Trgovina
-
Prva Skodelica kave na Vrhniki je nastala izpod peresa znanega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja. Stoletje kasneje so na Vrhniki zasnovali novo zgodbo o Skodelici kave. S pozitivnim odnosom do kulturne dediščine in kreativnim pristopom k praženju kave so v ponudbo dodali tudi hišno mešanico iz najbolj cenjenih kavnih zrn vrste Arabica, ki so jo poimenovali Cankarjeva kava. Cankarjevo kavo se priporoča ljubiteljem kave pripravljene na turški način. Aroma / okus: sadne arome in okusi, med v pookusu
-
Huila je pokrajina na jugozahodu Kolumbije. Skozi celotno pokrajino se vije reka z imenom Rio Magdalena, prav tako se na tem območju nahaja drugi najvišji kolumbijski vrh Nevado del Huila. Regija ima zelo živahno kmetijstvo, saj so naravni pogoji zelo dobri. Povprečna letna temperatura je okoli 20 stopinj Celzija, zemlja pa vsebuje vrsto bogatih mineralnih snovi. Kavni nasadi poimenovani po reki Rio Magdalena se od rečnih bregov vzpenjajo na pobočja višjih okoliških gorski verig. Sezona obiranja kave traja od aprila do septembra. Kava raste v senci visokih dreves, ki jih domačini imenujejo ceiba. Kava prihaja z več posestev, ki se nahajajo na nadmorskih višinah 1450 – 1600 metrov. Zrele kavne češnje so ročno obrane, večinoma kavo obirajo ženske iz okoliških naselij, nato sledi mokro procesiranje, v okviru katerega poteka tudi fermentacija. Kavni ovoji so sprani s pomočjo čiste gorske vode, nato pa kavna zrna posušijo na soncu na betonskih dvoriščih. Kolumbijska kava Rio Magdalena je zmagovalka v kategoriji kav, ki se odlično ujamejo z mlekom. Blesti v kapučinu. Aroma / okus: karamela / agrumi / datlji / rozine
-
Kavni nasad Las Isabellas se nahaja v zahodnem delu Salvadorja, med 1.200 in 1.430 metri nadmorske višine na južnem pobočju hribovja Cerrón Grande v pokrajini Apaneca. Kavovci uspevajo v senci na 525 hektarjih. Edinstveno mikro klimo in biotsko raznovrstnost pokrajine zagotavlja še 200 hektarjev primarnega gozda, naravni izviri in slapovi. V kavnem nasadu Las Isabllas uspeva sorta Pacamara. Trenutno v kavnem nasadu pridelajo 9.92 kintalov (1 kintal je 45 kg) kave na en hektar, kar je dvojna količina od povprečne količine kave, ki jo v Salvadorju pridelajo na enem hektaru. Podatek kaže na skrb pri upravljanju pridelave in kakovostno delo, v obdobju po tem, ko je številne farme v Salvadorju hudo prizadela kavna rja (“La Roya”). Kava iz nasada Las Isabellas je naravno procesirana kava. Predelava po tradicionalnem postopku poteka na predelovalni postaji Tequendama. Najprej odstranijo zunanji ovoj kavne češnje, nato pa kavna zrna sušijo na soncu na lesenih konstrukcijah še nadaljnjih 15 – 20 dni, odvisno od vremena in vlage v zraku. Ocena kakovosti Las Isabellas v skladu s protokolom okušanja Mednarodnega kavnega združenja (SCA) dosega 87 točk. Aroma / okus: črni ribez / mango / papaja / tofi
-
Kmetijska zadruga Usongwe je bila uradno ustanovljena leta 1993, čeprav so se mali pridelovalci kave, ki so tudi danes člani zadruge, začeli združevati in povezovati že veliko prej. Kooperativa je dobila ime po okolici in bližnji dolini Usongwe, ki je naseljena z drobnimi vasicami. Zadrugo je ustanovilo približno 300 članov iz petih vasi, vseh v okolici Mbeye v južni Tanzaniji. Danes pa zadruga šteje in zastopa približno 520 malih kmetov z vsega okrožja Iwindi na podeželju Mbeya. Proizvajalci Usongweja kavo pridelujejo kavo na kavnih nasadih v bližini svojih domov, ki so oddaljeni 15 do 30 min hoje do manjših predelovalnih postaj (washing stations). V kavnih nasadih kavo običajno pakirajo v vreče in jih dnevno z motornimi ali navadnimi kolesi, vozički ali včasih v tovornjaku, pripeljejo na predelovalno postajo. V roku 7 ur odstranijo kavne ovoje, zrna nato sortirajo, spustijo v rezervoar in jih nato pustijo fermentirati v čisti vodi približno tri dni. Četrti dan kavo odstranijo iz rezervoarja in sperejo, da ostanejo vse ovoje, nato še enkrat vrnejo v čisto vodo, da se namakajo še 24 ur. Po tem se kava pripravi na sušenje na dvignjenih (afriških) posteljah. Aroma / okus: pomaranča / karamela / čokolada
-
Železo v spreju, BetterYou, 25ml
12,95 €Železo v spreju BetterYou je izvirna rešitev za slabo absorpcijo železa in vse prebavne motnje, ki po navadi spremljajo prehranska dopolnila z železom. Večja vsebnost železa – še vedno nežno do prebavnega sistema. 5mg železa v dnevnem odmerku. -
BetterYou Kurkuma v spreju je prvo in edino ustno pršilo s kurkumo na svetu! Zasnovano po revolucionarni formuli, ki zagotavlja večji izkoristek treh aktivnih kurkuminoidov in zagotavlja neprimerljivo boljšo absorpcijo kot tablete in kapsule.Dnevni odmerek vsebuje kar 850 mg Cyclocurmina®, kar je ekvivalentno 1.300 mg kurkume.
-
Ekološki 100-odstotni sok aloe vere iz svežih listov brez konzervansov, stabilizatorjev, barvil ali sladkorja. Uporablja se ga za:- izboljšanje počutja in vitalnosti telesa v vseh življenjskih situacijah ter obdobjih,- blagodejno deluje pri utrujenosti in psihičnih naporih,- pomaga pri vzdrževanju dobrega imunskega sistema.
-
Magnezijevo olje Muscle – pršilo z magnezijem in eteričnimi olji limone, arnike in capsicume, ki se nanaša na kožo, kjer se neposredno, takoj absorbira v celice. Namenjeno je predvsem športnikom in vsem fizično aktivnim, ki želijo telesu učinkovito dodajati magnezij in poskrbrti za dobro regeneracijo mišic. Priporočamo pred in po športnih aktivnostih.