Trgovina
-
Ekološko amlo od Etnobotanike se lahko uporablja kot negovalno oblogo ali naravno barvo za lase. V primeru oblog gre za naravno rešitev proti sivenju in izpadanju las ter vsem vnetnim spremembam na koži in lasišču. Prav tako lahko amlo uporabimo tudi kot pomožno barvilo pri kombinaciji KANA in INDIGO za kavno barvo las, v primeru da želimo barvo brez rdečega odtenka.
-
KANA KOT POPOLNA NARAVNA BARVA ZA LASEKana je rastlina, ki v svojih listih proizvede rdečkasto barvilo lavson, ki se uporablja za naravno barvanje las.Da bi dobili različne barvne odtenke las, se odlično kombinira z ostalimi rastlinskimi barvami kot so indigo, sena, amla, hibiskus.Kana od Etnobotanike je 100 % ekološka kana v “body art” kvaliteti:– lasem daje lesk– trajno obarva vaš las– učinkovito in trajno prekriva sive lase– spodbuja rast las– preprečuje nastanek prhljaja na lasišču– ima hladilni učinek na lasišče
-
Naravno seno lahko uporabljate zgolj kot naravno negovalo las ali pa kot naravno ekološko barvo za lase, odvisno je namreč od postopka priprave paste iz prahu.Naravna sena vsebuje zlato-rumen pigment. Gre za eno izmed najboljših naravnih negovalnih sredstev za lase in lasišče. Naravna sena lasem daje volumen, zlat sijaj ter svilnat otip. Zelo dobrodejna je za lasišče, še posebej, če se borite s prhljajem, mastnim lasiščem ali glivičnimi obolenji.
-
V naši trgovini imamo na voljo tudi 20L pakiranje, tako da imate možnost ponovnega polnjenja z lastno prazno embalažo. Detergent za ročno in strojno pranje belega in pisanega perila globinsko očisti tkanine in pusti prijetno svež vonj limonine trave- čistih eteričnih olj. Vsebuje rastlinski glicerin, ki deluje kot naravni mehčalec. Ne vsebuje fosfatov, barvil in sintetičnih dišav. Biološko razgradljiv.
-
Tekoči detergent s cvetovi pomaranče se uporablja za ročno in strojno pranje belega in pisanega perila. Po pranju ima perilo prijetno osvežujoč vonj cvetov pomarančevca. Vsebuje rastlinski glicerin, ki deluje kot naravni mehčalec. Ne vsebuje fosfatov, barvil in sintetičnih dišav. Je biološko razgradljiv.
-
Marseill milo iz skupine Biolu je primerno za pranje belega in pisanega perila ter za odstranjevanje madežev. Glicerin iz olivnega olja deluje na oblačila kot mehčalec. Milo je brez barvil, fosfatov in parabenov, odstrani trdovratne madeže, preprečuje sivenje belega perila in je popolnoma biološko razgradljivo.
-
Dišeč in negovalen mehčalec iz skupine Biolu pusti na vaših tkaninah prijeten, harmoničen vonj vrtnic z izvlečki damaščenke. Mehčalec se lahko doda pri vsakem programu pranja za odišavljenje in mehčanje perila, tudi za ljudi z zelo občutljivo kožo, saj je dermatološko testiran. Razredčen se lahko doda v parni likalnik. Ne vsebuje fosfatov, barvil in je brez sintetičnih dišav. Dermatološko testiran na nikelj ter hitro in popolnoma biološko razgradljiv.
-
Gomasio (gomašo) je zmes pražene soli in delno zdrobljenega neoluščenega praženega sezama. Cenjen je v makrobiotični prehrani, saj jangizira naše telo. Običajno se ga uporablja za soljenje jedi, hrani pa da prav poseben okus. A gomasio ni samo navadna začimba, je starodavno zdravilo z Daljnega vzhoda, ki na telo deluje izrazito bazično.
-
Šoju (shōyu) je oznaka skupine sojininih omak, ki jih na Japonskem že stoletja proizvajajo na tradicionalni način. S fermentacijo soje in pšenice z morsko soljo. Zmes 1-2 leti zori v cedrinih sodih. S šoju poudarimo okuse v jedi, zvišamo vsebnost beljakovin. Obenem telo oskrbimo z encimi, ki pospešujejo prebavo.
-
Tradicionalni umeboši kis nastaja ob posebni in dolgotrajni fermentaciji umeboši sliv. Postopek lahko traja tudi več let. Uporabljamo ga namesto navadnega kisa za pripravo solat ali jedi, ki jih želimo zakisati in hkrati soliti. Priporočamo ga pri pripravi omak, krem, začimb in okusnejše "domače" majoneze. Odličen je za začinjanje kuhane in presne zelenjave, kjer nadomešča kuhinjsko sol in daje prijeten kiselkast okus.
-
Javorjev sirup grad C je 100% naravni javorjev sirup, kot nalašč za tiste, ki so bolj sladkosnedne narave in se nikakor ne morejo upreti sladkim stvarem. Ta sirup je naravno sladilo, katerega so poznali že Indijanci in ostala ameriška plemena v severovzhodnih predelih Združenih držav Amerike in iz jugovzhodne Kanade.