Hrana
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Predstavljamo vam mešani sadno-zelenjavni sok iz šestih vrst polnovrednih sadežev, rdeče pese, matche in spiruline. Vse skupaj je to 9 čistilno krepčilnih živil, ki so v pomoč vašemu telesu. Vse sestavine izvirajo iz kontrolirane ekološke pridelave.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo kokosa (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo.
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Dr. Steinberger sok iz svežih borovnic je pripravljen iz skrbno izbranih aromatičnih divjih borovnic z nežnim postopkom izdelave, kar ohrani bogat okus, široko paleto naravnih sestavin sadežev ter visoko kakovost soka.
-
Za vse ljubitelje kapučina je na voljo mešanica kavnih zrn, ki blesti v kombinaciji s spenjenim mlekom. V mešanico različnih sort kave Arabica iz Srednje Amerike in Afrike je dodanih 10 % kavnih zrn indijske Robuste, kar pričara še posebej privlačno kremo na sveže pripravljenem espressu. Aroma / okus: brusnice, robide, temna čokolada v pookusu
-
Aromatizirana kava z dodano aromo cimeta in lešnika (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
-
Kavni nasad Las Isabellas se nahaja v zahodnem delu Salvadorja, med 1.200 in 1.430 metri nadmorske višine na južnem pobočju hribovja Cerrón Grande v pokrajini Apaneca. Kavovci uspevajo v senci na 525 hektarjih. Edinstveno mikro klimo in biotsko raznovrstnost pokrajine zagotavlja še 200 hektarjev primarnega gozda, naravni izviri in slapovi. V kavnem nasadu Las Isabllas uspeva sorta Pacamara. Trenutno v kavnem nasadu pridelajo 9.92 kintalov (1 kintal je 45 kg) kave na en hektar, kar je dvojna količina od povprečne količine kave, ki jo v Salvadorju pridelajo na enem hektaru. Podatek kaže na skrb pri upravljanju pridelave in kakovostno delo, v obdobju po tem, ko je številne farme v Salvadorju hudo prizadela kavna rja (“La Roya”). Kava iz nasada Las Isabellas je naravno procesirana kava. Predelava po tradicionalnem postopku poteka na predelovalni postaji Tequendama. Najprej odstranijo zunanji ovoj kavne češnje, nato pa kavna zrna sušijo na soncu na lesenih konstrukcijah še nadaljnjih 15 – 20 dni, odvisno od vremena in vlage v zraku. Ocena kakovosti Las Isabellas v skladu s protokolom okušanja Mednarodnega kavnega združenja (SCA) dosega 87 točk. Aroma / okus: črni ribez / mango / papaja / tofi
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Nesladkan sok iz rakitovca z dodano acerolo, značilnega trpkega okusa. Je bogata pijača iz rakitovca s praškom iz acerole z visoko vsebnostjo vitamina C. 100ml vsebuje 500mg vitamina C. Plodovi rakitovca vsebujejo desetkrat več vitamina C, kot ga vsebuje ena limona. Zato je sok Rakitovca C 500 še posebno primeren v času prehlada in splošne izčrpanosti telesa.
-
Kava iz etiopske regije Sidamo je s svojimi cvetličnimi notami očarala že številne kavopivce. Etiopija je zibelka kave. Glavne regije, kjer pridelajo največ kave in po katerih so etiopske kave dobile ime, so Sidamo, Harar, Yirgacheffe, in Limu. Kava Sidamo izhaja iz obširne in rodovitne istoimenske regije Sidamo južno od jezera Awasa, v osrednji Etiopiji. Večino kave pridelajo kmetje na manjših kmetijah. Ker je izvoz kave v Etiopiji še vedno precej centraliziran, je kavo s posameznih kmetij skoraj nemogoče dobiti. Kavo, ki dozori enkrat letno, kmetje oberejo ročno, nato preko posebnega postopka mokrega čiščenja odstranijo lupino ter olupljena kavna zrna osušijo na t.i. afriških posteljah. To so dvignjene lesene konstrukcije, podobne posteljnim okvirom s podlago, na katerih razprostrejo kavna zrna in jih sušijo na soncu. Ko so dovolj suha, jih zapakirajo v vreče in nadaljni transport. Aroma / okus: cvetlice / med / citrusi
-
Prva Skodelica kave na Vrhniki je nastala izpod peresa znanega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja. Stoletje kasneje so na Vrhniki zasnovali novo zgodbo o Skodelici kave. S pozitivnim odnosom do kulturne dediščine in kreativnim pristopom k praženju kave so v ponudbo dodali tudi hišno mešanico iz najbolj cenjenih kavnih zrn vrste Arabica, ki so jo poimenovali Cankarjeva kava. Cankarjevo kavo se priporoča ljubiteljem kave pripravljene na turški način. Aroma / okus: sadne arome in okusi, med v pookusu
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Sok iz skrbno izbranih, na soncu dozorelih granatnih jabolk je iztisnjen takoj po nabiranju. Granatna jabolka so biološko pridelana, sok iz njih pa izdelajo brez dodane vode, sladkorja in drugih dodatkov – zato mu pravijo matični sok.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo vanilije in karamele (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Dr. Steinberger sok zlata sliva je napitek iz 97% izvlečka suhih sliv. Pri izdelavi soka so uporabljene skrbno izbrane nežveplane suhe slive. Nežen postopek predelave zagotavlja visoko kakovost soka ter široko paleto naravnih sestavin iz sadeža.
-
Marcala je občina v regiji La Paz, ki se nahaja v jugozahodnem delu Hondurasa. Za regijo je značilna proizvodnja vrhunskih kav, saj to omogočajo izredna kakovost zemlje ter izobraženost pridelovalcev kave. Marcala je edina regija v Hondurasu, ki ima zaščiteno geografsko poreklo. Namen porekla je ohraniti visoke standarde proizvodnje ter obenem zagotoviti verodostojnost kav, ki se na globalnem trgu prodajajo pod imenom Marcala. Postopek certificiranja vseh kav, ki nosijo ime Marcala, je strog. Preden jih izvozijo, gredo vse kave z geografskim poreklom skozi postopek okušanja. Kave v regiji Marcala rastejo na nadmorski višini med 1500 in 2000 metri, kar označuje oziroma potrjuje tudi oznaka SHG (Strictly High Grown). Kavo prideluje več manjših družinskih kmetij. Aroma / okus: karamela / lešniki / mlečna čokolada
-
Aromatizirana kava z dodano aromo medu in lešnika (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
-
Morske alge iz Glicije v Španiji. Rjavo-sive lage, ki rastejo na globini 12m. So ročno nabrane in sušene na temperaturah do 38C. Primerne so za kuhanje in pečenje. Na sebe vežejo težke kovine. Težkih kovin v prebavnem sistemu ne izločajo, zato jih vedno zaužijemo kot zelenjavo. Pri namakanju žit in stročnic, jih namakamo in kuhamo skupaj z njimi. Pomagajo pri prebavi žitaric in stročnic.
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Multi fit je sadni sok iz enajstih izbranih vrst sadja, obogaten z desetimi vitamini in provitaminom A. Že en kozarec tega soka zadosti vsem dnevnim potrebam organizma po teh življenjsko pomembnih vitaminih.
-
Prva Skodelica kave na Vrhniki je nastala izpod peresa znanega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja. Stoletje kasneje so na Vrhniki zasnovali novo zgodbo o skodelici kave. S pozitivnim odnosom do kulturne dediščine in kreativnim pristopom k praženju kave imajo zato v ponudbi tudi hišno mešanico iz najbolj cenjenih kavnih zrn vrste Arabica, ki so jo poimenovali skodelica kave. Sestavlja jo 7 različnih sort kav s poreklom iz Srednje Amerike, Afrike, Indije. 100 % Arabica. Odlična je za ljubitelje turške priprave. Aroma / okus: sadne arome in okusi, med v pookusu
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Bio korenčkov sok je iztisnjen iz svežega, biološko pridelanega korenja. Že 100ml korenčkovega soka zadovolji celodnevno potrebo po betakarotenu (= provitamin A), ki se v telesu pretvori v pomemben vitamin A.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo irish cream (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
-
Kmetijska zadruga Usongwe je bila uradno ustanovljena leta 1993, čeprav so se mali pridelovalci kave, ki so tudi danes člani zadruge, začeli združevati in povezovati že veliko prej. Kooperativa je dobila ime po okolici in bližnji dolini Usongwe, ki je naseljena z drobnimi vasicami. Zadrugo je ustanovilo približno 300 članov iz petih vasi, vseh v okolici Mbeye v južni Tanzaniji. Danes pa zadruga šteje in zastopa približno 520 malih kmetov z vsega okrožja Iwindi na podeželju Mbeya. Proizvajalci Usongweja kavo pridelujejo kavo na kavnih nasadih v bližini svojih domov, ki so oddaljeni 15 do 30 min hoje do manjših predelovalnih postaj (washing stations). V kavnih nasadih kavo običajno pakirajo v vreče in jih dnevno z motornimi ali navadnimi kolesi, vozički ali včasih v tovornjaku, pripeljejo na predelovalno postajo. V roku 7 ur odstranijo kavne ovoje, zrna nato sortirajo, spustijo v rezervoar in jih nato pustijo fermentirati v čisti vodi približno tri dni. Četrti dan kavo odstranijo iz rezervoarja in sperejo, da ostanejo vse ovoje, nato še enkrat vrnejo v čisto vodo, da se namakajo še 24 ur. Po tem se kava pripravi na sušenje na dvignjenih (afriških) posteljah. Aroma / okus: pomaranča / karamela / čokolada
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Naravni motni sok iz bio rdeče pese. Ta sok je pripravljen iz biološko pridelane aromatične rdeče pese takoj po nabiranju. Nežen postopek predelave zagotavlja visoko kakovost soka in široko paleto naravnih sestavin iz pese.