PRIPOROČAMO: Zbirka izbranih čajev je prijazno in toplo darilo.   Preveri zdaj!

Trgovina

Padajoče
Stran:
  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6
  5. 7
  • INGVERJEV ČAJ KURKUMA-MOŠUS
    Cvetovi muškatnega oreščka imajo fin, aromatičen okus in so blažji od muškatnega oreščka. V ajurvedski kuhinji so priznani tako kot kurkuma. Skupaj z njo ter ostalimi sestavinami so uspešna popestritev ajurvedskih čajev.
  • INGVERJEVE SANJE, ZELIŠČNI ČAJ
    Prijetno začinjene koščke ingverja dopolnjuje okusna sladkost jabolka. Limonina lupina nudi prijetno svežino, noto pa zaokroži sladki koren. Rožnate barve cvetnih listov dopolnijo barvitost čaja v prikupno celoto. Popolna povezanost sladkega in začinjenega.
  • ZBUDI ME, ZELIŠČNI ČAJ
    Lahkoten čaj, ki vam bo dal energijo, s katero si boste olajšali vsakodnevna opravila. Okus čaja je neprecenljiv.
  • AJURVEDSKI JOGA ČAJ
    Joga čaj je indijska kasika med ajurvedskimi čaji. V tej mešanici boste poleg klasičnih, začinjenih sestavin, našli tudi drobljene liste koprive.   
  • INGVER ARONIJA, ZELIŠČNI ČAJ
    Kdo so spremljevalci aronije, ki postaja vse bolj priljubljena? Močan in začinjen ingver, komarček, janež, sveža limonska trava in hladilna meta. Edinstveno noto pa ji dodajo sladki koren, janeževa zvezda in žajbelj. Prepustite se presenečenju s to organsko mešanico.
  • BANCHA, ZELENI ČAJ
    Čajevec so na Japonsko prinesli budistični menihi na začetku 9. stoletja. Čaj jim je bil všeč zato, ker so hitro zaznali njegov vpliv na zbranost, budnost in širjenje zavedanja. Danes pridelujejo na Japonskem samo zeleni čaj, ki ga skoraj v celoti porabijo sami (zeleni čaj celo uvažajo), tako da je izvozu namenjen zelo majhen odstotek pridelka. Pridelava in predelava japonskih čajev je razen izjem, kot je gyokuro, v celoti mehanizirana.Ime BANCHA pomeni pozna trgatev in nam da čaj z večjimi lističi in manj kofeina. Ko v japonskih nasadih čajevca oberejo lističe za čaj sencha, začnejo obirati lističe za čaj bancha. To je navadnejši čaj, ki ga pijemo ob vsaki priložnosti in tudi proti večeru, saj ni tako poživilen kot druge vrste čajev. Prija tudi po težki hrani. Čaj bancha pogosto uporabijo tudi kot osnovno sestavino pri pripravi čaja genmaicha.
  • CHINA GUNPOWDER TEMPLE OF HEAVEN, ZELENI ČAJ
    Najbolj kakovosten gunpowder, narejen iz skrbno izbranih lističev, ki so zviti v majhne kroglice. Na splošno velja, da manjše kot so kroglice, kvalitetnejši je čaj. Kitajsko ime za čaj je Zhucha, kar pomeni "biserni čaj". Ker je trdno zvit v kroglice, dlje obdrži svežino. Za skodelico vode odmerimo le pol žličke, drugače bo čaj premočan. Pripravljen čaj je gost, okus mnoge spominja na med. Nazadnje nam v ustih ostane še rahel priokus po dimu. Nekaterim je prvi prelitek premočan, zato ga zavržejo in uživajo v drugem, precej bolj mehkem in pitnem.
  • CHINA WHITE SNOW BUD, BELI ČAJ
    Beli čaji so izredno cenjeni in najboljše vrste prihajajo iz province Fujian na Kitajskem. Lističev ne obdelajo tako kot pri zelenih čajih, ampak jih le posušijo. Zato so ponavadi neenotnih oblik in zavzamejo vsaj še enkrat toliko prostora kot ostali čaji. Po zadnjih raziskavah naj bi beli čaji vsebovali občutno več antioksidantov kot zeleni čaji. Njegove izvlečke uporabljajo tudi v kozmetični industriji v antiage linijah. CHINA WHITE SNOW BUD obirajo konec marca in v začetku aprila v zgodnjih jutranjih urah, ko je na lističih še veliko rose. V čajni tovarni ga nato ročno presortirajo in hitro posušijo, da ohranijo svežino lističev. Je blag in primeren tudi za večerno pitje.
  • GENMAICHA, ZELENI ČAJ
    Mešanica čaja sencha s praženim rižem (genmai). Je prijetno mehkega, izrazito samosvojega okusa, ki ga prispeva pražen riž, in manj trpek kot drugi japonski čaji. Poleti je zelo dober za potešitev žeje, tudi ohlajen. Ker vsebuje manj kofeina, je primeren kot večerni napitek. Priporočamo ga tudi novincem, ki se z zelenim čajem šele spoznavajo.
  • GYOKURO, ZELENI ČAJ
    Izjemno kakovosten in cenjen japonski zeleni čaj, ki ga imenujejo biserna rosa. V primerjavi s čajem sencha ga pridelajo zelo malo, saj zavzema le odstotek celotne pridelave čaja na Japonskem. Za ta čaj grmičke čajevca v času brstenja popkov za približno tri tedne zasenčijo z bambusovimi ponjavami, tako da se mladi lističi razvijajo v senci. Čaj pridobi intenzivno zeleno barvo in slajši okus. Naš GYOKURO čaj pridobivajo s čajevca sorte ASAHI in zanj oberejo le najnežnejše mlade vršičke, ki jih ročno zvijajo. V njih je zelo veliko klorofila in aminokisline teanin. Čaj prihaja z vrta Sanshu Seicha v prefekturi Kagoshima. Pripravljen čaj je široke arome, izrazito zelen, moten, polnega okusa, bistveno manj trpek kot drugi japonski čaji. Na Japonskem ga pijejo ob posebnih priložnostih, z njim izkažejo pozornost in spoštovanje, ponudijo ga gostom.
  • LUNG CHING, ZELENI ČAJ
    Uvrščajo ga med deset najbolj slavnih kitajskih čajev, zagotovo pa je na Zahodu najbolj poznan. Ime (or. Long Jing) pomeni »zmajev vodnjak«, saj naj bi izvir sredi širšega območja, kjer gojijo čajevce za lung ching, varoval zmaj. Za razliko od zahodnih zmajev je kitajski zmaj dobrodelne narave in prinaša srečo, vodnjak, ki ga varuje, pa nikoli ne presahne. Lung ching prihaja iz province Zhejiang in je eden tistih čajev, ki se nikakor ne nagibajo na trpko stran in imajo izrazito osvežilno moč, tako za telo kot um. Izstopa po svetli barvi, blagem okusu in čudoviti aromi, ki rahlo spominja na kostanj.
  • MAO FENG, ZELENI ČAJ
    Zelo kakovosten običajnejši čaj mehkega okusa, prijetne arome in izrazito zelene barve. Zaradi svoje pojavnosti ga v angleško govorečih deželah imenujejo tudi Criss Cross. Je izredno piten čaj za najrazličnejše priložnosti, od povsem navadne žeje do posedanja v prijetni družbi. Njegova svežina in živahnost nas navdahneta in prevzameta. To je čaj, ki pomeni začetek prehoda od navadnejših kitajskih čajev proti specialitetam, redkostim in posebnostim.
  • PAI MU TAN, BELI ČAJ
    Beli čaji so izredno cenjeni in najboljše vrste prihajajo iz province Fujian na Kitajskem. Lističev ne obdelajo tako kot pri zelenih čajih, ampak jih le posušijo. Zato so ponavadi neenotnih oblik in zavzamejo vsaj še enkrat toliko prostora kot ostali čaji. Po zadnjih raziskavah naj bi beli čaji vsebovali občutno več antioksidantov kot zeleni čaji. Njegove izvlečke uporabljajo tudi v kozmetični industriji v antiage linijah. PAI MU TAN ima značilne velike rjavozelene lističe. Napitek je svetlo rumene barve in sladkega okusa, ki se zelo razlikuje od okusa drugih belih ali zelenih čajev. Če ga pripravimo z manj čaja, dobimo še vedno prijetno aromatičen napitek, v katerem lahko uživamo tudi zvečer.
  • SENCHA ORGANIC, ZELENI ČAJ
    Sencha je eden od najbolj znanih vrst zelenega čaja. Prvotno so ga uživali budistični menihi, danes pa velja za vir navdiha. V tem kakovostnem ekološkem čaju boste takoj prepoznali dolge, lepo obdelane zelene liste. Pripravljen čaj je svetlo rumene barve. Svežina okusa in fina trpkost bosta prepričala vsakega ljubitelja Senche.
  • SENCHA YAMATO, ZELENI ČAJ
    Za japonske zelene čaje je značilna motnost napitka, ki je pri kitajskih zelenih čajih prej izjema kot pravilo. Japonski čaji imajo to značilnost zaradi aminokisline L-teanin in zaradi načina obdelave. Čajne lističe po obiranju kratek čas segrevajo v pari in jih med nadaljnjo obdelavo stisnejo. Zato so skoraj vsi japonski zeleni čaji ploščate oblike, široki in podolgovati ali igličasti. SENCHA YAMATO prihaja s področja Shizuoka na otoku Honshu. Ponaša se z malo več kofeina ter z izrazitejšim okusom. Napitek je svetle rumeno zelene barve in prijetno osvežilnega okusa, ki prija skozi ves dan. Sencha je temeljni in najbolj priljubljen japonski zeleni čaj, ki obsega skoraj tri četrtine vsega pridelka. Tega čaja je veliko vrst, ki se razlikujejo tako po kakovosti kot po cenah. Naš čaj sencha sodi v višji kakovostni razred tovrstnih čajev.
  • WHITE MONKEY, ZELENI ČAJ
    Kitajci mu pravijo Baimao Hou. Je zelo »puhast« čaj, narejen iz posebej odbranih gosto dlakavih poganjkov. Legenda pravi, da so čajevci v Fujianu, od koder prihaja White Monkey, včasih rasli tako visoko, da so njihove vršičke lahko obirale le dresirane opice. Tako naj bi čaj dobil svoje ime. K nastanku imena so seveda prispevali tudi dlakavi in puhasti vršički. Pripravljen čaj ima blag, osvežilen okus in prijetno aromo, zaradi katere ga ponudimo vsem, ki jih ne navdušuje izvorna trpkost čaja.
  • YUNNAN GREEN, ZELENI ČAJ
    Glavni predstavnik zelenega čaja iz kitajske province Yunnan, ki v čajnem svetu sicer slovi po črnem čaju in pu erhu. Iz lističev, ki so podolgovato zviti, pripravimo rumenozelen napitek močnega okusa in arome. Primeren je predvsem kot poživilna pijača zjutraj in dopoldne.
  • YIN ZHEN, BELI ČAJ

    YIN ZHEN, BELI ČAJ

    16,00 €
    Belih čajev ne razvrščamo po kategorijah, tako kot črne ali zelene. Odlikujejo se po pokrajini, kjer so bili pridelani. Yin Zhen uvrščajo na lestvico desetih najbolj znamenitih čajev s Kitajske, prihaja pa iz najsevernejšega kotička province Fujian. Fuding Da Bai (Big White) in Fuding Da Hao (Big Tip) so izbrane sadike, ki dajo čaju značilno bledo zeleno barvo, lističi pa so prekriti z značilnim srebnim puhom. Najboljši čaji te vrste se obirajo med 15. marcem in 10. aprilom, vendar le, če vreme ni deževno. Yin Zhen čaj vsebuje zelo malo kofeina in nič klorofila, izredno pa je bogat s polifenoli. Napitek je bledo zlate barve, svežega in mehkega okusa.
  • YELLOW SUN, RUMENI ČAJ
    Yellow sun je čaj, ki je prijaznejši do našega želodca kot zeleni čaji. Sicer so njegove lastnosti so enake kot pri zelenem čaju. 
  • ASSAM DIRIAL, ČRNI ČAJ
    Danes v Indiji pridelajo največ čaja na svetu, največje sklenjeno območje, kjer gojijo čajevce, pa je pokrajina Assam na severozahodu Indije, ki se razteza na obeh bregovih reke Brahmaputre. Zaradi ugodnega podnebja in ne prenizkih temperatur, liste čajevca tam obirajo od aprila do septembra. Assamski čaji so močnejši od večine drugih črnih čajev. Iz njih pripravljen napitek je zelo dišeč in aromatičen, temno oranžne barve in nezmotljivo močnega okusa. S kančkom mleka je to klasični jutranji čaj. Zaradi svoje trpkosti dobro prenaša tudi dodatek sladkorja. Največ ga spijejo v deželah na severu Evrope, kjer si s tem krepkim čajem razsvetljujejo temna jutra in dolge sive dni.Čaj z vrta Dirial je assamska klasika za budna jutra in krepko poživitev ob vsakem času.
  • ASSAM SREE SIBAR, ČRNI ČAJ
    Danes v Indiji pridelajo največ čaja na svetu, največje sklenjeno območje, kjer gojijo čajevce, pa je pokrajina Assam na severozahodu Indije, ki se razteza na obeh bregovih reke Brahmaputre. Zaradi ugodnega podnebja in ne tako nizkih temperatur, liste čajevca tam obirajo od aprila do septembra. Assamski čaji so močnejši od večine drugih črnih čajev. Iz njih pripravljen napitek je zelo dišeč in aromatičen, temno oranžne barve in nezmotljivega močnega okusa. S kančkom mleka je to klasični jutranji čaj. Zaradi svoje trpkosti dobro prenaša tudi dodatek sladkorja. Največ ga spijejo v deželah na severu Evrope, kjer si s tem krepkim čajem razsvetljujejo temna jutra in dolge sive dni.Pri čaju Sree Sibar so skrbno izbrani vršički in pozorna predelava zagotovilo za užitek v enem najbolj kakovostnih čajev iz indijske pokrajine Assam.
  • CEYLON NEWVITHANANANDE, ČRNI ČAJ
    Čeprav se je Cejlon preimenoval v šrilanko, se čaji s tega otoka, ki je en sam velik čajni vrt, še vedno imenujejo cejlonski. Najpomembnejši nasadi so v osrednjem gorovju, kjer na nadmorski višini do okoli 2000 metrov rastejo čajevci, iz katerih naredijo sloviti cejlonski črni čaj. Za napitek so značilni jantarno zlata barva, močan okus in bogata, polna aroma.Čaj s plantaže Newvithananande je eden najbolj kakovostnih cejlonskih čajev. Pridelujejo ga na območju Dimbula na zahodnem delu otoka.
  • DARJEELING F.F. TEESTA VALLEY, ČRNI ČAJ
    Čaj iz vrta Teesta Valley je prva stopnica na poti spoznavanja kakovostnih indijskih čajev darjeeling prvega obiranja. Čaj pridelan na enem izmed najvišje ležečih vrtov v Darjeelingu je bil prvi v zgodovini, ki so mu podelili zlato medaljo za visoko kakovost izdelka. Zaradi ugodnih podnebnih razmer tukaj pridelujejo čaj, ki skoraj vsako sezono doseže visoko ceno na čajnem trgu. Čaj odlikuje značilna muškatna aroma in veliko čajnih vršičkov.Čaji first flush radi med pripravo hitro postanejo trpki zaradi visoke vsebnosti polifenolov, ki so bolj podobni polifenolom v zelenem kot v črnem čaju. Zato lahko pri pripravi odmerimo manj lističev ali jih pustimo v vodi manj časa. Poskusimo lahko tudi z načinom priprave, po katerem sicer pripravljamo zeleni čaj.
  • DARJEELING S.F. NAMRING UPPER, ČRNI ČAJ
    Iz pokrajine Darjeeling v vzhodni Himalaji, kjer so Britanci začeli gojiti čajevec v drugi polovici 19. stoletja, prihaja najfinejši črni čaj na svetu. Darjeeling je danes velik čajni vrt, ki ga sestavlja okoli sto nasadov, po katerih so posamezne sortne vrste čaja darjeeling dobile svoje ime. Razlike med njimi so velike, tako zaradi lege posameznega čajnega vrta, kot zaradi časa obiranja. Pri tem je zanesljiv kazalnik cena – višja ko je, bolj kakovosten je čaj.Drugo obiranje (second flush) v Darjeelingu poteka konec pomladi in v zgodnjem poletju. To je vrhunec rastne sezone, v kateri so listi sočni in močni, med predelavo pa razvijejo močnejšo aromo. Naš čaj prihaja s plantaže Namring Upper, ki je pojem med čaji drugega obiranja. Pripravljen napitek je temno jantarjeve barve in ima poudarjen muškatni okus. Primeren je tudi za jutranjo skodelico.
Padajoče
Stran:
  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6
  5. 7

sofinanciranje Republika Slovenija in Evropska unija

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Pozdravljeni in dobrodošli na spletnem portalu Stari most.
Portal in trgovina sta še v nastajanju. Dnevno dodajamo izdelke, vpise in vsebine. Na zalogi imamo poleg čajev še dodatke k prehrani, prehrano, eterična olja, naravno kozmetiko, ...

Več o nas in naši ponudbi lahko preberete tukaj.

Lahko nas za vse dodatne informacije tudi pokličete na 051 245 383 (vsak delovnik med 9.00 - 19.00 ter ob sobotah med 9.00 - 13.00)

Če želite, da vas o novostih, aktualnih vsebinah in posebnih ponudbah obveščamo tudi po e-pošti, pa vpišite svoje e-naslov spodaj.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje STARI MOST d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih STARI MOST d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice STARI MOST d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice STARI MOST d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec STARI MOST d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: STARI MOST d.o.o., Glavni trg 17, 8000 Novo mesto

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti