Trgovina
-
Pšenični kalček je del pšeničnega zrna, iz katerega zraste nova rastlina, zato vsebuje kalček vse sestavine: minerale (kalcij, magnezij, železo, cink, kalij in fosfor), vitamine (E, B1, B2,B6, niacin, folna kislina), beljakovine in maščobe, ki jih mlada rastlina potrebuje za svojo rast. Razmaščeni pšenični kalčki so suh mlevski izdelek pridobljen po hladnem stiskanju olja. Pšenični kalčki so edinstven, domač slovenski proizvod. Imajo nizko vsebnost nasičenih maščob, so prijetnega okusa, ki izvira iz naravno prisotnih sladkorjev. Pšenični kalčki so vir niacina in selena.
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Kokosov jogurt Koko z okusom vanilije je slastna, blaga alternativa konvencionalnim jogurtom iz kravjega mleka. Obogaten je s kalcijem in vitaminoma D2 ter B12. Brez alergenov, brez soje, brez mleka in mlečnih izdelkov. Uporablja se kot neposredna zamenjava za običajen mlečni jogurt.
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Kokosov jogurt Koko je slastna, blaga alternativa konvencionalnim jogurtom iz kravjega mleka. Obogaten je s kalcijem in vitaminoma D2 ter B12. Brez alergenov, brez soje, brez mleka in mlečnih izdelkov. Uporablja se kot neposredna zamenjava za običajen mlečni jogurt.
-
Pšenični kalček je del pšeničnega zrna, iz katerega zraste nova rastlina, zato vsebuje kalček vse sestavine; kot so minerali (kalcij, magnezij, železo, cink, kalij in fosfor), vitamini (E, B1, B2,B6, niacin, folna kislina), beljakovine in maščobe, ki jih mlada rastlina potrebuje za svojo rast. Iz pšeničnega kalčka lahko iztisnemo maščobo v obliki zlatorumenega olja, ki ima za žito značilen okus in vonj. Olje pšeničnih kalčkov Moleum je hladno stisnjeno iz kalčkov slovenskih mlinarjev. V primerjavi z ostalimi olji ima olje pšeničnih kalčkov številne prednosti. Je najbogatejši naravni vir vitamina E, bogat vir nenasičenih maščobnih kislin, vir vitamina K in holina ter rastlinskih sterolov. Med nenasičenimi maščobnimi kislinami prevladujeta linolna – omega 6 in linolenska – omega 3 kislina. Linolna in linolenska kislina sta esencialni maščobni kislini, ki ju mora človek dobiti s hrano. V olju pšeničnih kalčkov je razmerje med kislinama 5:1, kar je po priporočilih WHO in FDA idealno za zdravo prehrano. Olje uporabljamo interno in eksterno. Interno ga uživamo samega kot prehransko dopolnilo 1 čajno žličko dnevno, ali ga uporabimo za hladni preliv solat, testenin in sladic. Pri eksterni uporabi pa je olje primerno za mazanje suhe kože in lasišča. Zaradi nizke vsebnosti mononenasičene oleinske kisline in visoke vsebnosti linolne kisline je pšeničnih kalčkov primerno tudi za mazanje aknaste kože.
-
Ajdove testenine Moleum so izdelane iz pšeničnih kalčkov in ajdove moke. Gre za kratke sušene testenine oblike svedra, za ajdo značilne sive barve.Testenine iz pšeničnih kalčkov so visoko beljakovinsko živilo s 25 % beljakovin. Beljakovine v testeninah iz pšeničnih kalčkov prispevajo 30 % energije živila. V primerjavi z običajnimi testeninami je v testeninah Moleum 30 % manj ogljikovih hidratov.100g testenin iz pšeničnih kalčkov pokrije več kot 40 % dnevnih potreb odrasle osebe po esencialnih aminokislinah z razvejano stransko verigo, ki jih poznamo pod skupnim imenom BCAA. Aminokisline BCAA ( levcin, izolevcin in valin) spodbujajo izločanje anabolnih hormonov, istočasno zmanjšujejo katabolne procese mišic in s tem pripomorejo k hitrejši regeneraciji.
-
BIO lešnikov namaz 20 chocolate je narejen iz samo 3 sestavin in je božanskega okusa. Vsebuje 60% delež lešnikov ! Lešniki so sprva nežno praženi in nato zmleti v kremasto lešnikovo pasto. Pasti je dodan še ekološki kokosov sladkor in ekološka kakavova zrna, ki skupaj ustvarijo čudovit in kremast namaz.
-
Temno giandujo s celimi lešniki sestavljajo le 3 sestavine: 40% lešnikov, kakavova zrna in kokosov sladkor. Vse sestavine so iz nadzorovane ekološke pridelave. Lešnikova gianduja 20 chocolate je priboljšek, ki si ga brez skrbi lahko privoščijo tudi vegani in sladkosnedi, ki se izogibajo sladkorju. Slajena je namreč s kokosovim sladkorjem , ki ima zelo nizek glikemični indeks. Za sladkanje brez slabe vesti.
-
Blato mrtvega morja, ki je izredno bogato z minerali, se uporablja za terapevtske obloge in maske. Deluje proti kožnim težavam ter razstruplja, očisti in revitalizira kožo ter telo. V svoji sestavi ima prisotnih več kot 35 mineralov (kalcij, magnezij, železo, kalij,...) in naravno prisotne organske elemente.
-
Čebelji vosek izdelujejo medonosne čebele delavke in se pogosto uporablja v kozmetiki ter farmaciji. Koži daje mehkobo, elastičnost, vlago in jo hkrati ščiti pred obolenji. Uporablja se kot sestavina za različna mazila, kreme, mila, ličila, obliže in druge pripravke. Poleg blagodejnih učinkov izdelkom povečuje gostoto ali daje plastičnost/trdnost.
-
Neem olje je ayurvedsko rastlinsko olje, z znanimi ugodnimi učinki pri vzdrževanju naravnega ravnovesja. Pri novodobni aromaterapevtski uporabi je znan po učinku očiščevanja. Olje je naravno, ekološko pridelano ter hladno stisnjeno iz semen zimzelenega neemovega drevesa, po katerih ima tudi značilen vonj. Pogosto se uporablja za izdelavo krem, mazil, balzamov, šamponov, losjonov, mil in zobnih past, saj je znano, da odpravlja mnogo drobnih težav. Odlično deluje tudi kot šampon za domače živali.
-
Rastlinski glicerin se uporablja kot topilo ali kot hidratantno sredstvo (humektant) za kožo, saj nanjo deluje vlažilno in jo zmehča. Nase izredno dobro veže vodo (tudi do 20%) in zato na kožo deluje vlažilno, jo zmehča ter ji pomaga, da absorbira in zadržuje vlago. Tako uravnava tudi ravnotežje naravne vlažnosti kože. Večina hidratantnih krem na trgu vsebuje glicerin.
-
GROBA - PREMIUM KVALITETE - KARNALIT (PRIMERNA ZA TERAPIJE) Sol mrtvega morja, ki je izredno bogata z minerali se uporablja za terapevtske kopeli. Deluje proti kožnim težavam ter razstruplja in revitalizira kožo ter telo. V svoji sestavi ima prisotne pomembne minerale, kot so magnezij, natrij, kalij, kalcij, brom in druge.