodejni vpliv na žolč, jetra, prebavila in na imunski sistem. Blagodejno vpiva tudi na kožo. Blaži vnetja, pospešuje prekrvavitev in slovi po svojem izjemnem regenerativnem delovanju. Deluje adstringentno in odpravlja celulit.
-
Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetnih lističev damaščanske vrtnice. Aromatične lastnosti služijo v kulinariki in slaščičarstvu. Rožna voda vrtnice kožo tonificira, regenerira in pomirja. Za nego suhe, normalne, občutljive in zrele kože. Učvrščuje kožo, zmanjšuje gubice. Kožo čisti, deluje kot astringent, zato je idealen tudi za mešano in mastno kožo.
-
Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških žajbljevih lističev. Žajbljeva cvetna voda je idealna za zrelo kožo. Pustim lasem povrne energijo in lesk, ponovno vzpostavi ravnovesje prekomerno mastnim lasem ter odpravlja prhljaj. Je naravni regulator potenja. Lajša težave s prebavo ali ob vnetju grla in dihalnih poti. Uravnava mesečni ženski ciklus. Odličen je za nego ustne votline, za izdelavo dezodorantov in uporabo v kulinariki.
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Biotta Breuss sok je ekološki direktni laktofermentirani zelenjavni sok izdelan po originalnem receptu Rudolfa Breussa, ki združuje uravnoteženo mešanico dragocenih zelenjavnih sokov. Biotta Breuss zelenjavni sok je še posebno primeren v obdobjih postenja, saj vsebuje veliko pomembnih vitaminov, ki jih telo potrebuje med procesom razstrupljanja.
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Je sveže stisnjen 100% sok iz bio zelene. Za izdelavo soka se uporablja ekološka zelena iz švicarskega Thurgauja, ki jo po pobiranju neposredno pridela Biotta. Zahvaljujoč nežni in hitri obdelavi se arome še posebej dobro ohranijo in tako zagotavljajo poln okus. Poleg tega je zelena naravni vir kalija.