Trgovina
-
Šampon rožmarin, Solime, 200ml
10,65 €Šampon z morsko soljo, oljem rožmarina, mete in žajblja. Rožmarin ima spodbujevalne in krepčilne lastnosti. Žajbelj pa vpliva na prekomerno potenje. -
Solime Protego gel proti komarjem je inovativni povsem naravni gel, ki ne vsebuje alkohola ali konzervansov, ki bi delovali alergeno. Tako je prav zaradi odsotnosti alergenih konzervansov izdelek primeren tako za otroke kot tudi za vse tiste osebe, ki so bolj občutljive. Izbrana formula z eteričnimi olji citronele in krvomočnice, katerih značilen vonj ustvarja neprijetno okolje za insekte. Ne vsebuje sintetičnih insekticidnih snovi.
-
Tekoča masažna krema z azijskim vodnim popnjakom in zeleno kavo. Dodana je tudi tekočina iz listov ovsa, ciprese, kokosovo olje, koruzno olje, izvleček arnike, sončnično olje, olje šentjanževke, olje zelenke, evkaliptusa, mete, sivke, smilja in arnike.Krema ima veliko aktivnih funkcionalnih sestavin, ki hranijo in vlažijo kožo. Pomaga izboljšati mikrocirkulacijo in pospešuje izločanje odvečnih tekočin, kar predstavlja učinkovito pomoč pri odpravljanju celulita in izboljšuje tonus kože.
-
Naravna zobna pasta. Visoko zmogljiva formula za higieno zob in ustne votline. Na osnovi kolostruma in eteričnih olj limonine lupine, janeža, niaoulija, sladkega korena, klinčkov in timijana. Z dodanim glinenim mineralom Sollum Fullonum z močnim čistilnim učinkom, saj zelo učinkovito veže strupe v ustni votlini. Ustrezna za uporabo pri homeopatskem zdravljenju (brez mentola).Primerna je za zaščito vaše ustne votline in zob, zmanjšuje nastajanje zobnih oblog in zobnega kamna, pomirja razdraženo tkivo. Pri občutljivosti dlesni na toplo in hladno. Za takojšnjo in dolgotrajno svežino. Še posebej priporočamo pri posegih v ustni votlini, pri bolezni obzobnih tkiv in aftah. Ohranja naravno belino vaših zob.
-
Čiliji imajo oster vonj in so pekočega okusa zaradi kapsaicina, pekočega alkaloida, ki ga je največ v semenih, v belih prekatnih stenah plodov in v zunanji kožici. V kulinariki čili uporabljamo za začinjanje zelenjavnih in mesnih jedi, pikantnih omak, v namazih, kot dodatek siru, s stročnicami pa tudi v sladkih jedeh.
-
Kajenski poper (Capsicum frutescens; cajenski ali španski poper) je rdeč, zelo pekoč in dišeč prašek, ki ga pogosto uporabljamo namesto črnega popra. Kajenskega popra ne smemo zamenjati z ameriškim čilijevim praškom, saj je pripravljen z grobim ali s finim mletjem posušenega ploda čili paprike določene sorte.
-
Paprika (Capsicum annum/annuum) je najbolj znana rastlina iz rodu južnoameriških razhudnikovk in ima zelene, rumene in rdeče plodove različnih oblik. Mleto sladko rdečo papriko delajo iz posušene rdeče delikatesne paprike, ki raste na Madžarskem in v Španiji, a pridelujejo jo tudi v Izraelu, Maroku, na Portugalskem in v ZDA.
-
Koriander je ena redkih rastlin, ki jo lahko uporabljamo kot zelišče ali kot začimbo. Prvotno so ga gojili v Sredozemlju in zahodni Aziji. Svetlozeleni listi spominjajo na peteršilj, zato mu pravijo tudi kitajski peteršilj. Zaradi izrazitega vonja, ki ne ugaja vsem, je bil tako rekoč izgnan iz zeliščnih vrtov.
-
Ali si je Aladin začinjal kavo s posebno mešanico začimb? Verjetno. V arabskih deželah tudi danes radi začinjajo kavo s kardamomom. Aladinova začimbna mešanica oplemeniti kavo, izboljša kakav, mlečne napitke in rooibos. Poda se k tiramisuju, čokoladni peni in tortam, izboljša sladke namaze iz tofuja, skute in kisle smetane.