Trgovina
-
Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetov smilja. Ima blagodejni vpliv na žolč, jetra, prebavila in na imunski sistem. Blagodejno vpiva tudi na kožo. Blaži vnetja, pospešuje prekrvavitev in slovi po svojem izjemnem regenerativnem delovanju. Deluje adstringentno in odpravlja celulit.
-
Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetnih lističev damaščanske vrtnice. Aromatične lastnosti služijo v kulinariki in slaščičarstvu. Rožna voda vrtnice kožo tonificira, regenerira in pomirja. Za nego suhe, normalne, občutljive in zrele kože. Učvrščuje kožo, zmanjšuje gubice. Kožo čisti, deluje kot astringent, zato je idealen tudi za mešano in mastno kožo.
-
Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških žajbljevih lističev. Žajbljeva cvetna voda je idealna za zrelo kožo. Pustim lasem povrne energijo in lesk, ponovno vzpostavi ravnovesje prekomerno mastnim lasem ter odpravlja prhljaj. Je naravni regulator potenja. Lajša težave s prebavo ali ob vnetju grla in dihalnih poti. Uravnava mesečni ženski ciklus. Odličen je za nego ustne votline, za izdelavo dezodorantov in uporabo v kulinariki.
-
Glavni sestavini čokolade Mascao sta mešanica ekološko pridelanega kakava iz Bolivije, Domikanske republike, Peruja in Kostarike ter ekološko pridelan trsni sladkor mascobado s Filipinov. Čokolada Mascao je popolnoma naraven izdelek brez umetnih dodatkov in umetnih arom. Čokolada Mascao ima dvojno embalažo, zunanjo – papirnato in notranjo – polipropilensko, ki je v primerjavi z aluminijasto folijo okoljsko sprejemljivejša, saj za njeno proizvodnjo in razgradnjo porabimo manj energije.
-
Limonska trava ali citronela je pri nas še vedno precej neznana rastlina, kljub temu, da se njena prepoznavnost v zadnjih letih hitro širi. Eden od razlogov je, da na evropskih tleh priljubljenost vietnamske, malijske in indonezijske kuhinje hitro narašča. Njen okus je osvežujoč in težko nadomestljiv. Podoben je mešanici okusov limone in milejšega ingverja, ima pa tudi rahlo poprast priokus. Limonska trava je primerna za začinjanje zelenjavnih jedi, curryjev, marinad, juh, rib in perutnine ter za pripravo čaja.
-
Za’atar je značilna mešanica za arabske države severne Afrike, Turčije in Bližnjega vzhoda. Pripravljena je sezama, sirijskega majarona, olivnega olja, sumaka in morske soli. Tradicionalno jo uporabljajo pri peki kruha, sedaj pa jo lahko najdemo skoraj povsod. Je odlična, citrusna in polnega okusa, ki se odlično poda k jedem kot so humus, kruh, meso, zelenjava ipd. Recepti za mešanico Zatar se zelo razlikuje od regije do regije, včasih pa tudi od hiše do hiše (v nekaterih družinah gre za eno najbolj varovanih družinskih skrivnosti).
-
Sezamovo olje je izredno hranljivo olje, pridobljeno s hladnim stiskanjem sezamovih semen, s katerim v sestavo olja vstopi veliko zdravih sestavin iz samih semen. Najpogosteje ga uporabljamo pri pripravi jedi, pogosto mešanega s sončničnim oljem, pa tudi kot okusen preliv za različne solate, ki dolgo ohranja njeno svežino.