Trgovina
-
11,85 €Za poškodovane in obremenjene lase. Nežno čisti in izboljša strukturo las, brez dodanih silikonov. Nežno penjenje. Popolnoma naraven, aromatičen vonj po oljkah. Dermatološko preizkušeno. Ekološko olivno olje: znano po bogato hranilnem in močno regenerativnem učinku na lase, ki jim daje novo elastičnost.
-
Za lomljive in oslabele lase. Nežno čisti in daje naraven sijaj ter zdrav videz, brez dodanih silikonov. Nežno penjenje. Popolnoma naraven, svež, sadno pomarančni vonj. Eko kokos: znan je po negovalnem in krepilnem učinku na lase, tako da ojača njihovo strukturo, poveča njihov sijaj in doda volumen. Primeren za vso družino.
-
Nežen, a zanesljiv roll-on dezodorant nudi učinkovito ščiti pred neprijetnim vonjem in blago neguje posebej občutljivo kožo. Bio izvleček žajblja deluje antibakterijsko in protivirusno. Idealen je za uporabo pri ustni negi in v dezodorantih, saj učinkovito preprečuje potenje. Bio aloe vera sok pa intenzivno vlaži in dokazano pomirja razdraženo kožo.
-
Čiliji imajo oster vonj in so pekočega okusa zaradi kapsaicina, pekočega alkaloida, ki ga je največ v semenih, v belih prekatnih stenah plodov in v zunanji kožici. V kulinariki čili uporabljamo za začinjanje zelenjavnih in mesnih jedi, pikantnih omak, v namazih, kot dodatek siru, s stročnicami pa tudi v sladkih jedeh.
-
Kajenski poper (Capsicum frutescens; cajenski ali španski poper) je rdeč, zelo pekoč in dišeč prašek, ki ga pogosto uporabljamo namesto črnega popra. Kajenskega popra ne smemo zamenjati z ameriškim čilijevim praškom, saj je pripravljen z grobim ali s finim mletjem posušenega ploda čili paprike določene sorte.
-
Paprika (Capsicum annum/annuum) je najbolj znana rastlina iz rodu južnoameriških razhudnikovk in ima zelene, rumene in rdeče plodove različnih oblik. Mleto sladko rdečo papriko delajo iz posušene rdeče delikatesne paprike, ki raste na Madžarskem in v Španiji, a pridelujejo jo tudi v Izraelu, Maroku, na Portugalskem in v ZDA.
-
Koriander je ena redkih rastlin, ki jo lahko uporabljamo kot zelišče ali kot začimbo. Prvotno so ga gojili v Sredozemlju in zahodni Aziji. Svetlozeleni listi spominjajo na peteršilj, zato mu pravijo tudi kitajski peteršilj. Zaradi izrazitega vonja, ki ne ugaja vsem, je bil tako rekoč izgnan iz zeliščnih vrtov.
-
Ali si je Aladin začinjal kavo s posebno mešanico začimb? Verjetno. V arabskih deželah tudi danes radi začinjajo kavo s kardamomom. Aladinova začimbna mešanica oplemeniti kavo, izboljša kakav, mlečne napitke in rooibos. Poda se k tiramisuju, čokoladni peni in tortam, izboljša sladke namaze iz tofuja, skute in kisle smetane.
-
Gomasio (gomašo) je zmes pražene soli in delno zdrobljenega neoluščenega praženega sezama. Cenjen je v makrobiotični prehrani, saj jangizira naše telo. Običajno se ga uporablja za soljenje jedi, hrani pa da prav poseben okus. A gomasio ni samo navadna začimba, je starodavno zdravilo z Daljnega vzhoda, ki na telo deluje izrazito bazično.
-
Šoju (shōyu) je oznaka skupine sojininih omak, ki jih na Japonskem že stoletja proizvajajo na tradicionalni način. S fermentacijo soje in pšenice z morsko soljo. Zmes 1-2 leti zori v cedrinih sodih. S šoju poudarimo okuse v jedi, zvišamo vsebnost beljakovin. Obenem telo oskrbimo z encimi, ki pospešujejo prebavo.