Trgovina
-
Presenečeni boste nad globoko aromo te čokolade Cacao Crudo, sploh nad odlično kombinacijo limonine ostrine in božanske čokolade. Italijanska čokoladnica Cacao Crudo uporablja zrele ekološke limone. Ročno jih olupijo ter sušijo na nizkih 30°C kar 36 do 40 ur. Lupinico narežejo na majhne koščke in jo vmešajo v presno čokolado iz najboljšega Criollo kakava. Rezultat je zelo svež citrusni okus, nežen in mehak, ki se v ustih razvije postopoma in pusti obstojen pookus.
-
Verjetno najbolj prepoznaven izdelek Cacao Crudo – edinstven in dragocen; zaprite oči in dovolite, da vas okus maline popelje skozi najplemenitejše arome. Združuje najkakovostnejši kakav Criollo s sadnimi aromami in rahlo kisel priokus malin (11,3%). Z liofilizacijo malin zaščitijo njihovo lepo rdečo barvo , senzorične lastnosti, dragocene antiokisdante in druga hranila, značilna za to jagodičevje. Če želite ceniti resnično vrednost te čokoladice, ne pozabite, da je za pridelavo 100 gramov malin, ki jih uporabijo za to čokolado, potrebnih 1,5 kilograma svežih malin!
-
Presenečeni boste nad globoko aromo te čokolade Cacao Crudo, sploh nad intenzivnim prehodom iz čokoladnega okusa na pomarančnega. Italijanska čokoladnica Cacao Crudo uporablja zrele ekološke pomarančne iz Sicilije. Ročno jih olupijo (samo najtanjšo plast oranžne lupine) ter sušijo na nizkih 30°C kar 36 do 40 ur. Lupinico narežejo na majhne koščke in jo vmešajo v presno čokolado iz najboljšega Criollo kakava. Lupinica v ustih ustvari eksplozijo pomarančnega okusa a hkrati daje dovolj prostora čokoladi, da se v polnosti izrazi.
-
Za najmehkejšo in najbolj nežno presno čokolado Cacao Crudo uporabljajo pražene lešnike “Tonda Gentile Romana”, ki jih zmeljejo v fino pasto in dodajo dve preprosti sestavini: kakavovo pasto in kokosov nektar. Visok delež lešnikov in najkakovostnejšega kakava Criollo zagotavlja mehko in nežno čokolado, ki se kar topi v ustih. Vsebuje ekološka nepražena Criollo kakavova zrna, min. 65% kakava. Čokolada vsebuje visok delež magnezija, 165 mg na 100 g čokolade.
-
Bio presni lešnikov nugat (toroni) - hrustljavi nepraženi celi lešniki, popolnoma obdani s surovo lešnikovo pasto, pomešani s finim kakavom enega porekla iz Peruja in sokom kokosovih cvetov. Začutili boste lešnike in zelo nežen, kremast nugat s pravim okusom čokolade. Uporabljena je avtohtona vrsta ekološkega kakava (Criollo), ki vsebuje visok delež magnezija, 145 mg na 100 g čokolade. Sestavljen je samo iz 3 sestavin: poleg kakava in lešnikov vsebuje še ekološki kokosov nektar, ki ima nizek GI-35.
-
Bio presni mandljev nugat (toroni) - hrustljavi nepraženi celi mandlji, popolnoma obdani s surovo mandljevo pasto, pomešani s finim kakavom enega porekla iz Peruja in sokom kokosovih cvetov. Začutili boste mandlje iz Sicilije in zelo nežen, kremast nugat s pravim okusom čokolade. Uporabljena je avtohtona vrsta ekološkega kakava (Criollo), ki vsebuje visok delež magnezija, 145 mg na 100 g čokolade. Sestavljen je samo iz 3 sestavin: poleg kakava in mandljev vsebuje še ekološki kokosov nektar, ki ima nizek GI-35.
-
Da je Byodov balzamični kis originalno iz Italije, je mogoče prepoznati po znaku za zaščiteno poreklo. Posebno razmerje mešanice rdečega vinskega kisa in zgoščenega grozdnega mošta zagotavlja posebej uravnotežen harmoničen okus tega ekološkega balzamičnega kisa, ki se proizvaja izključno v severni italijanski provinci Modena.§Pripravljen je z naravno fermentacijo. Byodo kisi se ne segrevajo z namenom, da ohranijo dragocene encime in arome.
-
Srečnejše kot so kokoši, okusnejša so jajca - to je Byodovo vodilo, ko gre za majonezo. Jajca, ki jih uporabljajo zanjo, prihajajo z bavarske bio kmetije, na kateri imajo kokoši za sprehajanje širno zeleno površino. Kremna, gosta in bogata tekstura Byodove delikatesne majoneze bo dopolnila in oplemenitila številne obroke.
-
Z 80-odstotno paradižnikovo kašo, paradižnikov kečap v plastenki obljublja dodaten sadni užitek. S posebnim paradižnikovo-sadnim okusom se gurmanske sanje uresničijo! Iz sveže nabranih italijanskih ekoloških paradižnikov. V nasprotju z običajnimi kečapi, sončno dozorele, sveže nabrane paradižnike za ekološki kečap Byodo takoj po pranju na kratko poparijo. To ohranja sadni okus in čudovito rdečo barvo.
-
Brizg Byodovega bio jabolčnega kisa v hipu spremeni kozarec vode v okusno in zdravo pijačo. Za pripravo bio jabolčnega, naravno motnega kisa so pri Byodu uporabili le domače sorte jabolk. Pripravljen je brez pregrevanja pri visokih temperaturah, da bi se ohranili dragoceni encimi in esenca. Ker ni filtriran, pač pa takoj po izdelavi polnjen v steklenice, je moten, na dnu steklenic pa se naredi usedlina. Oboje ne vpliva na kakovost, pač pa je znak naravnega proizvodnega procesa.
-
Vegansko? Da, a le najboljšega okusa. To so imeli v mislih pri Byodu, ko so pripravljali vegansko različico majoneze. Hoteli so ustvariti izdelek, ki bi se lahko primerjal s polnim okusom prave delikatesne majoneze.§Podobna je njihovi solatni majonezi. In s čim so nadomestili rumenjak? Ob tradicionalnih sestavinah, kot so sončnično olje, kis, gorčica, sladkor in sol, so jajca zamenjale sončnične beljakovine in naravni gostili: gvar gumi in koruzni škrob.
-
Priprava je zelo enostavna, rezultat pa puhast, lahek in preprosto božansko okusen. Verjetno najhitreje pripravljen mousse: z ročnim mešalnikom v samo 3 minutah preprosto stepite hladno mleko in smetano ter malo sladkorja in uživajte takoj ali ohlajeno. Pripravljen s pravo burbonsko vaniljo, brez želatine in glutena in primeren tudi kot puhast nadev za torte.