Trgovina
-
Morske alge iz Glicije v Španiji. Rjavo-sive lage, ki rastejo na globini 12m. So ročno nabrane in sušene na temperaturah do 38C. Primerne so za kuhanje in pečenje. Na sebe vežejo težke kovine. Težkih kovin v prebavnem sistemu ne izločajo, zato jih vedno zaužijemo kot zelenjavo. Pri namakanju žit in stročnic, jih namakamo in kuhamo skupaj z njimi. Pomagajo pri prebavi žitaric in stročnic.
-
Sezamovo olje je izredno hranljivo olje, pridobljeno s hladnim stiskanjem sezamovih semen, s katerim v sestavo olja vstopi veliko zdravih sestavin iz samih semen. Najpogosteje ga uporabljamo pri pripravi jedi, pogosto mešanega s sončničnim oljem, pa tudi kot okusen preliv za različne solate, ki dolgo ohranja njeno svežino.
-
Kokosovo mleko je danes ena izmed najbolj priljubljenih sestavin v ajurvedski in azijski kuhinji. Idealen je za popoln okus kokosa pri raznih jedeh, sladkih ali slanih, ter pomaga izboljšati skladnost okusnih obrokov. Predvsem se odlično obnese pri vseh omakah s curryem, kjer povdari sam okus currya. Idealno za kuhanje, sladice in slaščice.