Trgovina
-
Zeliščni čaj iz stebel in cvetov ajde.Ajda je vsestransko uporabna rastlina. Užitni so tako plodovi (semena) kot tudi steblo, cvetovi in listi. Ker ne vsebuje glutena, je moka primerna v prehrani bolnikov s celiakijo. Stebla, cvetove in liste lahko uporabimo kot ajdov čaj ali pripravimo tinkturo. Čebelarji pridobivajo ajdov med.
-
Čajna mešanica je mešanica različnih zelišč, izdelana po recepturi znanega zdravilca in zeliščarja Ivana Maršiča iz Škofljice. Vsebuje naslednja zelišča: koprivo, gladišnik, ameriški slamnik, plod komarčka, potrošnik, jesenovo listje, slez, cvet sivke, močvirski oslad, zeleno proso, ajdo, cvet ognjiča, meliso in orehovo listje.
-
Brusnični čaj, Encian, 50g
10,35 €Encian brusnični čaj je 100 % brusnični čaj brez dodatkov, ki ohranja vse osnovne in koristne sestavine te zdravilne rastline. Pridobljen je iz zrelega ploda brusnice, ki jo na naraven način posušijo in nato narežejo na tanke lističe, primerne za pripravo čaja. Brusnični čaj se uporablja v različne namene, med drugim predstavlja odlično izbiro za krepitev urinarnega sistema. -
Morske alge iz Glicije v Španiji. Rjavo-sive lage, ki rastejo na globini 12m. So ročno nabrane in sušene na temperaturah do 38C. Primerne so za kuhanje in pečenje. Na sebe vežejo težke kovine. Težkih kovin v prebavnem sistemu ne izločajo, zato jih vedno zaužijemo kot zelenjavo. Pri namakanju žit in stročnic, jih namakamo in kuhamo skupaj z njimi. Pomagajo pri prebavi žitaric in stročnic.
-
Kvasni kosmiči, Pensa Bio, 500g
10,75 €Neaktivni kvasni kosmiči so iz neaktivnih kvasovk kulture Saccharomyces cerevisiae, pridobljeni na osnovi melase. Vsebujejo veliko vitamina B12, bogati so z beljakovinami in vlakninami. Vedno so bili eni izmed najbolj priljubljenih sestavin v veganski kuhinji. Imajo blag in oreščkast okus. -
Zeliščno mazilo, Maršič, 50g
9,50 €Maršičevo zeliščno mazilo iz zeliščnih izvlečkov in eteričnih olj je namenjeno večnamenski negi celega telesa. Mazilo pomaga krepiti organizem in spodbuja njegovo regeneracijo. Izdelano je po originalni recepturi slovitega zeliščarja Ivana Maršiča in se izdeluje že od leta 1962. Naravne sestavine mazila so iz kontrolirane ekološke pridelave.