Trgovina
-
Aromatizirana kava z dodano aromo cimeta in lešnika (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo irish cream (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo kokosa (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo medu in lešnika (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo temne čokolade (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo.
-
Aromatizirana kava z dodano aromo vanilije in karamele (2 %). Aromatizirane kave pri Escobarju imenujejo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen. Aromo dodajajo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustijo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo odpošljejo. V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.
-
Med vsemi kavami je ta brazilska kava zagotovo favoritka ljubitljev turške kave in tradicionalnih kavnih okusov. Kava Brazilija Pico Mirante je pridelek posestva imenovanega Fazenda Passeio, lastnik je Adolfo Henrique Vieira Ferreira. Njegovi kavni nasadi se nahajajo na pobočjih gorske verige Serra do Pau D᾽Ahlo na nadmorskih višinah med 1100 in 1200 m v južnem delu regije Minas Gerais. Pico Mirante, po katerem je kava dobila ime, je najvišji vrh gorske verige. Zrna so rezultat skrbnega ročnega obiranja zrelih kavnih češenj. Brazilska kava Pico Mirante je ena izmed najboljših brazilskih kav, saj pridelava poteka v skladu z najnovejšimi praksami in pod budnim očesom izkušenega strokovnjaka Adolfa. Aroma / okus: mandelj / kakav / temna čokolada
-
Kava iz etiopske regije Sidamo je s svojimi cvetličnimi notami očarala že številne kavopivce. Etiopija je zibelka kave. Glavne regije, kjer pridelajo največ kave in po katerih so etiopske kave dobile ime, so Sidamo, Harar, Yirgacheffe, in Limu. Kava Sidamo izhaja iz obširne in rodovitne istoimenske regije Sidamo južno od jezera Awasa, v osrednji Etiopiji. Večino kave pridelajo kmetje na manjših kmetijah. Ker je izvoz kave v Etiopiji še vedno precej centraliziran, je kavo s posameznih kmetij skoraj nemogoče dobiti. Kavo, ki dozori enkrat letno, kmetje oberejo ročno, nato preko posebnega postopka mokrega čiščenja odstranijo lupino ter olupljena kavna zrna osušijo na t.i. afriških posteljah. To so dvignjene lesene konstrukcije, podobne posteljnim okvirom s podlago, na katerih razprostrejo kavna zrna in jih sušijo na soncu. Ko so dovolj suha, jih zapakirajo v vreče in nadaljni transport. Aroma / okus: cvetlice / med / citrusi
-
Kava hišna mešanica Escobar vsebuje 100 % Premium Arabico, ki je prava poslastica za kavne gurmane. Escobar je kompleksna mešanica gourmet kav, ki nosi družinsko ime pražarne Escobar, saj v skodelici združuje znanje in dolgoletne izkušnje ter posebno pozornost pri izboru vrhunskih kav vrste Arabica. Z gotovostjo trdimo, da je to njihova najbolj cenjena mešanica, ob kateri se koža naježi tudi najzahtevnejšim kavnim gurmanom. Odlična je ne glede na to, kako si jo pripravite, tudi ob dodatku mleka dokaže svojo vrhunskost. Pri gourmet kavah je poleg kakovosti surovin zelo pomembno tudi sveže praženje. Najboljšo, najbogatejšo aromo in okus imajo sveže pražene kave. Aroma / okus: čokolada, karamela, ki pridejo do izraza v prijetnem in uravnoteženem pookusu
-
Za vse ljubitelje kapučina je na voljo mešanica kavnih zrn, ki blesti v kombinaciji s spenjenim mlekom. V mešanico različnih sort kave Arabica iz Srednje Amerike in Afrike je dodanih 10 % kavnih zrn indijske Robuste, kar pričara še posebej privlačno kremo na sveže pripravljenem espressu. Aroma / okus: brusnice, robide, temna čokolada v pookusu
-
Prva Skodelica kave na Vrhniki je nastala izpod peresa znanega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja. Stoletje kasneje so na Vrhniki zasnovali novo zgodbo o skodelici kave. S pozitivnim odnosom do kulturne dediščine in kreativnim pristopom k praženju kave imajo zato v ponudbi tudi hišno mešanico iz najbolj cenjenih kavnih zrn vrste Arabica, ki so jo poimenovali skodelica kave. Sestavlja jo 7 različnih sort kav s poreklom iz Srednje Amerike, Afrike, Indije. 100 % Arabica. Odlična je za ljubitelje turške priprave. Aroma / okus: sadne arome in okusi, med v pookusu
-
Sadno sladki okusi v skodelici specilaty kave s kooperative Capucas so izredno usklajeni. Prijetna uravnoteženost je odlika tega mikrolota iz Hondurasa, ki blesti v vseh način priprave kave. Kave v regiji Capucas rastejo na nadmorski višini 1700 metrov. Aroma / okus: pomaranča / jabolko / temna čokolada
-
Marcala je občina v regiji La Paz, ki se nahaja v jugozahodnem delu Hondurasa. Za regijo je značilna proizvodnja vrhunskih kav, saj to omogočajo izredna kakovost zemlje ter izobraženost pridelovalcev kave. Marcala je edina regija v Hondurasu, ki ima zaščiteno geografsko poreklo. Namen porekla je ohraniti visoke standarde proizvodnje ter obenem zagotoviti verodostojnost kav, ki se na globalnem trgu prodajajo pod imenom Marcala. Postopek certificiranja vseh kav, ki nosijo ime Marcala, je strog. Preden jih izvozijo, gredo vse kave z geografskim poreklom skozi postopek okušanja. Kave v regiji Marcala rastejo na nadmorski višini med 1500 in 2000 metri, kar označuje oziroma potrjuje tudi oznaka SHG (Strictly High Grown). Kavo prideluje več manjših družinskih kmetij. Aroma / okus: karamela / lešniki / mlečna čokolada
-
Indonezija je največji arhipelag na svetu, ki ga sestavlja več kot 17.500 otokov. Med temi številnimi otoki le največji otoki dosegajo nadmorske višine, na katerih lahko uspeva kava. Še posebej manjše kmetije, kjer v zadnjem obdobju dajejo poudarek pridelavi specialnih kav (specilaty kav), se trudijo ohranjati naravni ekosistem, saj tudi kavovci uspevajo v senci višjih tropskih dreves. Sumatra Mandheling uspeva na vulkanskih pobočjih gore Leuser v zahodnem delu osrednje Sumatre, ki je drugi največji otok Indonezije. Kavne češnje so ročno obrane. Zaradi posebnega mokrega načina procesiranja, “Giling Basah“, ima ta kava zelo markantno telo, okus pa zelo zemeljski. Kavni pergament odstranijo, ko ima kavno zrno 50 % vlažnost, navadno se pergament odstrani pri 10-12 % vlažnosti. Nepražena kavna zrna imajo zaradi posebnega načina procesiranja temnejšo smaragdno zeleno barvo, še bolj pa se drugačen postopek pozna v okusu kave. Močno telo, malo kislin in kremast pookus so zaščitni znaki kave s Sumatre. Zemeljski okusi indonezijske kave so unikatni, vendar je zanimivo, da kava blesti ne glede na to, kako si jo pripravite. Z mlekom ali brez. Aroma / okus: kakav / žitarice / čokolada
-
Prva Skodelica kave na Vrhniki je nastala izpod peresa znanega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja. Stoletje kasneje so na Vrhniki zasnovali novo zgodbo o Skodelici kave. S pozitivnim odnosom do kulturne dediščine in kreativnim pristopom k praženju kave so v ponudbo dodali tudi hišno mešanico iz najbolj cenjenih kavnih zrn vrste Arabica, ki so jo poimenovali Cankarjeva kava. Cankarjevo kavo se priporoča ljubiteljem kave pripravljene na turški način. Aroma / okus: sadne arome in okusi, med v pookusu
-
Huila je pokrajina na jugozahodu Kolumbije. Skozi celotno pokrajino se vije reka z imenom Rio Magdalena, prav tako se na tem območju nahaja drugi najvišji kolumbijski vrh Nevado del Huila. Regija ima zelo živahno kmetijstvo, saj so naravni pogoji zelo dobri. Povprečna letna temperatura je okoli 20 stopinj Celzija, zemlja pa vsebuje vrsto bogatih mineralnih snovi. Kavni nasadi poimenovani po reki Rio Magdalena se od rečnih bregov vzpenjajo na pobočja višjih okoliških gorski verig. Sezona obiranja kave traja od aprila do septembra. Kava raste v senci visokih dreves, ki jih domačini imenujejo ceiba. Kava prihaja z več posestev, ki se nahajajo na nadmorskih višinah 1450 – 1600 metrov. Zrele kavne češnje so ročno obrane, večinoma kavo obirajo ženske iz okoliških naselij, nato sledi mokro procesiranje, v okviru katerega poteka tudi fermentacija. Kavni ovoji so sprani s pomočjo čiste gorske vode, nato pa kavna zrna posušijo na soncu na betonskih dvoriščih. Kolumbijska kava Rio Magdalena je zmagovalka v kategoriji kav, ki se odlično ujamejo z mlekom. Blesti v kapučinu. Aroma / okus: karamela / agrumi / datlji / rozine
-
Kavni nasad Las Isabellas se nahaja v zahodnem delu Salvadorja, med 1.200 in 1.430 metri nadmorske višine na južnem pobočju hribovja Cerrón Grande v pokrajini Apaneca. Kavovci uspevajo v senci na 525 hektarjih. Edinstveno mikro klimo in biotsko raznovrstnost pokrajine zagotavlja še 200 hektarjev primarnega gozda, naravni izviri in slapovi. V kavnem nasadu Las Isabllas uspeva sorta Pacamara. Trenutno v kavnem nasadu pridelajo 9.92 kintalov (1 kintal je 45 kg) kave na en hektar, kar je dvojna količina od povprečne količine kave, ki jo v Salvadorju pridelajo na enem hektaru. Podatek kaže na skrb pri upravljanju pridelave in kakovostno delo, v obdobju po tem, ko je številne farme v Salvadorju hudo prizadela kavna rja (“La Roya”). Kava iz nasada Las Isabellas je naravno procesirana kava. Predelava po tradicionalnem postopku poteka na predelovalni postaji Tequendama. Najprej odstranijo zunanji ovoj kavne češnje, nato pa kavna zrna sušijo na soncu na lesenih konstrukcijah še nadaljnjih 15 – 20 dni, odvisno od vremena in vlage v zraku. Ocena kakovosti Las Isabellas v skladu s protokolom okušanja Mednarodnega kavnega združenja (SCA) dosega 87 točk. Aroma / okus: črni ribez / mango / papaja / tofi
-
Kmetijska zadruga Usongwe je bila uradno ustanovljena leta 1993, čeprav so se mali pridelovalci kave, ki so tudi danes člani zadruge, začeli združevati in povezovati že veliko prej. Kooperativa je dobila ime po okolici in bližnji dolini Usongwe, ki je naseljena z drobnimi vasicami. Zadrugo je ustanovilo približno 300 članov iz petih vasi, vseh v okolici Mbeye v južni Tanzaniji. Danes pa zadruga šteje in zastopa približno 520 malih kmetov z vsega okrožja Iwindi na podeželju Mbeya. Proizvajalci Usongweja kavo pridelujejo kavo na kavnih nasadih v bližini svojih domov, ki so oddaljeni 15 do 30 min hoje do manjših predelovalnih postaj (washing stations). V kavnih nasadih kavo običajno pakirajo v vreče in jih dnevno z motornimi ali navadnimi kolesi, vozički ali včasih v tovornjaku, pripeljejo na predelovalno postajo. V roku 7 ur odstranijo kavne ovoje, zrna nato sortirajo, spustijo v rezervoar in jih nato pustijo fermentirati v čisti vodi približno tri dni. Četrti dan kavo odstranijo iz rezervoarja in sperejo, da ostanejo vse ovoje, nato še enkrat vrnejo v čisto vodo, da se namakajo še 24 ur. Po tem se kava pripravi na sušenje na dvignjenih (afriških) posteljah. Aroma / okus: pomaranča / karamela / čokolada
-
BioSolis zaščitno mleko je prva izbira za vse osebe, ki potrebujejo vodoodporno zaščito z visokim faktorjem zaščite ter s 100 % naravnimi sestavinami, ki ne škodijo ter iritirajo kože.§Namenjeno naravni vrhunski zaščiti kože obraza, ne vsebuje nanodelcev ter vsebuje le povsem naravne Sestavine: ter naravne filtre za zaščito pred UVA ter UVB žarki.§Biosolis zaščitno mleko je tako sestavljeno iz naravnih mineralnih ter rastlinskih dodatkov, ki varujejo kožo obraza in telesa pred toksičnimi UV žarki. Ti so namreč največkrat povzročitelji nastajanja radikalov (radikali so iniciatorji dolge verige kaskadnih procesov, posledica pa je poškodba celičnih membran ter počasno propadanje celic - staranje).
-
BioSolis mleko 50+ za nego otroške kože je namenjeno naravni vrhunski zaščiti kože obraza in otroškega telesa, ne vsebuje nanodelcev ter vsebuje le povsem naravne Sestavine: ter naravne filtre za zaščito pred UVA ter UVB žarki.§Biosolis zaščitno mleko je tako sestavljeno iz naravnih mineralnih ter rastlinskih dodatkov, ki varujejo kožo obraza in telesa vašega otroka pred toksičnimi UV žarki. Ti so namreč največkrat povzročitelji nastajanja radikalov (radikali so iniciatorji dolge verige kaskadnih procesov, posledica pa je poškodba celičnih membar ter počasno propadanje celic - staranje).§Prekomerna izpostavljenost UV žarkom torej povzroča staranje celic in kože nasploh - da teh procesov ne pospešujemo, pa je smiselno izogibanje sončnim žarkom med 12 in 16 uro. To pravilo je še posebej nujno upoštevati pri otrocih, saj je nećna otroška koža bolj ranljiva pred delovanjem radikalov ter sončnimi poškodbami celic.§Otroka z visokim zaščitnim faktorjem zaščitite tudi v času, ko sonce ni vidno, je za oblaki ali pa je otrok v senci. Tudi v teh naštetih primerih se sončni žarki prebijejo do nežne ter občutljive otroške kože.
-
Bio oljni sprej za zaščito pred soncem nudi srednjo zaščito za telo in lase s 100-odstotno naravnimi filtri brez nanodelcev. Visoka koncentracija olja karanje vlaži in obnavlja zgornje plasti epidermisa in nudi dodatno zaščito pred UV-B sevanjem. Nemastna formula. Za gladek in dolgotrajen ten kože. Vodoodporen.§Izdelki BIOSOLIS so narejeni iz rastlin in mineralov, ki varujejo kožo pred UVA- in UVB-sončnimi žarki. Razviti so skladno z evropskimi standardi zaščite pred soncem, ki zahtevajo uporabo mineralnih filtrov brez nanodelcev. Poseben proizvodni proces zagotavlja izdelke, ki ne puščajo belih sledi na koži. Zaradi visoke vsebnosti ekološko pridelane in divjerasle prave aloje dobro navlažijo zgornje plasti kože. Primerni so za vse tipe kože.
-
Naravna in ekološka kozmetika Biosolis je certificirana pri Ecocert Greenlife po Ecocert standardu.§Izdelki BIOSOLIS so narejeni iz rastlin in mineralov, ki varujejo kožo pred UVA- in UVB-sončnimi žarki.§Razviti so skladno z evropskimi standardi zaščite pred soncem, ki zahtevajo uporabo mineralnih filtrov brez nanodelcev.§Poseben proizvodni proces zagotavlja izdelke, ki ne puščajo belih sledi na koži.§Zaradi visoke vsebnosti ekološko pridelane in divjerasle prave aloje dobro navlažijo zgornje plasti kože.§Primerni so za vse tipe kože.
-
BioSolis bio sprej je namenjeno naravni vrhunski zaščiti kože, ne vsebuje nanodelcev ter vsebuje le povsem naravne Sestavine: ter naravne filtre za zaščito pred UVA ter UVB žarki.§Biosolis zaščitni bio sprej je tako sestavljen iz naravnih mineralnih ter rastlinskih dodatkov, ki varujejo kožo obraza in telesa pred toksičnimi UV žarki. Ti so namreč največkrat povzročitelji nastajanja radikalov (radikali so iniciatorji dolge verige kaskadnih procesov, posledica pa je poškodba celičnih membran ter počasno propadanje celic - staranje).§Prekomerna izpostavljenost UV žarkom torej povzroča staranje celic in kože nasploh - da teh procesov ne pospešujemo, pa je smiselno izogibanje sončnim žarkom med 12 in 16 uro.§Da bi bila zaščita maksimalna se tudi v senci ali pod oblaki namažite z Biosolis vrhunsko zaščitno nego. Da bi bila zaščita maksimalna to storite 10 do 15 minut pred samo izpostavitvjo soncu, da se bio sprej dodobra vpije med celice.