PRIPOROČAMO: Zbirka izbranih čajev je prijazno in toplo darilo.   Preveri zdaj!

Kaj pa vitamin B?

Pomanjkanje vitamina B bomo najprej opazili na laseh in nohtih (krhkost), koži (razjede, suhost, razpoke, vnetja in izpuščaji), pa tudi kot utrujenost, brezvoljnost, motnje spanje, miščne bolečine in krče. Pri nas ga dobite v različnih oblikah, tako kot prehranska dopolnila kot živila. Od živil ga je zelo veliko v neoluščenem prosu in jedilnem kvasu. Zadnji, mimogrede, izboljša okus vsaki jedi, ki ji ga dodamo.

Sicer ne obstaja vitamin B, ampak gre za več vitaminov, ki se pogosto skupaj pojavljajo v enakih živilih in jih označujemo kot B kompleks. Gre za:
vitamin B1 (tiamin) - najbolj vpliva na bistrost in pozitivnost misli,
vitamin B2 (riboflavin) - prispeva k delovanju živčnega sistema, ohranjanju zdrave kože, presnovi železa in ohranjanju vida,
vitamin B3 (niacin) – poleg enakh zadev kot B2 prispeva tudi k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
vitamin B5 (pantotenska kislina) – poleg ostalih zadev ima vlogo pri presnovi in sintezi steroidnih hormonov in, vitamina D, vitamin B6 (piridoksin) - ima vlogo pri pravilnem delovanju hormonov in imunskega sistem,
vitamin B8 (biotin) – najbolj prispeva k k ohranjanju zdravih las, zdravih sluznic ter zdrave kože,
vitamin B9 (folna kislina ali folat) – poleg ostalega najbolj prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo in ima vlogo pri delitvi celic,
Vitamin B12 (kobalamin) – naš živčni sistem brez zadostne količine tega vitamina težko deluje optimalno.

Zna biti, da boste s pozornim in povečanim vnosom vitaminov iz b kompleksa odpravili marsikatero nevšečnost. Vredno je poskusiti.

Pri nas vam ga postrežemo prijazno in z nasvetom. Se vidimo.

#vitaminD #Dkompleks #sijočakožalesjeinnohti #adijoutrujenost #pozdravljenaradost #čajarnastarimost #starimost #novomesto #glavnitrg

sofinanciranje Republika Slovenija in Evropska unija

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Pozdravljeni in dobrodošli na spletnem portalu Stari most.
Portal in trgovina sta še v nastajanju. Dnevno dodajamo izdelke, vpise in vsebine. Na zalogi imamo poleg čajev še dodatke k prehrani, prehrano, eterična olja, naravno kozmetiko, ...

Več o nas in naši ponudbi lahko preberete tukaj.

Lahko nas za vse dodatne informacije tudi pokličete na 051 245 383 (vsak delovnik med 9.00 - 19.00 ter ob sobotah med 9.00 - 13.00)

Če želite, da vas o novostih, aktualnih vsebinah in posebnih ponudbah obveščamo tudi po e-pošti, pa vpišite svoje e-naslov spodaj.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje STARI MOST d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih STARI MOST d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice STARI MOST d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice STARI MOST d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec STARI MOST d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: STARI MOST d.o.o., Glavni trg 17, 8000 Novo mesto

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti