Trgovina
-
Pomaranča, natančneje sladka pomaranča, izvira iz jugovzhodne Azije in je verjetno križanec med pomelom in mandarino. Kitajci so gojili pomaranče že pred več kot štirimi tisočletji. Šele proti koncu 15. stoletja so ji italijanski in portugalski trgovci s posredovanjem Arabcev prinesli v Evropo. V nekaj desetletjih se je gojenje pomaranč razširilo po vsem Sredozemlju. Eterično olje pomaranče pridobivajo s hladnim stiskanjem pa tudi s parno destilacijo svežih olupkov zrelih plodov. Več kot 90% olja predstavlja limonen, ki je naravno, okolju prijazno topilo. Eterično olje pomaranče vsebuje kumarine, ki so fototoksične spojine, vendar velja za fototoksično samo olje, pridobljeno s parno destilacijo, ne pa tudi hladno stisnjeno. Latinsko ime: Citrus sinensis. Izvor: Sicilija oz. glej dno embalaže.
-
Smilj je močno dišeča cvetnica iz družine nebinovk, ki raste v obliki razvejanega, do 60 cm visokega grmička z olesenelimi stebli vsepovsod v Sredozemlju. Rumeni, v socvetja združeni cvetovi se ohranijo posušeni še dolgo po cvetenju, zato smilj imenujejo tudi immortelle (večen). Eterično olje ostrega, medenega vonja pridobivajo s parno destilacijo svežih cvetnih koškov. Njegove glavne sestavine so nerol, neril acetat, geraniol in pinen. Že nekaj let se uveljavlja kot čudodelni lek, ki pomlajuje videz kože in gladi gube. Latinsko ime: Helichrysum italicum. Izvor: Italija oz. glej dno embalaže.
-
Ta enoletna dišavna zel prihaja iz Indije, kjer so jo gojili že pred pet tisoč leti. Danes jo gojijo vsepovsod, kot začimbni dodatek pa je nepogrešljiva v italijanski in v kuhinjah jugovzhodne Azije. Eterično olje pridobivajo s parno destilacijo celotne rastline v času cvetenja. V sestavi prevladujejo linalol, eugenol in estragol. Latinsko ime: Ocimum basilicum. Izvor: Madagaskar oz. glej dno embalaže.
-
Tropska verbena ali May Chang je manjše tropsko drevo ali grm iz družine lovorjevcev. Raste na Kitajskem, v Indoneziji in na Tajvanu, kjer mu pravijo gorski poper. Vonj listov in cvetov spominja na limonsko travo. Eterično olje pridobivajo s parno destilacijo plodov, ki so podobni poprovim zrnom. Glavna sestavina je citral. Zaradi osvežilnega, sladkasto limoninega vonja se pogosto uporablja v deodorantih in osveževalcih zraka. Latinsko ime: Litsea cubeba. Izvor: Vietnam oz. glej dno embalaže.
-
Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetov geranije. S svojim razkošnim cvetnim in sladkim vonjem, ki spominja na vrtnico, je to najbolj priljubljen hidrolat za vse generacije. Deluje adstringentno (oži pore), antiseptično in uravnava proizvodnjo sebuma. Blaži iritacije, tonizira kožo in ji vrača sijaj. Primeren je tudi pri težavah kot so popokane kapilare, rosacea.
-
Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetnih lističev nepozebnika. Cvetna voda nepozebnika spodbuja mikrocirkulacijo in je zato priporočena za prekomerno rdečkasto kožo. Pomirja razdraženo kožo. Deluje močno adstringentno (oži pore), tonizira in blaži razdraženo kožo, otekline, srbečico in ekceme. Preprečuje potenje. Pomaga pri utrujenih nogah, krčnih žilah, hemeroidih in edemih.
-
Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetnih lističev rožmarina. Čisti mastno kožo in kožo, nagnjeno k aknavosti. Uporablja se tudi proti prhljaju in za pomiritev razdraženega lasišča. Je izjemen antioksidant, ki čisti kožo in preprečuje izpadanje las. Poživljajoč toničen napitek za dobro jutro ali za lajšanje prebave po obroku.
-
Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetov sivke. Cvetna voda sivke čisti in regenerira mešano ali mastno kožo. Ima pomirjujoč učinek na razdraženo kožo ter krepi lasišče. Deluje astringentno (oži tkivo) in tonizira. Zdravi kožne nepopolnosti. Regenerira, osvežuje in pomirja vneto kožo. Preganja uši.
-
Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetov smilja. Ima blagodejni vpliv na žolč, jetra, prebavila in na imunski sistem. Blagodejno vpiva tudi na kožo. Blaži vnetja, pospešuje prekrvavitev in slovi po svojem izjemnem regenerativnem delovanju. Deluje adstringentno in odpravlja celulit.
-
Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetnih lističev damaščanske vrtnice. Aromatične lastnosti služijo v kulinariki in slaščičarstvu. Rožna voda vrtnice kožo tonificira, regenerira in pomirja. Za nego suhe, normalne, občutljive in zrele kože. Učvrščuje kožo, zmanjšuje gubice. Kožo čisti, deluje kot astringent, zato je idealen tudi za mešano in mastno kožo.
-
Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških žajbljevih lističev. Žajbljeva cvetna voda je idealna za zrelo kožo. Pustim lasem povrne energijo in lesk, ponovno vzpostavi ravnovesje prekomerno mastnim lasem ter odpravlja prhljaj. Je naravni regulator potenja. Lajša težave s prebavo ali ob vnetju grla in dihalnih poti. Uravnava mesečni ženski ciklus. Odličen je za nego ustne votline, za izdelavo dezodorantov in uporabo v kulinariki.
-
Presenečeni boste nad globoko aromo te čokolade Cacao Crudo, sploh nad odlično kombinacijo limonine ostrine in božanske čokolade. Italijanska čokoladnica Cacao Crudo uporablja zrele ekološke limone. Ročno jih olupijo ter sušijo na nizkih 30°C kar 36 do 40 ur. Lupinico narežejo na majhne koščke in jo vmešajo v presno čokolado iz najboljšega Criollo kakava. Rezultat je zelo svež citrusni okus, nežen in mehak, ki se v ustih razvije postopoma in pusti obstojen pookus.
-
Verjetno najbolj prepoznaven izdelek Cacao Crudo – edinstven in dragocen; zaprite oči in dovolite, da vas okus maline popelje skozi najplemenitejše arome. Združuje najkakovostnejši kakav Criollo s sadnimi aromami in rahlo kisel priokus malin (11,3%). Z liofilizacijo malin zaščitijo njihovo lepo rdečo barvo , senzorične lastnosti, dragocene antiokisdante in druga hranila, značilna za to jagodičevje. Če želite ceniti resnično vrednost te čokoladice, ne pozabite, da je za pridelavo 100 gramov malin, ki jih uporabijo za to čokolado, potrebnih 1,5 kilograma svežih malin!
-
Presenečeni boste nad globoko aromo te čokolade Cacao Crudo, sploh nad intenzivnim prehodom iz čokoladnega okusa na pomarančnega. Italijanska čokoladnica Cacao Crudo uporablja zrele ekološke pomarančne iz Sicilije. Ročno jih olupijo (samo najtanjšo plast oranžne lupine) ter sušijo na nizkih 30°C kar 36 do 40 ur. Lupinico narežejo na majhne koščke in jo vmešajo v presno čokolado iz najboljšega Criollo kakava. Lupinica v ustih ustvari eksplozijo pomarančnega okusa a hkrati daje dovolj prostora čokoladi, da se v polnosti izrazi.
-
Za najmehkejšo in najbolj nežno presno čokolado Cacao Crudo uporabljajo pražene lešnike “Tonda Gentile Romana”, ki jih zmeljejo v fino pasto in dodajo dve preprosti sestavini: kakavovo pasto in kokosov nektar. Visok delež lešnikov in najkakovostnejšega kakava Criollo zagotavlja mehko in nežno čokolado, ki se kar topi v ustih. Vsebuje ekološka nepražena Criollo kakavova zrna, min. 65% kakava. Čokolada vsebuje visok delež magnezija, 165 mg na 100 g čokolade.