Dodatki k prehrani
-
Uravnoteženost mineralov, kislin in baz je odvisna od zadostne preskrbe z bazičnimi vitalnimi snovmi, ki jih dobimo s prehrano (zelenjava, sadje). Bikarbonati, bazično delujoči citrati in tudi bazične mineralne snovi (kalij, magnezij, kalcij in cink) so še posebej dragoceni za uravnavanje kislinsko-bazičnega ravnovesja v telesu. Bazične tablete Dr. Jacob‘s vsebujejo še vitamin C in vitamin D.
-
Izdelek Dr. Jacob’s vitamin K2 kapljice je nepogrešljiv pri zagotavljanju zdravja kosti, podpira pa tudi normalno strjevanje krvi. Vitamin K2 v obliki dolgoverižnega menakinona-7 se ponaša z izjemno visoko biološko razpoložljivostjo, zato ga lahko telo optimalno absorbira. Pridobljen je iz rastlinskih surovin.
-
Kolagen shot je visoko koncentrirano prehransko dopolnilo s kolagenom, MSMjem, hialuronsko kislino, vitamini in cinkom za celovito nego telesa od znotraj, za mladosten videz, ohranjanje lepih las, čvrstih nohtov in gibljivih sklepov. Kolagen shot vsebuje ribji kolagen s širokim spektrom velikosti molekul peptidov. To omogoča odlično absorpcijo kolagena tam, kjer ga telo najbolj potrebuje. Telo v naravnem procesu staranja izgublja določena hranila, z rednim uživanjem kolagena in ostalih aktivnih učinkovin pa poskrbimo za bolj elastično kožo, sijoče, močne lase in hitrejšo rast las, čvrste nohte, gibljive sklepe, uravnano prebavo in boljše počutje. Kolagen shot vsebuje 5000 mg ribjega kolagena, 1500 mg MSMja, 30 mg hialuronske kisline, 150 µg biotina, vitamina C in B6 ter cink. Kolagen shot lahko uživajo vsi po 20. letu starosti. Takrat prične upadati proizvodnja lastnega kolagena v telesu. Po podatkih naj bi telo po 20. letu vsako leto proizvedlo 1,5% manj kolagena. Nanj prisegajo tudi najstniki, ki se borijo z aknasto kožo. Kolagen shot v tekočini ima okus po granatnem jabolku in je brez sladkorjev in maščob.
-
Pšenični kalček je del pšeničnega zrna, iz katerega zraste nova rastlina, zato vsebuje kalček vse sestavine; kot so minerali (kalcij, magnezij, železo, cink, kalij in fosfor), vitamini (E, B1, B2,B6, niacin, folna kislina), beljakovine in maščobe, ki jih mlada rastlina potrebuje za svojo rast. Iz pšeničnega kalčka lahko iztisnemo maščobo v obliki zlatorumenega olja, ki ima za žito značilen okus in vonj. Olje pšeničnih kalčkov Moleum je hladno stisnjeno iz kalčkov slovenskih mlinarjev. V primerjavi z ostalimi olji ima olje pšeničnih kalčkov številne prednosti. Je najbogatejši naravni vir vitamina E, bogat vir nenasičenih maščobnih kislin, vir vitamina K in holina ter rastlinskih sterolov. Med nenasičenimi maščobnimi kislinami prevladujeta linolna – omega 6 in linolenska – omega 3 kislina. Linolna in linolenska kislina sta esencialni maščobni kislini, ki ju mora človek dobiti s hrano. V olju pšeničnih kalčkov je razmerje med kislinama 5:1, kar je po priporočilih WHO in FDA idealno za zdravo prehrano. Olje uporabljamo interno in eksterno. Interno ga uživamo samega kot prehransko dopolnilo 1 čajno žličko dnevno, ali ga uporabimo za hladni preliv solat, testenin in sladic. Pri eksterni uporabi pa je olje primerno za mazanje suhe kože in lasišča. Zaradi nizke vsebnosti mononenasičene oleinske kisline in visoke vsebnosti linolne kisline je pšeničnih kalčkov primerno tudi za mazanje aknaste kože.