PRIPOROČAMO: Zbirka izbranih čajev je prijazno in toplo darilo.   Preveri zdaj!

Trgovina

Padajoče
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  • Eterično olje sladke pomaranče, ekološko, Eolesens, 10ml
    Pomaranča, natančneje sladka pomaranča, izvira iz jugovzhodne Azije in je verjetno križanec med pomelom in mandarino. Kitajci so gojili pomaranče že pred več kot štirimi tisočletji. Šele proti koncu 15. stoletja so ji italijanski in portugalski trgovci s posredovanjem Arabcev prinesli v Evropo. V nekaj desetletjih se je gojenje pomaranč razširilo po vsem Sredozemlju. Eterično olje pomaranče pridobivajo s hladnim stiskanjem pa tudi s parno destilacijo svežih olupkov zrelih plodov. Več kot 90% olja predstavlja limonen, ki je naravno, okolju prijazno topilo. Eterično olje pomaranče vsebuje kumarine, ki so fototoksične spojine, vendar velja za fototoksično samo olje, pridobljeno s parno destilacijo, ne pa tudi hladno stisnjeno. Latinsko ime: Citrus sinensis. Izvor: Sicilija oz. glej dno embalaže.
  • Eterično olje smilja, ekološko, Eolesens, 5ml
    Smilj je močno dišeča cvetnica iz družine nebinovk, ki raste v obliki razvejanega, do 60 cm visokega grmička z olesenelimi stebli vsepovsod v Sredozemlju. Rumeni, v socvetja združeni cvetovi se ohranijo posušeni še dolgo po cvetenju, zato smilj imenujejo tudi immortelle (večen). Eterično olje ostrega, medenega vonja pridobivajo s parno destilacijo svežih cvetnih koškov. Njegove glavne sestavine so nerol, neril acetat, geraniol in pinen. Že nekaj let se uveljavlja kot čudodelni lek, ki pomlajuje videz kože in gladi gube. Latinsko ime: Helichrysum italicum. Izvor: Italija oz. glej dno embalaže.
  • Eterično olje tropske bazilike, ekološko, Eolesens, 10ml
    Ta enoletna dišavna zel prihaja iz Indije, kjer so jo gojili že pred pet tisoč leti. Danes jo gojijo vsepovsod, kot začimbni dodatek pa je nepogrešljiva v italijanski in v kuhinjah jugovzhodne Azije. Eterično olje pridobivajo s parno destilacijo celotne rastline v času cvetenja. V sestavi prevladujejo linalol, eugenol in estragol. Latinsko ime: Ocimum basilicum. Izvor: Madagaskar oz. glej dno embalaže.
  • Eterično olje tropske verbene, ekološko, Eolesens, 10ml
    Tropska verbena ali May Chang je manjše tropsko drevo ali grm iz družine lovorjevcev. Raste na Kitajskem, v Indoneziji in na Tajvanu, kjer mu pravijo gorski poper. Vonj listov in cvetov spominja na limonsko travo. Eterično olje pridobivajo s parno destilacijo plodov, ki so podobni poprovim zrnom. Glavna sestavina je citral. Zaradi osvežilnega, sladkasto limoninega vonja se pogosto uporablja v deodorantih in osveževalcih zraka. Latinsko ime: Litsea cubeba. Izvor: Vietnam oz. glej dno embalaže.
  • Aromatizirana kava cimet in lešnik, Escobar, 100g
    Aromatizirana kava z dodano aromo cimeta in lešnika (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
  • Aromatizirana kava irish cream, Escobar, 100g
    Aromatizirana kava z dodano aromo irish cream (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
  • Aromatizirana kava kokos, Escobar, 100g
    Aromatizirana kava z dodano aromo kokosa (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo.
  • Aromatizirana kava med in lešnik, Escobar, 100g
    Aromatizirana kava z dodano aromo medu in lešnika (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
  • Aromatizirana kava temna čokolada, Escobar, 100g
    Aromatizirana kava z dodano aromo temne čokolade (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo.
  • Aromatizirana kava vanilija in karamela, Escobar, 100g
    Aromatizirana kava z dodano aromo vanilije in karamele (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
  • Kava Brazilija Pico Mirante, Escobar, 100g
    Med vsemi kavami je ta brazilska kava zagotovo favoritka ljubitljev turške kave in tradicionalnih kavnih okusov. Kava Brazilija Pico Mirante je pridelek posestva imenovanega Fazenda Passeio, lastnik je Adolfo Henrique Vieira Ferreira. Njegovi kavni nasadi se nahajajo na pobočjih gorske verige Serra do Pau D᾽Ahlo na nadmorskih višinah med 1100 in 1200 m v južnem delu regije Minas Gerais. Pico Mirante, po katerem je kava dobila ime, je najvišji vrh gorske verige. Zrna so rezultat skrbnega ročnega obiranja zrelih kavnih češenj. Brazilska kava Pico Mirante je ena izmed najboljših brazilskih kav, saj pridelava poteka v skladu z najnovejšimi praksami in pod budnim očesom izkušenega strokovnjaka Adolfa. Aroma / okus: mandelj / kakav / temna čokolada
  • Kava Etiopija Sidamo, Escobar, 100g
    Kava iz etiopske regije Sidamo je s svojimi cvetličnimi notami očarala že številne kavopivce. Etiopija je zibelka kave. Glavne regije, kjer pridelajo največ kave in po katerih so etiopske kave dobile ime, so Sidamo, Harar, Yirgacheffe, in Limu. Kava Sidamo izhaja iz obširne in rodovitne istoimenske regije Sidamo južno od jezera Awasa, v osrednji Etiopiji. Večino kave pridelajo kmetje na manjših kmetijah. Ker je izvoz kave v Etiopiji še vedno precej centraliziran, je kavo s posameznih kmetij skoraj nemogoče dobiti. Kavo, ki dozori enkrat letno, kmetje oberejo ročno, nato preko posebnega postopka mokrega čiščenja odstranijo lupino ter olupljena kavna zrna osušijo na t.i. afriških posteljah. To so dvignjene lesene konstrukcije, podobne posteljnim okvirom s podlago, na katerih razprostrejo kavna zrna in jih sušijo na soncu. Ko so dovolj suha, jih zapakirajo v vreče in nadaljni transport. Aroma / okus: cvetlice / med / citrusi
  • Kava hišna mešanica, Escobar, 100g
    Kava hišna mešanica Escobar vsebuje 100 % Premium Arabico, ki je prava poslastica za kavne gurmane. Escobar je kompleksna mešanica gourmet kav, ki nosi družinsko ime pražarne Escobar, saj v skodelici združuje znanje in dolgoletne izkušnje ter posebno pozornost pri izboru vrhunskih kav vrste Arabica. Z gotovostjo trdimo, da je to njihova najbolj cenjena mešanica, ob kateri se koža naježi tudi najzahtevnejšim kavnim gurmanom. Odlična je ne glede na to, kako si jo pripravite, tudi ob dodatku mleka dokaže svojo vrhunskost. Pri gourmet kavah je poleg kakovosti surovin zelo pomembno tudi sveže praženje. Najboljšo, najbogatejšo aromo in okus imajo sveže pražene kave. Aroma / okus: čokolada, karamela, ki pridejo do izraza v prijetnem in uravnoteženem pookusu
  • Kava hišna mešanica kapučino, Escobar, 100g
    Za vse ljubitelje kapučina je na voljo mešanica kavnih zrn, ki blesti v kombinaciji s spenjenim mlekom. V mešanico različnih sort kave Arabica iz Srednje Amerike in Afrike je dodanih 10 % kavnih zrn indijske Robuste, kar pričara še posebej privlačno kremo na sveže pripravljenem espressu. Aroma / okus: brusnice, robide, temna čokolada v pookusu
  • Kava hišna mešanica skodelica kave, Escobar, 100g
    Prva Skodelica kave na Vrhniki je nastala izpod peresa znanega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja. Stoletje kasneje so na Vrhniki zasnovali novo zgodbo o skodelici kave. S pozitivnim odnosom do kulturne dediščine in kreativnim pristopom k praženju kave imajo zato v ponudbi tudi hišno mešanico iz najbolj cenjenih kavnih zrn vrste Arabica, ki so jo poimenovali skodelica kave. Sestavlja jo 7 različnih sort kav s poreklom iz Srednje Amerike, Afrike, Indije. 100 % Arabica. Odlična je za ljubitelje turške priprave. Aroma / okus: sadne arome in okusi, med v pookusu
  • Kava Honduras Capucas, Escobar, 100g
    Sadno sladki okusi v skodelici specilaty kave s kooperative Capucas so izredno usklajeni. Prijetna uravnoteženost je odlika tega mikrolota iz Hondurasa, ki blesti v vseh način priprave kave. Kave v regiji Capucas rastejo na nadmorski višini 1700 metrov. Aroma / okus: pomaranča / jabolko / temna čokolada
  • Kava Honduras Marcala, Escobar, 100g
    Marcala je občina v regiji La Paz, ki se nahaja v jugozahodnem delu Hondurasa. Za regijo je značilna proizvodnja vrhunskih kav, saj to omogočajo izredna kakovost zemlje ter izobraženost pridelovalcev kave. Marcala je edina regija v Hondurasu, ki ima zaščiteno geografsko poreklo. Namen porekla je ohraniti visoke standarde proizvodnje ter obenem zagotoviti verodostojnost kav, ki se na globalnem trgu prodajajo pod imenom Marcala. Postopek certificiranja vseh kav, ki nosijo ime Marcala, je strog. Preden jih izvozijo, gredo vse kave z geografskim poreklom skozi postopek okušanja. Kave v regiji Marcala rastejo na nadmorski višini med 1500 in 2000 metri, kar označuje oziroma potrjuje tudi oznaka SHG (Strictly High Grown). Kavo prideluje več manjših družinskih kmetij. Aroma / okus: karamela / lešniki / mlečna čokolada
  • Kava Indonezija Sumatra Mandheling, Escobar, 100g
    Indonezija je največji arhipelag na svetu, ki ga sestavlja več kot 17.500 otokov. Med temi številnimi otoki le največji otoki dosegajo nadmorske višine, na katerih lahko uspeva kava. Še posebej manjše kmetije, kjer v zadnjem obdobju dajejo poudarek pridelavi specialnih kav (specilaty kav), se trudijo ohranjati naravni ekosistem, saj tudi kavovci uspevajo v senci višjih tropskih dreves. Sumatra Mandheling uspeva na vulkanskih pobočjih gore Leuser v zahodnem delu osrednje Sumatre, ki je drugi največji otok Indonezije. Kavne češnje so ročno obrane. Zaradi posebnega mokrega načina procesiranja, “Giling Basah“, ima ta kava zelo markantno telo, okus pa zelo zemeljski. Kavni pergament odstranijo, ko ima kavno zrno 50 % vlažnost, navadno se pergament odstrani pri 10-12 % vlažnosti. Nepražena kavna zrna imajo zaradi posebnega načina procesiranja temnejšo smaragdno zeleno barvo, še bolj pa se drugačen postopek pozna v okusu kave. Močno telo, malo kislin in kremast pookus so zaščitni znaki kave s Sumatre. Zemeljski okusi indonezijske kave so unikatni, vendar je zanimivo, da kava blesti ne glede na to, kako si jo pripravite. Z mlekom ali brez. Aroma / okus: kakav / žitarice / čokolada
  • Kava Ivan Cankar, Escobar, 150g
    Prva Skodelica kave na Vrhniki je nastala izpod peresa znanega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja. Stoletje kasneje so na Vrhniki zasnovali novo zgodbo o Skodelici kave. S pozitivnim odnosom do kulturne dediščine in kreativnim pristopom k praženju kave so v ponudbo dodali tudi hišno mešanico iz najbolj cenjenih kavnih zrn vrste Arabica, ki so jo poimenovali Cankarjeva kava. Cankarjevo kavo se priporoča ljubiteljem kave pripravljene na turški način. Aroma / okus: sadne arome in okusi, med v pookusu
  • Kava Kolumbija Rio Magdalena, Escobar, 100g
    Huila je pokrajina na jugozahodu Kolumbije. Skozi celotno pokrajino se vije reka z imenom Rio Magdalena, prav tako se na tem območju nahaja drugi najvišji kolumbijski vrh Nevado del Huila. Regija ima zelo živahno kmetijstvo, saj so naravni pogoji zelo dobri. Povprečna letna temperatura je okoli 20 stopinj Celzija, zemlja pa vsebuje vrsto bogatih mineralnih snovi. Kavni nasadi poimenovani po reki Rio Magdalena se od rečnih bregov vzpenjajo na pobočja višjih okoliških gorski verig. Sezona obiranja kave traja od aprila do septembra. Kava raste v senci visokih dreves, ki jih domačini imenujejo ceiba. Kava prihaja z več posestev, ki se nahajajo na nadmorskih višinah 1450 – 1600 metrov. Zrele kavne češnje so ročno obrane, večinoma kavo obirajo ženske iz okoliških naselij, nato sledi mokro procesiranje, v okviru katerega poteka tudi fermentacija. Kavni ovoji so sprani s pomočjo čiste gorske vode, nato pa kavna zrna posušijo na soncu na betonskih dvoriščih. Kolumbijska kava Rio Magdalena je zmagovalka v kategoriji kav, ki se odlično ujamejo z mlekom. Blesti v kapučinu. Aroma / okus: karamela / agrumi / datlji / rozine
  • Kava Salvador Las Isabellas, Escobar, 100g
    Kavni nasad Las Isabellas se nahaja v zahodnem delu Salvadorja, med 1.200 in 1.430 metri nadmorske višine na južnem pobočju hribovja Cerrón Grande v pokrajini Apaneca. Kavovci uspevajo v senci na 525 hektarjih. Edinstveno mikro klimo in biotsko raznovrstnost pokrajine zagotavlja še 200 hektarjev primarnega gozda, naravni izviri in slapovi. V kavnem nasadu Las Isabllas uspeva sorta Pacamara. Trenutno v kavnem nasadu pridelajo 9.92 kintalov (1 kintal je 45 kg) kave na en hektar, kar je dvojna količina od povprečne količine kave, ki jo v Salvadorju pridelajo na enem hektaru. Podatek kaže na skrb pri upravljanju pridelave in kakovostno delo, v obdobju po tem, ko je številne farme v Salvadorju hudo prizadela kavna rja (“La Roya”). Kava iz nasada Las Isabellas je naravno procesirana kava. Predelava po tradicionalnem postopku poteka na predelovalni postaji Tequendama. Najprej odstranijo zunanji ovoj kavne češnje, nato pa kavna zrna sušijo na soncu na lesenih konstrukcijah še nadaljnjih 15 – 20 dni, odvisno od vremena in vlage v zraku. Ocena kakovosti Las Isabellas v skladu s protokolom okušanja Mednarodnega kavnega združenja (SCA) dosega 87 točk. Aroma / okus: črni ribez / mango / papaja / tofi
  • Kava Tanzanija Usongwe, Escobar, 100g
    Kmetijska zadruga Usongwe je bila uradno ustanovljena leta 1993, čeprav so se mali pridelovalci kave, ki so tudi danes člani zadruge, začeli združevati in povezovati že veliko prej. Kooperativa je dobila ime po okolici in bližnji dolini Usongwe, ki je naseljena z drobnimi vasicami. Zadrugo je ustanovilo približno 300 članov iz petih vasi, vseh v okolici Mbeye v južni Tanzaniji. Danes pa zadruga šteje in zastopa približno 520 malih kmetov z vsega okrožja Iwindi na podeželju Mbeya. Proizvajalci Usongweja kavo pridelujejo kavo na kavnih nasadih v bližini svojih domov, ki so oddaljeni 15 do 30 min hoje do manjših predelovalnih postaj (washing stations). V kavnih nasadih kavo običajno pakirajo v vreče in jih dnevno z motornimi ali navadnimi kolesi, vozički ali včasih v tovornjaku, pripeljejo na predelovalno postajo. V roku 7 ur odstranijo kavne ovoje, zrna nato sortirajo, spustijo v rezervoar in jih nato pustijo fermentirati v čisti vodi približno tri dni. Četrti dan kavo odstranijo iz rezervoarja in sperejo, da ostanejo vse ovoje, nato še enkrat vrnejo v čisto vodo, da se namakajo še 24 ur. Po tem se kava pripravi na sušenje na dvignjenih (afriških) posteljah. Aroma / okus: pomaranča / karamela / čokolada
  • Hidrolat čajne mirte (čajevca), ekološki, Eolesens, 200ml
    Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških listov čajevca. Hidrolat čajevca je primeren za nežno čiščenje občutljive, a nečiste kože. Odličen tudi za nego občutljivih predelov telesa.
  • Hidrolat geranije (pelargonije), ekološki, Eolesens, 200ml
    Hidrolat je izdelan s pomočjo parne destilacije ekoloških cvetov geranije. S svojim razkošnim cvetnim in sladkim vonjem, ki spominja na vrtnico, je to najbolj priljubljen hidrolat za vse generacije. Deluje adstringentno (oži pore), antiseptično in uravnava proizvodnjo sebuma. Blaži iritacije, tonizira kožo in ji vrača sijaj. Primeren je tudi pri težavah kot so popokane kapilare, rosacea.
Padajoče
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

sofinanciranje Republika Slovenija in Evropska unija

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Pozdravljeni in dobrodošli na spletnem portalu Stari most.
Portal in trgovina sta še v nastajanju. Dnevno dodajamo izdelke, vpise in vsebine. Na zalogi imamo poleg čajev še dodatke k prehrani, prehrano, eterična olja, naravno kozmetiko, ...

Več o nas in naši ponudbi lahko preberete tukaj.

Lahko nas za vse dodatne informacije tudi pokličete na 051 245 383 (vsak delovnik med 9.00 - 19.00 ter ob sobotah med 9.00 - 13.00)

Če želite, da vas o novostih, aktualnih vsebinah in posebnih ponudbah obveščamo tudi po e-pošti, pa vpišite svoje e-naslov spodaj.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje STARI MOST d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih STARI MOST d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice STARI MOST d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice STARI MOST d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec STARI MOST d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: STARI MOST d.o.o., Glavni trg 17, 8000 Novo mesto

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti