Trgovina
-
Pšenični kalček je del pšeničnega zrna, iz katerega zraste nova rastlina, zato vsebuje kalček vse sestavine: minerale (kalcij, magnezij, železo, cink, kalij in fosfor), vitamine (E, B1, B2,B6, niacin, folna kislina), beljakovine in maščobe, ki jih mlada rastlina potrebuje za svojo rast. Razmaščeni pšenični kalčki so suh mlevski izdelek pridobljen po hladnem stiskanju olja. Pšenični kalčki so edinstven, domač slovenski proizvod. Imajo nizko vsebnost nasičenih maščob, so prijetnega okusa, ki izvira iz naravno prisotnih sladkorjev. Pšenični kalčki so vir niacina in selena.
-
Ekološki 100-odstotni sok aloe vere iz svežih listov brez konzervansov, stabilizatorjev, barvil ali sladkorja. Uporablja se ga za:- izboljšanje počutja in vitalnosti telesa v vseh življenjskih situacijah ter obdobjih,- blagodejno deluje pri utrujenosti in psihičnih naporih,- pomaga pri vzdrževanju dobrega imunskega sistema.
-
Pšenični kalček je del pšeničnega zrna, iz katerega zraste nova rastlina, zato vsebuje kalček vse sestavine; kot so minerali (kalcij, magnezij, železo, cink, kalij in fosfor), vitamini (E, B1, B2,B6, niacin, folna kislina), beljakovine in maščobe, ki jih mlada rastlina potrebuje za svojo rast. Iz pšeničnega kalčka lahko iztisnemo maščobo v obliki zlatorumenega olja, ki ima za žito značilen okus in vonj. Olje pšeničnih kalčkov Moleum je hladno stisnjeno iz kalčkov slovenskih mlinarjev. V primerjavi z ostalimi olji ima olje pšeničnih kalčkov številne prednosti. Je najbogatejši naravni vir vitamina E, bogat vir nenasičenih maščobnih kislin, vir vitamina K in holina ter rastlinskih sterolov. Med nenasičenimi maščobnimi kislinami prevladujeta linolna – omega 6 in linolenska – omega 3 kislina. Linolna in linolenska kislina sta esencialni maščobni kislini, ki ju mora človek dobiti s hrano. V olju pšeničnih kalčkov je razmerje med kislinama 5:1, kar je po priporočilih WHO in FDA idealno za zdravo prehrano. Olje uporabljamo interno in eksterno. Interno ga uživamo samega kot prehransko dopolnilo 1 čajno žličko dnevno, ali ga uporabimo za hladni preliv solat, testenin in sladic. Pri eksterni uporabi pa je olje primerno za mazanje suhe kože in lasišča. Zaradi nizke vsebnosti mononenasičene oleinske kisline in visoke vsebnosti linolne kisline je pšeničnih kalčkov primerno tudi za mazanje aknaste kože.
-
Ajdove testenine Moleum so izdelane iz pšeničnih kalčkov in ajdove moke. Gre za kratke sušene testenine oblike svedra, za ajdo značilne sive barve.Testenine iz pšeničnih kalčkov so visoko beljakovinsko živilo s 25 % beljakovin. Beljakovine v testeninah iz pšeničnih kalčkov prispevajo 30 % energije živila. V primerjavi z običajnimi testeninami je v testeninah Moleum 30 % manj ogljikovih hidratov.100g testenin iz pšeničnih kalčkov pokrije več kot 40 % dnevnih potreb odrasle osebe po esencialnih aminokislinah z razvejano stransko verigo, ki jih poznamo pod skupnim imenom BCAA. Aminokisline BCAA ( levcin, izolevcin in valin) spodbujajo izločanje anabolnih hormonov, istočasno zmanjšujejo katabolne procese mišic in s tem pripomorejo k hitrejši regeneraciji.
-
Konopljino olje v oljarni Pečarič proizvajajo s hladno stiskanim postopkom. Je nefiltrirano in nerafinirano, kar botruje k mogim prednostim. Olje ohranja vsebnosti mineralov in vitaminov, je temnejše zelenkaste barve, odličnega okusa in združuje mnoge pozitivne učinke. Olje pridelujejo iz semen konoplje iz ekološke pridelave.
-
Jedilno nerafinirano in nefiltrirano eko lešnikovo olje, pridelano iz suhih lešnikovih jedrc iz ekološke pridelave. Lešnikovo olje vsebuje 60 odstotkov maščob, 13 beljakovin, 10 odstotkov sladkorja, vitamine skupine B (B1, B6) in E, rudninsko bogastvo, kalija in kalcija, fosfor, magnezij in železo. Eko lešnikovo olje vsebuje tudi manjšo količino mikroelementov selena, stroncij, bor in molibden. Vsebuje alergen: lešnik. 100% naravno in hladno stiskano olje.
-
Pečarič EKO marelično olje je jedilno, nerafinirano in nefiltrirano olje, pridelano iz grenkih mareličnih jederc iz ekološke pridelave. Pakirano v temne steklenice, ki varujejo olje pred svetlobo in morebitnim kvarjenjem, velikost steklenice pa omogoča čim manjšo prisotnost kisika v steklenici. Tako je zagotovljena obstojnost in kvaliteta olja.
-
Jedilno nerafinirano in nefiltrirano olje črne kumine, pridelano iz semen črne kumine iz ekološke pridelave. 100% naravno in hladno stiskano olje. Pakirano v temne steklenice, ki varujejo olje pred svetlobo in morebitnim kvarjenjem, velikost steklenice pa omogoča čim manjšo prisotnost kisika v steklenici. Tako je zagotovljena obstojnost in kvaliteta olja.
-
Eko orehovo olje je jedilno nerafinirano in nefiltrirano, pridelano iz orehovih jedrc iz ekološke pridelave. Eko orehovo olje ima bogat, oreškov okus, ki je kot nalašč primeren za solatne prelive, aromatiziranje rib in zrezkov, polivke za testenine in dodatek k sladicam. Eko orehovo olje je najbolje uporabiti termično neobdelano, hladno. Ko orehovo olje segrevamo, moramo biti previdni, saj lahko hitro postane grenkega okusa.
-
Eko šipkovo olje je 100% naravno in hladno stiskano olje s poli nenasičenimi maščobnimi kislinami. Pridobimo ga iz mesnatega dela pešk šipka. Šipkovo olje je primerno za regeneracijo celic, saj pomaga pri razširjenih porah in blaži simptome aken. Je zlato redeče barve, nima vonja in se hitro vpije v kožo, tako da ne pušča madežev, koža pa je po nanosu svilnata.
-
Da je Byodov balzamični kis originalno iz Italije, je mogoče prepoznati po znaku za zaščiteno poreklo. Posebno razmerje mešanice rdečega vinskega kisa in zgoščenega grozdnega mošta zagotavlja posebej uravnotežen harmoničen okus tega ekološkega balzamičnega kisa, ki se proizvaja izključno v severni italijanski provinci Modena.§Pripravljen je z naravno fermentacijo. Byodo kisi se ne segrevajo z namenom, da ohranijo dragocene encime in arome.
-
Srečnejše kot so kokoši, okusnejša so jajca - to je Byodovo vodilo, ko gre za majonezo. Jajca, ki jih uporabljajo zanjo, prihajajo z bavarske bio kmetije, na kateri imajo kokoši za sprehajanje širno zeleno površino. Kremna, gosta in bogata tekstura Byodove delikatesne majoneze bo dopolnila in oplemenitila številne obroke.
-
Z 80-odstotno paradižnikovo kašo, paradižnikov kečap v plastenki obljublja dodaten sadni užitek. S posebnim paradižnikovo-sadnim okusom se gurmanske sanje uresničijo! Iz sveže nabranih italijanskih ekoloških paradižnikov. V nasprotju z običajnimi kečapi, sončno dozorele, sveže nabrane paradižnike za ekološki kečap Byodo takoj po pranju na kratko poparijo. To ohranja sadni okus in čudovito rdečo barvo.
-
Brizg Byodovega bio jabolčnega kisa v hipu spremeni kozarec vode v okusno in zdravo pijačo. Za pripravo bio jabolčnega, naravno motnega kisa so pri Byodu uporabili le domače sorte jabolk. Pripravljen je brez pregrevanja pri visokih temperaturah, da bi se ohranili dragoceni encimi in esenca. Ker ni filtriran, pač pa takoj po izdelavi polnjen v steklenice, je moten, na dnu steklenic pa se naredi usedlina. Oboje ne vpliva na kakovost, pač pa je znak naravnega proizvodnega procesa.