Trgovina
-
22,95 €Prehransko dopolnilo iz gobe resastega bradovca je plod slovenskih raziskav in razvoja ter je 100% ekološkega in 100% EU porekla. Hericium erinaceus ali resasti bradovec je izredno okusna in cenjena jedilna ter medicinska goba, ki raste na lesu podrtih dreves predvsem na severni zemeljski polobli (Evropa, vzhodna Azija, severna Amerika). Njena neobičajna oblika je navdihnila občudovalce, ki so jo zaradi nje poimenovali z nenavadnimi imeni: levja griva, opičja glava, opičja goba, medvedova glava, bela brada, ježasta goba, resasti bradovec… Na japonskem je znana predvsem kot Yamabushitake, na kitajskem pa jo imenujejo Shishigashira – »levja glava” in Houtou – »otroška opica«.Med aktivne komponente gobe resasti bradovec štejemo za gobe tipične beta glukane, tako imenovani HEP3 sodi med farmakološko bolj zanimive 1-3D-beta glukane. V tej gobi najdemo tudi fitosterine, kot sta beta sitosterol in ergosterin. Goba resasti bradovec (Hericium erinaceus) vsebuje esencialne mineralne snovi in elemente v sledovih (Zn, Fe, Se, Ge itd.), niacin, biotin, vitamin D, kot tudi različne polisaharide in polipeptide. Zaradi kvalitetne aminokislinske sestave ima ta vrst gobe v primerjavi z drugimi jedilnimi gobami (šampinjoni, ostrigarji in šitake) najvišjo biološko vrednost in je zato pri vegetarijanskem načinu prehranjevanja kakovosten nadomestek mesu. V tradicionalni medicini jo zaradi njenega delovanja izredno cenijo in imenujejo “Naravna hrana za nevrone”.
-
Izdelek Cordyvit vsebuje zmleto gobo Cordyceps ter ne vsebuje sestavin živalskega izvora. Pridelan je po smernicah ekološke pridelave, brez uporabe kemičnih pripravkov. Priporočamo ga športnikom in drugim aktivnim osebam po daljših fizičnih obremenitvah ter osebam, ki si želijo aktivnejšega udejstvovanja pri vsakodnevnih opravilih.Celoten izdelek Cordyvit je izdelan v Evropski uniji po smernicah ekološke pridelave ter je primeren za vegetarijance in vegane.
-
Tinktura predstavlja prehransko dopolnilo, ki združuje tako vodni kot tudi alkoholni ekstrakt svetlikave pološčenke. V vodnem delu so raztopljeni polisaharidi – beta glukani, v alkoholnem pa triterpeni. Obe skupini snovi sta močno raziskani ter znanstveno potrjeni kot varni, z množico najrazličnejših blagodejnih učinkov. Priporočamo jo ljudem, ki zaradi vsakodnevnega tempa nimajo priložnosti kuhati čaja ter tistim, ki slabše prebavljajo glivne vlaknine, saj jih tinktura ne vsebuje.
-
Izdelek vsebuje zmlete trosnjake in podgobje gobe Ganoderma lucidum iz ekološke pridelave, ne vsebuje sestavin živalskega izvora ter je pridelan brez uporabe kemičnih ali podobnih pripravkov. Vsebuje najširši spekter aktivnih sestavin svetlikave pološčenke, saj vsebuje tako gobo kot tudi podgobje in njegove ekstracelularne komponente (encime, antibiotike, probiotike..). Priporočamo jo tistim, ki veliko dajo na preventivo in ne prenesejo grenkega okusa čaja oz. tinkture. Galimmun vsebuje velik delež najrazličnejših dobrodejnih vlaknin, obdelanih z ultra finim mletjem. Produkt je ultra fini prah, ki omogoča lažje zaužitje ter nekaj stokrat poveča sposobnost absorpcije učinkovin v organizmu.
-
Mešanica medicinskih gob namenjena preventivi pred splošno kronično ali sezonsko oslabelostjo. MycoMix Immun vsebuje vrste gob Cordyceps (glavatec), Ganoderma lucidum (svetlikava pološčenka), Lentinula edodes (šitake), Hericium erinaceus (resasti bradovec), Grifola frondosa (maitake), Poria cocos (kitajski bodičasti luknjičar) in Agaricus blazei (blazejev kukmak). S tako širokim spektrom uporabljenih vrst gob je doseženo njihovo širokospektralno sinergistično delovanje ter pospešeno preventivno delovanje pred splošno oslabelostjo. Izmed vseh mešanic medicinskih gob ravno MycoMix Immun nudi najširši spekter uravnovešenega delovanja zaradi več sto različnih aktivnih komponent, ki jih vsebuje. MycoMix Immun je plod dolgoletnih raziskav in razvoja, tako lastnih kot tudi v sodelovanju z najrazličnejšimi raziskovalnimi inštitucijami doma in po svetu. MycoMix Immun je proizveden v sodelovanju s strankami, s katerimi so formulirali njegovo sestavo, kot tudi vrsto uporabljenih sestavin ter jih optimizirali in preizkušali dolgo vrsto let na podlagi njihovih opažanj in ugotovitev o njegovem delovanju. Samo mešanice medicinskih gob, katerih učinkovitost potrjujejo lastne izkušnje in izkušnje strank, sedaj nudijo tudi vam. Ena izmed teh mešanic je MycoMix Immun, katero stranke že vrsto let uspešno preventivno uporabljajo pri splošni oslabelosti.
-
Kapljice Goba A-VIR so sestavljene iz mešanice gliv, ustvarjene posebej za zaščito organizma pred virusnimi obolenji. Izdelane so iz izvlečkov petih različnih vrst gob, zaradi česar imajo še posebno širok spekter delovanja. Vsebujejo učinkovine kot so proteini in tri-terpeni, fenoli, encimi, derivati adenozina ter druge snovi, ki pozitivno delujejo na naše telo.
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Kokosov jogurt Koko z okusom vanilije je slastna, blaga alternativa konvencionalnim jogurtom iz kravjega mleka. Obogaten je s kalcijem in vitaminoma D2 ter B12. Brez alergenov, brez soje, brez mleka in mlečnih izdelkov. Uporablja se kot neposredna zamenjava za običajen mlečni jogurt.
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Kokosov jogurt Koko je slastna, blaga alternativa konvencionalnim jogurtom iz kravjega mleka. Obogaten je s kalcijem in vitaminoma D2 ter B12. Brez alergenov, brez soje, brez mleka in mlečnih izdelkov. Uporablja se kot neposredna zamenjava za običajen mlečni jogurt.
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Biotta Breuss sok je ekološki direktni laktofermentirani zelenjavni sok izdelan po originalnem receptu Rudolfa Breussa, ki združuje uravnoteženo mešanico dragocenih zelenjavnih sokov. Biotta Breuss zelenjavni sok je še posebno primeren v obdobjih postenja, saj vsebuje veliko pomembnih vitaminov, ki jih telo potrebuje med procesom razstrupljanja.
-
Na voljo SAMO za nakup in osebni prevzem v FIZIČNI TRGOVINI Stari most na Glavnem trgu 17 v Novem mestu. Je sveže stisnjen 100% sok iz bio zelene. Za izdelavo soka se uporablja ekološka zelena iz švicarskega Thurgauja, ki jo po pobiranju neposredno pridela Biotta. Zahvaljujoč nežni in hitri obdelavi se arome še posebej dobro ohranijo in tako zagotavljajo poln okus. Poleg tega je zelena naravni vir kalija.
-
Da je Byodov balzamični kis originalno iz Italije, je mogoče prepoznati po znaku za zaščiteno poreklo. Posebno razmerje mešanice rdečega vinskega kisa in zgoščenega grozdnega mošta zagotavlja posebej uravnotežen harmoničen okus tega ekološkega balzamičnega kisa, ki se proizvaja izključno v severni italijanski provinci Modena.§Pripravljen je z naravno fermentacijo. Byodo kisi se ne segrevajo z namenom, da ohranijo dragocene encime in arome.
-
Srečnejše kot so kokoši, okusnejša so jajca - to je Byodovo vodilo, ko gre za majonezo. Jajca, ki jih uporabljajo zanjo, prihajajo z bavarske bio kmetije, na kateri imajo kokoši za sprehajanje širno zeleno površino. Kremna, gosta in bogata tekstura Byodove delikatesne majoneze bo dopolnila in oplemenitila številne obroke.
-
Z 80-odstotno paradižnikovo kašo, paradižnikov kečap v plastenki obljublja dodaten sadni užitek. S posebnim paradižnikovo-sadnim okusom se gurmanske sanje uresničijo! Iz sveže nabranih italijanskih ekoloških paradižnikov. V nasprotju z običajnimi kečapi, sončno dozorele, sveže nabrane paradižnike za ekološki kečap Byodo takoj po pranju na kratko poparijo. To ohranja sadni okus in čudovito rdečo barvo.
-
Brizg Byodovega bio jabolčnega kisa v hipu spremeni kozarec vode v okusno in zdravo pijačo. Za pripravo bio jabolčnega, naravno motnega kisa so pri Byodu uporabili le domače sorte jabolk. Pripravljen je brez pregrevanja pri visokih temperaturah, da bi se ohranili dragoceni encimi in esenca. Ker ni filtriran, pač pa takoj po izdelavi polnjen v steklenice, je moten, na dnu steklenic pa se naredi usedlina. Oboje ne vpliva na kakovost, pač pa je znak naravnega proizvodnega procesa.
-
Vegansko? Da, a le najboljšega okusa. To so imeli v mislih pri Byodu, ko so pripravljali vegansko različico majoneze. Hoteli so ustvariti izdelek, ki bi se lahko primerjal s polnim okusom prave delikatesne majoneze.§Podobna je njihovi solatni majonezi. In s čim so nadomestili rumenjak? Ob tradicionalnih sestavinah, kot so sončnično olje, kis, gorčica, sladkor in sol, so jajca zamenjale sončnične beljakovine in naravni gostili: gvar gumi in koruzni škrob.