Trgovina
-
Pšenični kalček je del pšeničnega zrna, iz katerega zraste nova rastlina, zato vsebuje kalček vse sestavine: minerale (kalcij, magnezij, železo, cink, kalij in fosfor), vitamine (E, B1, B2,B6, niacin, folna kislina), beljakovine in maščobe, ki jih mlada rastlina potrebuje za svojo rast. Razmaščeni pšenični kalčki so suh mlevski izdelek pridobljen po hladnem stiskanju olja. Pšenični kalčki so edinstven, domač slovenski proizvod. Imajo nizko vsebnost nasičenih maščob, so prijetnega okusa, ki izvira iz naravno prisotnih sladkorjev. Pšenični kalčki so vir niacina in selena.
-
V naši trgovini imamo na voljo tudi 20L pakiranje, tako da imate možnost ponovnega polnjenja z lastno prazno embalažo. Detergent za ročno in strojno pranje belega in pisanega perila globinsko očisti tkanine in pusti prijetno svež vonj limonine trave- čistih eteričnih olj. Vsebuje rastlinski glicerin, ki deluje kot naravni mehčalec. Ne vsebuje fosfatov, barvil in sintetičnih dišav. Biološko razgradljiv.
-
Tekoči detergent s cvetovi pomaranče se uporablja za ročno in strojno pranje belega in pisanega perila. Po pranju ima perilo prijetno osvežujoč vonj cvetov pomarančevca. Vsebuje rastlinski glicerin, ki deluje kot naravni mehčalec. Ne vsebuje fosfatov, barvil in sintetičnih dišav. Je biološko razgradljiv.
-
Marseill milo iz skupine Biolu je primerno za pranje belega in pisanega perila ter za odstranjevanje madežev. Glicerin iz olivnega olja deluje na oblačila kot mehčalec. Milo je brez barvil, fosfatov in parabenov, odstrani trdovratne madeže, preprečuje sivenje belega perila in je popolnoma biološko razgradljivo.
-
Dišeč in negovalen mehčalec iz skupine Biolu pusti na vaših tkaninah prijeten, harmoničen vonj vrtnic z izvlečki damaščenke. Mehčalec se lahko doda pri vsakem programu pranja za odišavljenje in mehčanje perila, tudi za ljudi z zelo občutljivo kožo, saj je dermatološko testiran. Razredčen se lahko doda v parni likalnik. Ne vsebuje fosfatov, barvil in je brez sintetičnih dišav. Dermatološko testiran na nikelj ter hitro in popolnoma biološko razgradljiv.
-
Pšenični kalček je del pšeničnega zrna, iz katerega zraste nova rastlina, zato vsebuje kalček vse sestavine; kot so minerali (kalcij, magnezij, železo, cink, kalij in fosfor), vitamini (E, B1, B2,B6, niacin, folna kislina), beljakovine in maščobe, ki jih mlada rastlina potrebuje za svojo rast. Iz pšeničnega kalčka lahko iztisnemo maščobo v obliki zlatorumenega olja, ki ima za žito značilen okus in vonj. Olje pšeničnih kalčkov Moleum je hladno stisnjeno iz kalčkov slovenskih mlinarjev. V primerjavi z ostalimi olji ima olje pšeničnih kalčkov številne prednosti. Je najbogatejši naravni vir vitamina E, bogat vir nenasičenih maščobnih kislin, vir vitamina K in holina ter rastlinskih sterolov. Med nenasičenimi maščobnimi kislinami prevladujeta linolna – omega 6 in linolenska – omega 3 kislina. Linolna in linolenska kislina sta esencialni maščobni kislini, ki ju mora človek dobiti s hrano. V olju pšeničnih kalčkov je razmerje med kislinama 5:1, kar je po priporočilih WHO in FDA idealno za zdravo prehrano. Olje uporabljamo interno in eksterno. Interno ga uživamo samega kot prehransko dopolnilo 1 čajno žličko dnevno, ali ga uporabimo za hladni preliv solat, testenin in sladic. Pri eksterni uporabi pa je olje primerno za mazanje suhe kože in lasišča. Zaradi nizke vsebnosti mononenasičene oleinske kisline in visoke vsebnosti linolne kisline je pšeničnih kalčkov primerno tudi za mazanje aknaste kože.
-
Ajdove testenine Moleum so izdelane iz pšeničnih kalčkov in ajdove moke. Gre za kratke sušene testenine oblike svedra, za ajdo značilne sive barve.Testenine iz pšeničnih kalčkov so visoko beljakovinsko živilo s 25 % beljakovin. Beljakovine v testeninah iz pšeničnih kalčkov prispevajo 30 % energije živila. V primerjavi z običajnimi testeninami je v testeninah Moleum 30 % manj ogljikovih hidratov.100g testenin iz pšeničnih kalčkov pokrije več kot 40 % dnevnih potreb odrasle osebe po esencialnih aminokislinah z razvejano stransko verigo, ki jih poznamo pod skupnim imenom BCAA. Aminokisline BCAA ( levcin, izolevcin in valin) spodbujajo izločanje anabolnih hormonov, istočasno zmanjšujejo katabolne procese mišic in s tem pripomorejo k hitrejši regeneraciji.
-
Presenečeni boste nad globoko aromo te čokolade Cacao Crudo, sploh nad odlično kombinacijo limonine ostrine in božanske čokolade. Italijanska čokoladnica Cacao Crudo uporablja zrele ekološke limone. Ročno jih olupijo ter sušijo na nizkih 30°C kar 36 do 40 ur. Lupinico narežejo na majhne koščke in jo vmešajo v presno čokolado iz najboljšega Criollo kakava. Rezultat je zelo svež citrusni okus, nežen in mehak, ki se v ustih razvije postopoma in pusti obstojen pookus.
-
Verjetno najbolj prepoznaven izdelek Cacao Crudo – edinstven in dragocen; zaprite oči in dovolite, da vas okus maline popelje skozi najplemenitejše arome. Združuje najkakovostnejši kakav Criollo s sadnimi aromami in rahlo kisel priokus malin (11,3%). Z liofilizacijo malin zaščitijo njihovo lepo rdečo barvo , senzorične lastnosti, dragocene antiokisdante in druga hranila, značilna za to jagodičevje. Če želite ceniti resnično vrednost te čokoladice, ne pozabite, da je za pridelavo 100 gramov malin, ki jih uporabijo za to čokolado, potrebnih 1,5 kilograma svežih malin!
-
Presenečeni boste nad globoko aromo te čokolade Cacao Crudo, sploh nad intenzivnim prehodom iz čokoladnega okusa na pomarančnega. Italijanska čokoladnica Cacao Crudo uporablja zrele ekološke pomarančne iz Sicilije. Ročno jih olupijo (samo najtanjšo plast oranžne lupine) ter sušijo na nizkih 30°C kar 36 do 40 ur. Lupinico narežejo na majhne koščke in jo vmešajo v presno čokolado iz najboljšega Criollo kakava. Lupinica v ustih ustvari eksplozijo pomarančnega okusa a hkrati daje dovolj prostora čokoladi, da se v polnosti izrazi.
-
Za najmehkejšo in najbolj nežno presno čokolado Cacao Crudo uporabljajo pražene lešnike “Tonda Gentile Romana”, ki jih zmeljejo v fino pasto in dodajo dve preprosti sestavini: kakavovo pasto in kokosov nektar. Visok delež lešnikov in najkakovostnejšega kakava Criollo zagotavlja mehko in nežno čokolado, ki se kar topi v ustih. Vsebuje ekološka nepražena Criollo kakavova zrna, min. 65% kakava. Čokolada vsebuje visok delež magnezija, 165 mg na 100 g čokolade.
-
Bio presni lešnikov nugat (toroni) - hrustljavi nepraženi celi lešniki, popolnoma obdani s surovo lešnikovo pasto, pomešani s finim kakavom enega porekla iz Peruja in sokom kokosovih cvetov. Začutili boste lešnike in zelo nežen, kremast nugat s pravim okusom čokolade. Uporabljena je avtohtona vrsta ekološkega kakava (Criollo), ki vsebuje visok delež magnezija, 145 mg na 100 g čokolade. Sestavljen je samo iz 3 sestavin: poleg kakava in lešnikov vsebuje še ekološki kokosov nektar, ki ima nizek GI-35.
-
Bio presni mandljev nugat (toroni) - hrustljavi nepraženi celi mandlji, popolnoma obdani s surovo mandljevo pasto, pomešani s finim kakavom enega porekla iz Peruja in sokom kokosovih cvetov. Začutili boste mandlje iz Sicilije in zelo nežen, kremast nugat s pravim okusom čokolade. Uporabljena je avtohtona vrsta ekološkega kakava (Criollo), ki vsebuje visok delež magnezija, 145 mg na 100 g čokolade. Sestavljen je samo iz 3 sestavin: poleg kakava in mandljev vsebuje še ekološki kokosov nektar, ki ima nizek GI-35.
-
V naši trgovini imamo na voljo tudi 20L pakiranje, tako da imate možnost ponovnega polnjenja z lastno prazno embalažo. Nevtralni detergent raztaplja maščobo in trdovratne madeže. Ob pomivanju posode se širi prijeten vonj pomaranče, citrusov. Za sijoče čisto posodo. Na posodi po izpiranju ne pušča ostankov kemikalij. Vsebuje rastlinski glicerin iz kokosovega olja. Detergent je brez fosfatov in barvil, brez parabenov, brez sintetičnih dišav. Biološko razgradljiv.
-
V naši trgovini imamo na voljo tudi 20L pakiranje, tako da imate možnost ponovnega polnjenja z lastno prazno embalažo. Gel za pomivanje posode v pomivalnem stroju vsebuje rastlinske tenzide na osnovi kokosovega olja, ne vsebuje petrokemičnih sestavin in temu primerno je popolnoma biološko razgradljiv. Po pranju v pomivalnem stroju, pusti prijetno svež vonj pomaranče – eterično olje, brez sintetičnih dišav, na posodi pa ne pusti ostankov kemikalij. Dermatološko testiran na nikelj.