Hrana
-
Ekološki 100-odstotni sok aloe vere iz svežih listov brez konzervansov, stabilizatorjev, barvil ali sladkorja. Uporablja se ga za:- izboljšanje počutja in vitalnosti telesa v vseh življenjskih situacijah ter obdobjih,- blagodejno deluje pri utrujenosti in psihičnih naporih,- pomaga pri vzdrževanju dobrega imunskega sistema.
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Kokosov jogurt Koko z okusom vanilije je slastna, blaga alternativa konvencionalnim jogurtom iz kravjega mleka. Obogaten je s kalcijem in vitaminoma D2 ter B12. Brez alergenov, brez soje, brez mleka in mlečnih izdelkov. Uporablja se kot neposredna zamenjava za običajen mlečni jogurt.
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Kokosov jogurt Koko je slastna, blaga alternativa konvencionalnim jogurtom iz kravjega mleka. Obogaten je s kalcijem in vitaminoma D2 ter B12. Brez alergenov, brez soje, brez mleka in mlečnih izdelkov. Uporablja se kot neposredna zamenjava za običajen mlečni jogurt.
-
Goviosid, sladilo s stevio, 400g
13,75 €Uporaba kot sladilo brez kalorij z antibakterioliškim učinkom, primerno za diabetike. Zaradi nevtralnega sladila lahko Goviosid pri peki sladic uporabite po količinah iz receptov. -
Gomasio (gomašo) je zmes pražene soli in delno zdrobljenega neoluščenega praženega sezama. Cenjen je v makrobiotični prehrani, saj jangizira naše telo. Običajno se ga uporablja za soljenje jedi, hrani pa da prav poseben okus. A gomasio ni samo navadna začimba, je starodavno zdravilo z Daljnega vzhoda, ki na telo deluje izrazito bazično.
-
Šoju (shōyu) je oznaka skupine sojininih omak, ki jih na Japonskem že stoletja proizvajajo na tradicionalni način. S fermentacijo soje in pšenice z morsko soljo. Zmes 1-2 leti zori v cedrinih sodih. S šoju poudarimo okuse v jedi, zvišamo vsebnost beljakovin. Obenem telo oskrbimo z encimi, ki pospešujejo prebavo.
-
Tradicionalni umeboši kis nastaja ob posebni in dolgotrajni fermentaciji umeboši sliv. Postopek lahko traja tudi več let. Uporabljamo ga namesto navadnega kisa za pripravo solat ali jedi, ki jih želimo zakisati in hkrati soliti. Priporočamo ga pri pripravi omak, krem, začimb in okusnejše "domače" majoneze. Odličen je za začinjanje kuhane in presne zelenjave, kjer nadomešča kuhinjsko sol in daje prijeten kiselkast okus.