Trgovina
-
Eko borovi vršički z medom je izdelek slovenskega porekla, ki vsebuje ekološki izvleček iz borovih vršičkov in ekološki med. Ne vsebuje alkohola, konzervansov in barvil, zato je primeren tudi za otroke od enega leta dalje. Že naši predniki so pripravljali preparate iz borovih vršičkov in sladkorja. Ker vršički vsebujejo veliko naravnega vitamina C, krepijo splošno odpornost.
-
Eko sok rdeče pese z medom je izdelek, ki vsebuje 16-kratni koncentrat rdeče pese, ki ni toplotno obdelan, in ekološki med. Rdeča pesa je ekološkega izvora, pridelana na biodinamični način, ki doda izdelku še dodatno kvaliteto. Svežemu soku rdeče pese po posebni hladni metodi odvzamejo vodo. S tem dosežejo, da v izdelku ostanejo vse snovi, ki jih vsebuje sveža ekološka pesa. Izdelek je slovenskega porekla. Ne vsebuje alkohola, konzervansov in barvil, zato je primeren tudi za otroke od enega leta dalje. Za boljšo absorbcijo pozitivnih učinkovin izdelek vsebuje C vitamin.
-
Eko sok rdeče pese z medom je izdelek, ki vsebuje 16-kratni koncentrat rdeče pese, ki ni toplotno obdelan, in ekološki med. Rdeča pesa je ekološkega izvora, pridelana na biodinamični način, ki doda izdelku še dodatno kvaliteto. Svežemu soku rdeče pese po posebni hladni metodi odvzamejo vodo. S tem dosežejo, da v izdelku ostanejo vse snovi, ki jih vsebuje sveža ekološka pesa. Izdelek je slovenskega porekla. Ne vsebuje alkohola, konzervansov in barvil, zato je primeren tudi za otroke od enega leta dalje. Za boljšo absorbcijo pozitivnih učinkovin izdelek vsebuje C vitamin.
-
Goviosid, sladilo s stevio, 400g
13,75 €Uporaba kot sladilo brez kalorij z antibakterioliškim učinkom, primerno za diabetike. Zaradi nevtralnega sladila lahko Goviosid pri peki sladic uporabite po količinah iz receptov. -
Gomasio (gomašo) je zmes pražene soli in delno zdrobljenega neoluščenega praženega sezama. Cenjen je v makrobiotični prehrani, saj jangizira naše telo. Običajno se ga uporablja za soljenje jedi, hrani pa da prav poseben okus. A gomasio ni samo navadna začimba, je starodavno zdravilo z Daljnega vzhoda, ki na telo deluje izrazito bazično.
-
Šoju (shōyu) je oznaka skupine sojininih omak, ki jih na Japonskem že stoletja proizvajajo na tradicionalni način. S fermentacijo soje in pšenice z morsko soljo. Zmes 1-2 leti zori v cedrinih sodih. S šoju poudarimo okuse v jedi, zvišamo vsebnost beljakovin. Obenem telo oskrbimo z encimi, ki pospešujejo prebavo.
-
Tradicionalni umeboši kis nastaja ob posebni in dolgotrajni fermentaciji umeboši sliv. Postopek lahko traja tudi več let. Uporabljamo ga namesto navadnega kisa za pripravo solat ali jedi, ki jih želimo zakisati in hkrati soliti. Priporočamo ga pri pripravi omak, krem, začimb in okusnejše "domače" majoneze. Odličen je za začinjanje kuhane in presne zelenjave, kjer nadomešča kuhinjsko sol in daje prijeten kiselkast okus.