Trgovina
-
Marseill milo iz skupine Biolu je primerno za pranje belega in pisanega perila ter za odstranjevanje madežev. Glicerin iz olivnega olja deluje na oblačila kot mehčalec. Milo je brez barvil, fosfatov in parabenov, odstrani trdovratne madeže, preprečuje sivenje belega perila in je popolnoma biološko razgradljivo.
-
Dišeč in negovalen mehčalec iz skupine Biolu pusti na vaših tkaninah prijeten, harmoničen vonj vrtnic z izvlečki damaščenke. Mehčalec se lahko doda pri vsakem programu pranja za odišavljenje in mehčanje perila, tudi za ljudi z zelo občutljivo kožo, saj je dermatološko testiran. Razredčen se lahko doda v parni likalnik. Ne vsebuje fosfatov, barvil in je brez sintetičnih dišav. Dermatološko testiran na nikelj ter hitro in popolnoma biološko razgradljiv.
-
Čiliji imajo oster vonj in so pekočega okusa zaradi kapsaicina, pekočega alkaloida, ki ga je največ v semenih, v belih prekatnih stenah plodov in v zunanji kožici. V kulinariki čili uporabljamo za začinjanje zelenjavnih in mesnih jedi, pikantnih omak, v namazih, kot dodatek siru, s stročnicami pa tudi v sladkih jedeh.
-
Kajenski poper (Capsicum frutescens; cajenski ali španski poper) je rdeč, zelo pekoč in dišeč prašek, ki ga pogosto uporabljamo namesto črnega popra. Kajenskega popra ne smemo zamenjati z ameriškim čilijevim praškom, saj je pripravljen z grobim ali s finim mletjem posušenega ploda čili paprike določene sorte.
-
Paprika (Capsicum annum/annuum) je najbolj znana rastlina iz rodu južnoameriških razhudnikovk in ima zelene, rumene in rdeče plodove različnih oblik. Mleto sladko rdečo papriko delajo iz posušene rdeče delikatesne paprike, ki raste na Madžarskem in v Španiji, a pridelujejo jo tudi v Izraelu, Maroku, na Portugalskem in v ZDA.
-
Koriander je ena redkih rastlin, ki jo lahko uporabljamo kot zelišče ali kot začimbo. Prvotno so ga gojili v Sredozemlju in zahodni Aziji. Svetlozeleni listi spominjajo na peteršilj, zato mu pravijo tudi kitajski peteršilj. Zaradi izrazitega vonja, ki ne ugaja vsem, je bil tako rekoč izgnan iz zeliščnih vrtov.
-
Ali si je Aladin začinjal kavo s posebno mešanico začimb? Verjetno. V arabskih deželah tudi danes radi začinjajo kavo s kardamomom. Aladinova začimbna mešanica oplemeniti kavo, izboljša kakav, mlečne napitke in rooibos. Poda se k tiramisuju, čokoladni peni in tortam, izboljša sladke namaze iz tofuja, skute in kisle smetane.
-
Konopljino olje v oljarni Pečarič proizvajajo s hladno stiskanim postopkom. Je nefiltrirano in nerafinirano, kar botruje k mogim prednostim. Olje ohranja vsebnosti mineralov in vitaminov, je temnejše zelenkaste barve, odličnega okusa in združuje mnoge pozitivne učinke. Olje pridelujejo iz semen konoplje iz ekološke pridelave.
-
Jedilno nerafinirano in nefiltrirano eko lešnikovo olje, pridelano iz suhih lešnikovih jedrc iz ekološke pridelave. Lešnikovo olje vsebuje 60 odstotkov maščob, 13 beljakovin, 10 odstotkov sladkorja, vitamine skupine B (B1, B6) in E, rudninsko bogastvo, kalija in kalcija, fosfor, magnezij in železo. Eko lešnikovo olje vsebuje tudi manjšo količino mikroelementov selena, stroncij, bor in molibden. Vsebuje alergen: lešnik. 100% naravno in hladno stiskano olje.
-
Pečarič EKO marelično olje je jedilno, nerafinirano in nefiltrirano olje, pridelano iz grenkih mareličnih jederc iz ekološke pridelave. Pakirano v temne steklenice, ki varujejo olje pred svetlobo in morebitnim kvarjenjem, velikost steklenice pa omogoča čim manjšo prisotnost kisika v steklenici. Tako je zagotovljena obstojnost in kvaliteta olja.