Trgovina
-
Zeliščni čaj iz stebel in cvetov ajde.Ajda je vsestransko uporabna rastlina. Užitni so tako plodovi (semena) kot tudi steblo, cvetovi in listi. Ker ne vsebuje glutena, je moka primerna v prehrani bolnikov s celiakijo. Stebla, cvetove in liste lahko uporabimo kot ajdov čaj ali pripravimo tinkturo. Čebelarji pridobivajo ajdov med.
-
Čajna mešanica je mešanica različnih zelišč, izdelana po recepturi znanega zdravilca in zeliščarja Ivana Maršiča iz Škofljice. Vsebuje naslednja zelišča: koprivo, gladišnik, ameriški slamnik, plod komarčka, potrošnik, jesenovo listje, slez, cvet sivke, močvirski oslad, zeleno proso, ajdo, cvet ognjiča, meliso in orehovo listje.
-
Eko borovi vršički z medom je izdelek slovenskega porekla, ki vsebuje ekološki izvleček iz borovih vršičkov in ekološki med. Ne vsebuje alkohola, konzervansov in barvil, zato je primeren tudi za otroke od enega leta dalje. Že naši predniki so pripravljali preparate iz borovih vršičkov in sladkorja. Ker vršički vsebujejo veliko naravnega vitamina C, krepijo splošno odpornost.
-
Eko sok rdeče pese z medom je izdelek, ki vsebuje 16-kratni koncentrat rdeče pese, ki ni toplotno obdelan, in ekološki med. Rdeča pesa je ekološkega izvora, pridelana na biodinamični način, ki doda izdelku še dodatno kvaliteto. Svežemu soku rdeče pese po posebni hladni metodi odvzamejo vodo. S tem dosežejo, da v izdelku ostanejo vse snovi, ki jih vsebuje sveža ekološka pesa. Izdelek je slovenskega porekla. Ne vsebuje alkohola, konzervansov in barvil, zato je primeren tudi za otroke od enega leta dalje. Za boljšo absorbcijo pozitivnih učinkovin izdelek vsebuje C vitamin.
-
Eko sok rdeče pese z medom je izdelek, ki vsebuje 16-kratni koncentrat rdeče pese, ki ni toplotno obdelan, in ekološki med. Rdeča pesa je ekološkega izvora, pridelana na biodinamični način, ki doda izdelku še dodatno kvaliteto. Svežemu soku rdeče pese po posebni hladni metodi odvzamejo vodo. S tem dosežejo, da v izdelku ostanejo vse snovi, ki jih vsebuje sveža ekološka pesa. Izdelek je slovenskega porekla. Ne vsebuje alkohola, konzervansov in barvil, zato je primeren tudi za otroke od enega leta dalje. Za boljšo absorbcijo pozitivnih učinkovin izdelek vsebuje C vitamin.
-
Da je Byodov balzamični kis originalno iz Italije, je mogoče prepoznati po znaku za zaščiteno poreklo. Posebno razmerje mešanice rdečega vinskega kisa in zgoščenega grozdnega mošta zagotavlja posebej uravnotežen harmoničen okus tega ekološkega balzamičnega kisa, ki se proizvaja izključno v severni italijanski provinci Modena.§Pripravljen je z naravno fermentacijo. Byodo kisi se ne segrevajo z namenom, da ohranijo dragocene encime in arome.
-
Srečnejše kot so kokoši, okusnejša so jajca - to je Byodovo vodilo, ko gre za majonezo. Jajca, ki jih uporabljajo zanjo, prihajajo z bavarske bio kmetije, na kateri imajo kokoši za sprehajanje širno zeleno površino. Kremna, gosta in bogata tekstura Byodove delikatesne majoneze bo dopolnila in oplemenitila številne obroke.
-
Z 80-odstotno paradižnikovo kašo, paradižnikov kečap v plastenki obljublja dodaten sadni užitek. S posebnim paradižnikovo-sadnim okusom se gurmanske sanje uresničijo! Iz sveže nabranih italijanskih ekoloških paradižnikov. V nasprotju z običajnimi kečapi, sončno dozorele, sveže nabrane paradižnike za ekološki kečap Byodo takoj po pranju na kratko poparijo. To ohranja sadni okus in čudovito rdečo barvo.
-
Brizg Byodovega bio jabolčnega kisa v hipu spremeni kozarec vode v okusno in zdravo pijačo. Za pripravo bio jabolčnega, naravno motnega kisa so pri Byodu uporabili le domače sorte jabolk. Pripravljen je brez pregrevanja pri visokih temperaturah, da bi se ohranili dragoceni encimi in esenca. Ker ni filtriran, pač pa takoj po izdelavi polnjen v steklenice, je moten, na dnu steklenic pa se naredi usedlina. Oboje ne vpliva na kakovost, pač pa je znak naravnega proizvodnega procesa.
-
Vegansko? Da, a le najboljšega okusa. To so imeli v mislih pri Byodu, ko so pripravljali vegansko različico majoneze. Hoteli so ustvariti izdelek, ki bi se lahko primerjal s polnim okusom prave delikatesne majoneze.§Podobna je njihovi solatni majonezi. In s čim so nadomestili rumenjak? Ob tradicionalnih sestavinah, kot so sončnično olje, kis, gorčica, sladkor in sol, so jajca zamenjale sončnične beljakovine in naravni gostili: gvar gumi in koruzni škrob.
-
Priprava je zelo enostavna, rezultat pa puhast, lahek in preprosto božansko okusen. Verjetno najhitreje pripravljen mousse: z ročnim mešalnikom v samo 3 minutah preprosto stepite hladno mleko in smetano ter malo sladkorja in uživajte takoj ali ohlajeno. Pripravljen s pravo burbonsko vaniljo, brez želatine in glutena in primeren tudi kot puhast nadev za torte.