PRIPOROČAMO: Zbirka izbranih čajev je prijazno in toplo darilo.   Preveri zdaj!

Vse v en lonec

Enolončnice so vedno dobra ideja. So odličen vir energije, predvsem če v njih bogato uporabljamo rastlinske proteine iz stročnic in žit.
Dobra stran je tudi, da jo lahko skuhamo večjo količino in jo jemo še nekaj dni. V tem primeru krompir skuhamo posebej in ga dodamo le za dnevno količino.
Začimbe, kakor so koriander, komarček, kumina so nujna sestavina enolončnic, saj pomagajo telesu k lažji prebavi in presnovi, torej da nimamo težav z napenjanjem.
Ta teden smo kuhali ješprenovo enolončnico s čičeriko, rjavim fižolom in dimljenim tofujem. Gre za visoko proteinski izdelek iz soje, ki ga uporabljamo za nadomestek mesa. Za tiste, ki pač iz kakršnega koli razloga že ne uživate mesa ali pa si želite uporabo mesa v dnevni kuhinji omejiti. Sicer pa seveda lahko namesto tofuja dodate kako drugo dimljeno zadevo.

Sestavine:
čebula, česen, korenček, sončnično seme, dimljen tofu, JKKK* (janež, komarček, koriander, kumina), lovor, kuhana čičerika, kuhan rjav fižol, paradižnikova mezga, jušna osnova z zelišči, provansalska zelišča,

Čebulo, česen, korenček, sončnično seme, tofu, JKKK in lovor popražimo; dodajamo jih v navedem zaporedju, začimbe pražimo pol minute
Dodamo kuhano čičeriko in fižol, potresemo z jušno osnovo, dolijemo mezgo, zalijemo z vodo, posolimo, počakamo da zavre in dodamo ostale začimbe.
Kuhamo še pet minut. Ugasnemo. Predem postrežemo, počakamo, da odstoji vsaj 15 minut, da se okusi premešajo.

Če potrebujete sestavine ali pa še kak nasvet ali malo tajno velikih mojstrov, pa nas najdete na Glavnem trgu 16 v Novem mestu ;)

Pa dober tek!

* JKKK: janež, komarček, koriander, kumina je mešanica, ki jo dodajamo vsaki hrani, saj deluje kot dodatni prebavni encim je je najbolj blagodejna stvar proti napenjanju. Iz nje si lahko skuhate tudi čaj. Ali pa zmleta semena na hitro popražite na maščobi (olje, kokosova maščoba), shranite v hladilniku in dodajte v juhe, na solate, sendviče… Že narejeno mešanico dobite v naši trgovini. Pa tudi vsako začimbo posebej.

#časzaENOLONČNICE #enolončnicapogrejeinnahrani #ZIMAječaszaproteine #nažlico #zbogomnapenjanje
#časzase #časzabliznje #časzačaj
#starimost #čajarnastarimost #novomesto

sofinanciranje Republika Slovenija in Evropska unija

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Pozdravljeni in dobrodošli na spletnem portalu Stari most.
Portal in trgovina sta še v nastajanju. Dnevno dodajamo izdelke, vpise in vsebine. Na zalogi imamo poleg čajev še dodatke k prehrani, prehrano, eterična olja, naravno kozmetiko, ...

Več o nas in naši ponudbi lahko preberete tukaj.

Lahko nas za vse dodatne informacije tudi pokličete na 051 245 383 (vsak delovnik med 9.00 - 19.00 ter ob sobotah med 9.00 - 13.00)

Če želite, da vas o novostih, aktualnih vsebinah in posebnih ponudbah obveščamo tudi po e-pošti, pa vpišite svoje e-naslov spodaj.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje STARI MOST d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih STARI MOST d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice STARI MOST d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice STARI MOST d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec STARI MOST d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: STARI MOST d.o.o., Glavni trg 17, 8000 Novo mesto

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti