Hrana
-
Mandljeva moka proizvajalca Diet Food je 100% ekološkega izvora, brez barvil, polnil in konzervansov. Ima visoko vsebnost beljakovin (22g /100g). Je bolj nasitna kot tipična moka in pomaga preprečiti hrepenenje po sladkem. Lahko se uporablja kor alternativa običajni moki. Je naravno, rahlo sladkega in maslenega okusa, svetlejše barve.
-
Gazirana kokosova voda, brez dodanega sladkorja, je 100% naravni izdelek iz mladih kokosov. Je brez umetnih ojačevalcev okusa, barvil in konzervansov. Naravno osvežujoča kokosova voda ima sladek okus po kokosu.Kokosova voda je bistra tekočina v sadju, ki se razlije iz mladih, zelenih kokosovih orehov. Popolnoma poteši žejo zahvaljujoč elektrolitom. Je naravna izotonična pijača, ki vas bo hidrirala po vadbi.Kokosova voda ima manj sladkorja kot številne športne pijače in bistveno manj sladkorja, kot gazirana pijača in nekateri sadni sokovi, zato je lahko odlična izbira za odrasle in otroke, ki iščejo manj sladko pijačo.
-
Negazirana kokosova voda, brez dodanega sladkorja, je 100% naravni izdelek iz mladih kokosov. Je brez umetnih ojačevalcev okusa, barvil in konzervansov. Naravno osvežujoča kokosova voda ima sladek okus po kokosu.Kokosova voda je bistra tekočina v sadju, ki se razlije iz mladih, zelenih kokosovih orehov. Popolnoma poteši žejo zahvaljujoč elektrolitom. Je naravna izotonična pijača, ki vas bo hidrirala po vadbi.Kokosova voda ima manj sladkorja kot številne športne pijače in bistveno manj sladkorja, kot gazirana pijača in nekateri sadni sokovi, zato je lahko odlična izbira za odrasle in otroke, ki iščejo manj sladko pijačo.
-
Naravno sladilo rastlinskega izvora, zelo podobnega okusa in sladkobe kot tradicionalen beli sladkor. Znan tudi kot brezov sladkor – najdemo ga v mnogih rastlinah, sadju, kot tudi človeškem telesu. Ima nizek glikemični indeks (GI = 7) in ga lahko uporabljajo diabetiki. Ima skoraj 40% manj kalorij kot tradicionalen beli sladkor.
-
Super eritritol je 100% namizno sladilo na osnovi eritritola. Gre za sladilo naravnega izvora in je alternativa pogosto uporabljanega belega sladkorja.Lahko ga uporabljajo diabetiki, saj ima nizek glikemični indeks (GI = približno 0). Uživanje hrane/pijače, ki vsebuje eritritol namesto sladkorja, povzroči manjši porast ravni glukoze v krvi po zaužitju, v primerjavi s hrano/pijačo, ki vsebuje sladkor.Lahko vsebuje sledi glutena, soje in oreščkov!
-
Konjak oziroma shirataki rezanci so 100% rastlinskega izvora.Glavna sestavina shirataki rezancev je Konjac Glucomannan - v vodi topna vlaknina, pridobljena iz korenin rastline Konnyak. So brez maščob, sladkorja, škroba in beljakovin, brez pšenice in glutena. Že samo z nadomestitvijo enega dnevnega obroka s Shirataki testeninami, v vaše telo vnesete bistevno manj kalorij, saj Shirataki testenine vsebujejo le 7 kcal na 100 g izdelka. So brez lastnega okusa, zato zlahka absorbirajo aromo dodatkov in začimb, so hitro pripravljeni, okusni in zdravi.
-
Konjak oziroma shirataki rezanci so 100% rastlinskega izvora.Glavna sestavina shirataki rezancev je Konjac Glucomannan - v vodi topna vlaknina, pridobljena iz korenin rastline Konnyak. So brez maščob, sladkorja, škroba in beljakovin, brez pšenice in glutena. Že samo z nadomestitvijo enega dnevnega obroka s Shirataki testeninami, v vaše telo vnesete bistevno manj kalorij, saj Shirataki testenine vsebujejo le 7 kcal na 100 g izdelka. So brez lastnega okusa, zato zlahka absorbirajo aromo dodatkov in začimb, so hitro pripravljeni, okusni in zdravi.
-
Pšenični kalček je del pšeničnega zrna, iz katerega zraste nova rastlina, zato vsebuje kalček vse sestavine: minerale (kalcij, magnezij, železo, cink, kalij in fosfor), vitamine (E, B1, B2,B6, niacin, folna kislina), beljakovine in maščobe, ki jih mlada rastlina potrebuje za svojo rast. Razmaščeni pšenični kalčki so suh mlevski izdelek pridobljen po hladnem stiskanju olja. Pšenični kalčki so edinstven, domač slovenski proizvod. Imajo nizko vsebnost nasičenih maščob, so prijetnega okusa, ki izvira iz naravno prisotnih sladkorjev. Pšenični kalčki so vir niacina in selena.
-
Pšenični kalček je del pšeničnega zrna, iz katerega zraste nova rastlina, zato vsebuje kalček vse sestavine; kot so minerali (kalcij, magnezij, železo, cink, kalij in fosfor), vitamini (E, B1, B2,B6, niacin, folna kislina), beljakovine in maščobe, ki jih mlada rastlina potrebuje za svojo rast. Iz pšeničnega kalčka lahko iztisnemo maščobo v obliki zlatorumenega olja, ki ima za žito značilen okus in vonj. Olje pšeničnih kalčkov Moleum je hladno stisnjeno iz kalčkov slovenskih mlinarjev. V primerjavi z ostalimi olji ima olje pšeničnih kalčkov številne prednosti. Je najbogatejši naravni vir vitamina E, bogat vir nenasičenih maščobnih kislin, vir vitamina K in holina ter rastlinskih sterolov. Med nenasičenimi maščobnimi kislinami prevladujeta linolna – omega 6 in linolenska – omega 3 kislina. Linolna in linolenska kislina sta esencialni maščobni kislini, ki ju mora človek dobiti s hrano. V olju pšeničnih kalčkov je razmerje med kislinama 5:1, kar je po priporočilih WHO in FDA idealno za zdravo prehrano. Olje uporabljamo interno in eksterno. Interno ga uživamo samega kot prehransko dopolnilo 1 čajno žličko dnevno, ali ga uporabimo za hladni preliv solat, testenin in sladic. Pri eksterni uporabi pa je olje primerno za mazanje suhe kože in lasišča. Zaradi nizke vsebnosti mononenasičene oleinske kisline in visoke vsebnosti linolne kisline je pšeničnih kalčkov primerno tudi za mazanje aknaste kože.
-
Ajdove testenine Moleum so izdelane iz pšeničnih kalčkov in ajdove moke. Gre za kratke sušene testenine oblike svedra, za ajdo značilne sive barve.Testenine iz pšeničnih kalčkov so visoko beljakovinsko živilo s 25 % beljakovin. Beljakovine v testeninah iz pšeničnih kalčkov prispevajo 30 % energije živila. V primerjavi z običajnimi testeninami je v testeninah Moleum 30 % manj ogljikovih hidratov.100g testenin iz pšeničnih kalčkov pokrije več kot 40 % dnevnih potreb odrasle osebe po esencialnih aminokislinah z razvejano stransko verigo, ki jih poznamo pod skupnim imenom BCAA. Aminokisline BCAA ( levcin, izolevcin in valin) spodbujajo izločanje anabolnih hormonov, istočasno zmanjšujejo katabolne procese mišic in s tem pripomorejo k hitrejši regeneraciji.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo cimeta in lešnika (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo irish cream (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo kokosa (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo medu in lešnika (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.