Trgovina
-
V eteričnem olju pelargonije se razkriva cela paleta vonjev – cvetni, citrusni, zeliščni, zelen, zemeljski … Podpira reproduktivni sistem in vzpostavlja hormonsko ravnovesje. Latinsko ime: Pelargonium x asperum Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Egipt Del rastline: list Vzgoja rastline: gojena, ekološki certifikat Opis vonja: cvetni, svež, citrusni, zelen, zeliščni; spominja na vrtnico
-
V eteričnem olju roževega lesa se prepletajo cvetni, lesni in citrusni vonji. Rezultat je nadvse očarljiv vonj, ki vas bo gotovo premamil. Odlična izbira za vse tipe kože, še posebej za zrelo, občutljivo in poškodovano kožo. Latinsko ime: Aniba parviflora Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Brazilija Del rastline: les Vzgoja rastline: gojena, ekološki certifikat Opis vonja: cvetni, lesni, sladek, vrtnični, svež
-
Eterično olje sandalovega lesa, ki ga pogozdujejo v Novi Kaledoniji, je najboljši nadomestek ogroženega indijskega drevesa. Čaroben sladek lesni in balzamični vonj je od nekdaj priljubljen v ritualih, deluje afrodizično in je izjemen za nego kože. Latinsko ime: Santalum austrocaledonicum Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Nova Kaledonija Del rastline: les Vzgoja rastline: gojena, ekološki certifikat Opis vonja: lesni, balzamičen, sladek, mehek, topel, razkošen
-
Cimet velja za eno najmočnejših antibakterijskih eteričnih olj. Ščiti pred virusi in prenosljivimi boleznimi. V hipu pričara praznično vzdušje! Latinsko ime: Cinnamumum zeylanicum Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Šri Lanka/Madagaskar Del rastline: skorja Vzgoja rastline: gojen, ekološki certifikat Opis vonja: začimbni, oster, sladek, prodoren, lesni
-
Eno najbolj priljubljenih olj s širokim spektrom uporabe. Kapljica sladke pomaranče je kot žarek sonca, ki razsvetli siv, temačen dan. Latinsko ime: Citrus sinensis Način pridobivanja: stiskanje Poreklo: Brazilija/Mehika Del rastline: sadež, lupina Vzgoja rastline: gojena, ekološki certifikat Opis vonja: citrusni, sladek, sadni
-
Sladek zeliščni vonj močno pomirja in sprošča, še posebej v stanju stresa, tesnobe in nespečnosti. Latinsko ime: Origanum majorana Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Egipt Del rastline: cvetoča zel Vzgoja rastline: gojena, ekološki certifikat Opis vonja: svež, oster, sladek, zeliščni, močno aromatičen
-
Smilj slovi po svojem protivnetnem delovanju in se uporablja pri kožnih alergijah, ekcemih in luskavici. Močno obnavlja kožo, čisti kri in zdravi postoperativne rane. Latinsko ime: Helichrysum italicum Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Francija/Italija Del rastline: cvet Vzgoja rastline: divje rastoča, ekološki certifikat Opis vonja: cvetni, začimbni, suh, slamnat
-
Smreka ima čudovit lesni vonj. Pomaga pri težavah z dihali, sprošča napetost v mišicah in deluje kot krepčilo za celo telo. Latinsko ime: Picea communis Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Francija Del rastline: vejice/iglice Vzgoja rastline: divje rastoča, ekološki certifikat Opis vonja: balzamičen, sladek, zelen, zemeljski, svež
-
Eterično olje timijan linalool je veliko blažji od timijana timol, vendar prav tako znan po svojem antimikrobnem delovanju. Ne draži kože. Timijan kt linalool uspeva na višjih legah in je zaradi svojega blagega delovanja zelo primeren za otroke, posebej v času prehladov. Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Francija Del rastline: cvetoča zel Vzgoja rastline: divje rastoča, ekološki certifikat Opis vonja: zeliščni, cvetni, sladek, svež, limonast
-
Eterično olje št. 1 v času prehladov, viroz in grip. Ima izjemno antimikrobno delovanje, krepi imunski sistem in lajša izkašljevanje. Obstaja več kemotipov timijana, ki se med seboj razlikujejo predvsem glede rastišča (nadmorska višina). Kemotip timol je med njimi najbolj poznan. Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Španija Del rastline: cvetoča zel Vzgoja rastline: divje rastoča, ekološki certifikat Opis vonja: začimbni, zeliščni, oster, močno aromatičen
-
Vetiver je gosto eterično olje rjave barve, pridobljeno iz korenin trave, ki izvira iz Indije. Globoko sprošča, pomirja in prizemljuje. Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Haiti Del rastline: korenina Vzgoja rastline: gojena, ekološki certifikat Opis vonja: zemeljski, močvirnat, zelen, sladek, svež, s citrusnim podtonom
-
Eterično olje z izjemnim terapevtskim delovanjem. Uporabimo pri meditaciji ali vizualizaciji za globlji vpogled. Latinsko ime: Salvia officinalis Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Maroko Del rastline: les Vzgoja rastline: divje rastoča, ekološki certifikat Opis vonja: zeliščni, sladek, medicinski, oster
-
Eterično olje s sladkim mentolnim vonjem, znano po delovanju na prebavni sistem in blaženje bolečin v mišicah. Klasasta ali zelena meta ima za mnoge bolj prijeten vonj kot poprova meta, saj je manj ostra in bolj sladka. Latinsko ime: Mentha spicata Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Maroko/Indija Del rastline: cvetoča zel Vzgoja rastline: gojena, ekološki certifikat Opis vonja: zeliščni, sladek, svež, zelen
-
Eterično olje zelenke je eno najučinkovitejših protivnetnih in protibolečinskih eteričnih olj, ki se posebej priporoča pri revmatoidnem artritisu. To eterično olje ima višjo gostoto kot ostala, zato stekleničke niso polne. Način pridobivanja: parna destilacija Opis vonja: sladek, medicinski, svež, zelen, kafrast Poreklo: Nepal/Kitajska Del rastline: list Vzgoja rastline: divja, ekološki certifikat
-
Eterično olje, ki ga pridobivamo iz smole drevesa, ki raste v Braziliji. Sladek, smolnat, a svež vonj je priljubljena spodnja nota v parfumih. Način pridobivanja: parna destilacija Poreklo: Brazilija Del rastline: smola Vzgoja rastline: divje rastoča, ekološki certifikat Opis vonja: sladek, balzamičen, spominja na med
-
Aromatizirana kava z dodano aromo cimeta in lešnika (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo irish cream (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo kokosa (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo medu in lešnika (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo temne čokolade (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo vanilije in karamele (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
-
Med vsemi kavami je ta brazilska kava zagotovo favoritka ljubitljev turške kave in tradicionalnih kavnih okusov. Kava Brazilija Pico Mirante je pridelek posestva imenovanega Fazenda Passeio, lastnik je Adolfo Henrique Vieira Ferreira. Njegovi kavni nasadi se nahajajo na pobočjih gorske verige Serra do Pau D᾽Ahlo na nadmorskih višinah med 1100 in 1200 m v južnem delu regije Minas Gerais. Pico Mirante, po katerem je kava dobila ime, je najvišji vrh gorske verige. Zrna so rezultat skrbnega ročnega obiranja zrelih kavnih češenj. Brazilska kava Pico Mirante je ena izmed najboljših brazilskih kav, saj pridelava poteka v skladu z najnovejšimi praksami in pod budnim očesom izkušenega strokovnjaka Adolfa. Aroma / okus: mandelj / kakav / temna čokolada
-
Kava iz etiopske regije Sidamo je s svojimi cvetličnimi notami očarala že številne kavopivce. Etiopija je zibelka kave. Glavne regije, kjer pridelajo največ kave in po katerih so etiopske kave dobile ime, so Sidamo, Harar, Yirgacheffe, in Limu. Kava Sidamo izhaja iz obširne in rodovitne istoimenske regije Sidamo južno od jezera Awasa, v osrednji Etiopiji. Večino kave pridelajo kmetje na manjših kmetijah. Ker je izvoz kave v Etiopiji še vedno precej centraliziran, je kavo s posameznih kmetij skoraj nemogoče dobiti. Kavo, ki dozori enkrat letno, kmetje oberejo ročno, nato preko posebnega postopka mokrega čiščenja odstranijo lupino ter olupljena kavna zrna osušijo na t.i. afriških posteljah. To so dvignjene lesene konstrukcije, podobne posteljnim okvirom s podlago, na katerih razprostrejo kavna zrna in jih sušijo na soncu. Ko so dovolj suha, jih zapakirajo v vreče in nadaljni transport. Aroma / okus: cvetlice / med / citrusi